ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011

ΖΑΧΑΡΩ : ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ 3 ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ !ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ

«ΛΑΓΟ» ΕΒΓΑΛΕ Η ΑΡΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ 

ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ :  ΑΙΡΕΤΟΙ , ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ    

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 22.7.2011

   Tρία κακουργήματα και τρία πλημμελήματα περιλαμβάνουν οι ποινικές διώξεις «φωτιά» που άσκησε χθές ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας, κατά τοπικών αιρετών παραγόντων και κρατικών υπαλλήλων που δραστηριοποιούνται στο «κράτος της παρανομίας» της Ζαχάρως Ηλείας. Η υπόθεση αφορούσε στους εμπρησμούς παραλιακών οικιών από αγνώστους δράστες και τις παράνομες και εκδικητικές – όπως καταγγέλλεται - κατεδαφίσεις των άνω κτισμάτων από την δημοτική αρχή.

   Μετά από έρευνες ενός έτους και την την αξιολόγηση εκατοντάδων στοιχείων που περιέχονται στον ογκωδέστατο φάκελο της δικογραφίας ο δικαστικός λειτουργός άσκησε τις εξής διώξεις:

1) Απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε βαθμό κακουργήματος.

2) Εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο ανθρώπινες ζωές σε βαθμό κακουργήματος.

3) Κατάχρηση εξουσίας από κρατικούς υπαλλήλους σε βαθμό κακουργήματος.

4) Διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας με εμπρησμό.

5) Ηθική αυτουργία στα ανωτέρω.

6) Παράνομη χρήση σκαπτικού μηχανήματος χωρίς άδεια.

   Οι διώξεις αφορούν πρόσωπα- αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης του δήμου Ζαχάρως, κρατικούς υπαλλήλους αλλά και αστυνομικούς οι οποίοι με βάση το κατηγορητήριο εμπλέκονται ο καθένας με τον δικό του τρόπο στον "μαφιόζικο" εμπρησμό και στην κατεδάφιση των παραλιακών κτισμάτων.

   Οι δικαστικές αρχές για να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της υπόθεσης, προχώρησαν πριν από μερικούς μήνες στην έκδοση βουλεύματος του συμβουλίου πλημμελειοδικών Ηλείας για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων προσώπων. 

Στις έρευνες συμμετείχε και κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ στην παράμετρο που αφορούσε την εμπλοκή αστυνομικών υπαλλήλων.

    Δικαστικές πηγές ανέφεραν στην «Ε» ότι από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου διαπιστώθηκε ότι τα εμπλεκόμενα πρόσωπα βρίσκονταν σε τηλεφωνική επικοινωνία κατά ή μετά την διάπραξη των αξιόποινων πράξεων, γεγονός που δείχνει την σοβαρότητα του ζητήματος και την γενικότερη εικόνα διαφθοράς στην εν λόγω περιοχή.

    Εκτός των ανωτέρω στην γενικότερη έρευνα υπήρξε και η εμπλοκή διαφόρων τεχνικών υπηρεσιών και της πυροσβεστικής υπηρεσίας στις εκθέσεις και αυτοψίες των οποίων βασίστηκε το κατηγορητήριο. Ο φάκελος της δικογραφίας διαβιβάστηκε στον ανακριτή του Πύργου για τα περαιτέρω.

   Το θέμα είχε αναδείξει με ρεπορτάζ η «Ε» τον Φεβρουάριο του 2010 με την αποκάλυψη του εμπρησμού τεσσάρων παραλιακών κτισμάτων από αγνώστους στην περιοχή της Ζαχάρως. Οι δράστες είχαν παραβιάσει τις εξώπορτες των σπιτιών και είχαν βάλει φωτιά χρησιμοποιώντας άγνωστη εύφλεκτη ύλη. Η Π.Υ. τότε είχε κάνει λόγω ευθέως για οργανωμένη προσπάθεια εμπρησμού.

Οι εν λόγω κατοικίες – όπως είχαν καταγγείλει οι ιδιοκτήτες τους - είχαν μπει στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής Ζαχάρως, η οποία και προσπάθησε ανεπιτυχώς και εκδικητικά να τις γκρεμίσει ως αυθαίρετα κτίσματα που ανήκουν σε δημόσιο χώρο παραβλέποντας άλλα που ανήκαν σε συγγενικά πρόσωπα αιρετών.

    Δύο μήνες αργότερα δύο μπουλντόζες, με τις οδηγίες της τότε δημοτικής αρχής και παραβλέποντας τις οδηγίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ισοπέδωσαν παράνομα πέντε παραλιακά σπίτια. Τα τρία από αυτά είχαν καταστρέψει οι άγνωστοι εμπρηστές ενώ λίγες ημέρες μετά, μια μυστηριώδης μπουλντόζα τούς προκάλεσε σοβαρές βλάβες.

    Ο τότε γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάσος Αποστολόπουλος, είχε διατάξει τη διενέργεια έρευνας και είχε τονίσει κατηγορηματικά ότι η δημοτική αρχή της Ζαχάρως δεν νομιμοποιείται να κατεδαφίσει τα συγκεκριμένα σπίτια και ότι η Περιφέρεια ουδέποτε είχε δώσει τέτοια εντολή.

           nodaros@enet.gr


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

1.Λήψη απόφασης για τον ορισμό πληρεξουσίου δικηγόρου προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί της αριθ. 36/2009 αποφάσεως Ειρηνοδικείου Αρήνης ΑΔΑ; 4ΑΣΓΩΡΗ-9Φ3
2.4ΑΣΦΩΡΗ-ΣΦΙ ΘέμαΛήψη απόφασης για τον ορισμό πληρεξουσίου δικηγόρου προκειμένου να προβεί σε νόμιμες ενέργειες για άσκηση εφέσεως επί της αριθ. 36/2009 αποφάσεως Ειρηνοδικείου Αρήνης».
ΑΝΑΘΕΤΕΙ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΝΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΦΕΣΗ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΡΗΝΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΚΔΟΘΕΙ ΤΟ ΕΤΟΣ 2009.
ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΛΘΕΙ ΑΦΟΥ ΕΦΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΕ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 30 ΗΜΕΡΩΝ. ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΠΑΛΙ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ