ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΤΕΙΑΣ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΑΡΓΙΑ


ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ ΩΣ ΑΒΑΣΙΜΗ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ


*** ΟΙ "ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ" ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΚΡΥΨΑΝ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 2.12.2010ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ


   Τίτλοι τέλους χθές μπήκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο γνωστό σίριαλ της επί σειρά ετών προκλητικής παραβατικότητας του επανεκλεγέντα δημάρχου της Ζαχάρως Ηλείας, Πανταζή Χρονόπουλου. Το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ, αριθμ. 3687/2010 απόφασή του, απέρριψε την 5910/12.7.2010 προσφυγή του πρώην δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου κρίνοντας αυτή ως αβάσιμη.

   Η συγκεκριμένη απόφαση, όπως αυτή ερμηνεύεται από νομικούς κύκλους, σημαίνει ότι ο κ. Χρονόπουλος δεν μπορεί να λάβει ξανά το αξίωμα του δημάρχου παρότι εξελέγη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές καθώς η σχετική νομοθεσία του στερεί για πάντα αυτό το δικαίωμα με βάση και τις τελεσίδικες καταδικαστικές αποφάσεις για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος .

   «Η αργία του ισχύει μέχρι να παρουσιάσει αθωωτικές αποφάσεις για τα αδικήματα που κατηγορείται. Αν αυτά είναι τελεσίδικα τότε η αργία ισχύει και για την νέα του θητεία ως δήμαρχος. Την λύση στο θέμα θα την δώσουμε ξανά σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και με βάση πάντα την νομιμότητα» - δήλωσε στην «Ε» ο γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάσος Αποστολόπουλος.

   Ο κ. Χρονόπουλος που βρισκόταν από το περασμένο Ιούλιο σε αργία λόγω της παραβατικής του συμπεριφοράς, είχε καταθέσει την υπ.αριθμ. 5910/12.7.2010 προσφυγή στο ΣτΕ κατά της 16/7.7.2010 απόφασης του γενικού γραμματέα της Δυτικής Ελλάδας Τάσου Αποστολόπουλου που τον έθεσε σε αργία «για πρόκληση οικονομικής ζημιάς στον δήμο, σε εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 εδάφιο β.α του άρθρου 146 του Ν. 3463/2006». Σημειώνεται ότι πριν την οριστική απόφαση του ΣτΕ και το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ με την 761/1.9.2010 απόφασή του είχε απορρίψει ως αβάσιμη την αίτηση του τέως δημάρχου Ζαχάρως για την αναστολή της τιμωρίας του με αργία, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ.

   Σύμφωνα με τη νομοθεσία από 1-1- του 2011 η παράταξη του Χρονόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα πρέπει να ψηφίσει να ψηφίσει και να εκλέξει το αντικαταστάτη του στο δημαρχιακό θώκο. Κάτι που έγινε και τον περασμένο καλοκαίρι όταν τέθηκε σε αργία.

  Για την παραβατική συμπεριφορά του πρώην δημάρχου της Ζαχάρως που πρώτη αποκάλυψε σε ρεπορτάζ η «Ε», υπήρξε και η υπ' αριθ. 262/2010 γνωμοδότησης της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που έκρινε ότι ο κ. Χρονόπουλος εκτός της καταδίκης του για παράβαση καθήκοντος σε υπόθεση που αφορούσε παράνομες προσλήψεις στο τοπικό ΚΕΠ, είχε βλάψει οικονομικά και το ελληνικό δημόσιο.

   Ο πρώην δήμαρχος της Ζαχάρως που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της παράβασης του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου και της απιστίας σε βάρος του δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος για υπόθεση που αφορούσε την σκανδαλώδη προσπάθεια εξαφάνισης χρηματικού προστίμου σε παράνομες καντίνες της παραλίας Ζαχάρως, βρίσκεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

   Σε βάρος του εκκρεμούν δεκάδες δικαστήρια ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα για την περίπτωση της ξενοδοχειακής του μονάδας 75 κλινών μέσα σε περιοχή απόλυτης προστασίας στο οικοσύστημα του Καϊάφα, την οποία έχτισε χρησιμοποιώντας άκυρες άδειες, των οποίων η πολεοδομία της νομαρχίας Ηλείας έχει ζητήσει την άμεση ανάκληση.

   Ο πρώην δήμαρχος της Ζαχάρως κατηγορείται επίσης για την προσπάθεια χρησιμοποίησης της χρηματικής βοήθειας της αυστραλιανής κυβέρνησης προς τους πυρόπληκτους με σκοπό να χτίσει δημαρχείο, εξαπατώντας τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, διαχειριστή της βοήθειας. 


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=02/12/2010&id=229289

    
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ