ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΥΛΛΗΝΗΣ




ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΑΠΟ  ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ ΤΗΣ ΕΠΟΠ -  ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://deltio-kairou.blogspot.com/ 

Το Κάστρο είναι ένα όμορφο χωριό, με πλούσιο φυσικό περιβάλλον και το φράγκικο κάστρο να δεσπόζει στην κορυφή του. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην πρωτοπορία του τουριστικού ενδιαφέροντος λόγω των γειτονικών λουτρών και της μοναδικής παραλίας του που συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η περιοχή διαθέτει επίσης χιλιάδες ελαιόδενδρα που δίνουν στους κατοίκους ικανό εισόδημα από την παραγωγή εξαιρετικού ελαιόλαδου. Επόμενο εκ τούτου είναι να λειτουργούν στο χωριό και ελαιοτριβεία.

Τα ελαιοτριβεία όμως εκτός από το εκλεκτό λάδι ,παραάγουν και τοξικά λύματα που σύμφωνα με τους κανονισμούς πρέπει να υφίστανται την κατάλληλη επεξεργασία και όχι να αποβάλλονται ανεξέλεγκτα στο περιβάλλον.

Δυστυχώς όμως ορισμένοι ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων δεν φαίνεται να σεβονται αυτούς τους κανονισμούς και ρίχνουν τα λύματα των ελειοτριβείων τους ανεπεξέργαστα σε ρέματα και παραλίες.

Τυχαία ,σε μια απογευματινή περιπλάνησή μας στις γύρω από το χωριό περιοχές, ανακαλύψαμε ένα θλιβερό φαινόμενο:σε μια ρεματιά, πολύ κοντά στο παλιό υδραγωγείο του χωριού, υπάρχει μια μεγάλη λίμνη λυμάτων ελαιοτριβείων στην οποία κάποιοι ασυνείδητοι επιχειρηματίες ρίχνουν με βυτία τα υγρά απόβλητα των ελειοτριβείων τους.

Αραγε το γνωρίζει αυτό η δημοτική αρχή;
Το γνωρίζει η αστυνομία;
Το γνωρίζει το τμήμα περιβάλλοντος της Νομαρχίας;
Είναι σωστό να δυσφημείται μια περιοχή με τεράστιο τουριστικό ενδιαφέρον από κάποιους ασυνείδητους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ