ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ




ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
 
Η ανεξαρτησία των Ελλήνων Δικαστών απέναντι στην εξουσία των πολιτικών προσώπων αναδείχθηκε προχθές μέσα από την ακροαματική διαδικασία οχτώ και πλέον ωρών στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αμαλιάδας όπου βρέθηκα  κατηγορούμενος μαζί με τους ιδιοκτήτες του ραδιοφωνικού σταθμού «Ionion FM» από την βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Πιπιλή,  επειδή γράψαμε και είπαμε την αλήθεια για την στάση της την περίοδο που ο Τρομπούκης έκλεβε τα αδρανή από την Νέδα. Χωρίς ποτέ φυσικά να την συνδέσουμε έστω και έμμεσα με το περιβόητο συνδικάτο του εγκλήματος και την δραστηριότητά του.

Οι δικαστές της Αμαλιάδας αδιαφορώντας  ότι είχαν απέναντί  τους ένα ισχυρό πολιτικό πρόσωπο με γνωριμίες και διασυνδέσεις παντού , αξιολόγησαν το πλήθος των αποδεικτικών στοιχείων και αποφάσισαν την αθώωσή μας με το σκεπτικό ότι τα πολιτικά πρόσωπα δεν είναι υπεράνω κριτικής στις ελεύθερες Δημοκρατικές χώρες.

Η προχθεσινή δικαστική απόφαση – έτσι όπως την αξιολόγησαν οι επώνυμοι και ανώνυμοι πολίτες που παρακολούθησαν την πολύωρη δίκη – ήταν μια δυνατή ακτίνα φωτός απέναντι στο σκοτάδι που τείνει να καλύψει τα πάντα γύρω μας αυτή την περίοδο.

Ηταν μια ελπίδα ότι σε τούτη την χώρα που όλα έχουν ισοπεδωθεί στο όνομα των οικονομικών συμφερόντων, των συναλλαγών, των πιέσεων  και της διαπλοκής , η Δικαιοσύνη λειτουργεί ακόμα χωρίς να επηρεάζεται από την σημαντικότητα των προσώπων που έχει απέναντί της.

Η προχθεσινή απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αμαλιάδας βάση της οποίας όλοι μας αθωωθήκαμε,  ήταν ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Δημοκρατία είναι πάνω από εκείνους που εκ της θέσης τους νοιώθουν πανίσχυροι , αλάνθαστοι και υπεράνω κριτικής.

Ηταν ένα παρήγορο μήνυμα ότι τελικά η Δικαιοσύνη αποτελεί σήμερα , το μοναδικό καταφύγιο των αδυνάτων και των κατατρεγμένων πολιτών αλλά και των δημοσιογράφων εκείνων που κάτω από αντίξοες συνθήκες, απειλές και βία εξακολουθούν να τιμούν το επάγγελμά τους λέγοντας την αλήθεια και ασκώντας κριτική στους ισχυρούς της εκάστοτε εξουσίας.  


        

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΙΩΣΩ ΤΗΝ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ,ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΘΕΣΩ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΠΩΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ <> ΚΑΙ ΜΙΛΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ(ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ)ΣΟΥ ΝΑ ΑΜΥΝΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ.ΜΑΚΑΡΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΔΙΚΑΖΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΑ ,ΔΙΚΑΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Μακη τι λες όμως για το εφετείο Πατρών που εκανε τον Πανταζή πάλι Δήμαρχο?

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ,
ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟΙ. ΣΤΟΝ ΕΦΕΤΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΟΠΟΥ ΞΑΝΑΕΚΑΝΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΧΑΡΩΣ ΤΟΝ ΠΑΝΤΑΖΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ. ΑΛΛΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΕ ΕΦΕΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΣΟΥ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ ΜΕ 1800 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΕΝΩ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΑΔΑΡΑΚΙ ΤΗΣ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ. ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΔΥΣΚΟΛΟ. ΤΑ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΘΩΩΝΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ. ΖΗΤΗΣΕ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ 2010 ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ Σ.Τ.Ε. ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΗΘΗΚΕ. ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2010 ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΦΘΗΚΕ.ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ?? ΤΙ ΣΟΪ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ?? ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ?? ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΦΕΤΗΣ? ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ?? ΘΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ? ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Κ ΜΕΤΑ ΖΗΤΗΣΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ??

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ