ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΔΙΠΛΗ ΣΚΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΜΑΝΘΟ

ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ"

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ !!!

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΦΥΡΑΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ  ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΟΙΑ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΗΡΑΝ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΜΑΝΘΟ.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ…  

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΦΥΡΑ...

...ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ !

ΙΔΟΥ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΦΥΡΑ

ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ …ΑΛΛΗ ΜΟΙΡΑΖΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ !  

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 20.7.2011
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=294741

Σκιές και ερωτηματικά προκύπτουν για το έργο της κατασκευής του αγωγού ύδρευσης μήκους 110 χιλιομέτρων από τον Ερύμανθο στην Ηλεία , για την υδροδότηση μεγάλου τμήματος του νομού , που κόστισε συνολικά 35 εκατομμύρια ευρώ (75% από το Ταμείο Συνοχής της ΕΕ και 25% από Εθνικού Πόρους.)

Το έργο με τίτλο «Υδρευση δήμων και κοινοτήτων Ν. Ηλείας από τον Ερύμανθο ποταμό» που εκτελέστηκε από την πρώην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Ηλείας , ξεκίνησε το 2004 και ολοκληρώθηκε πριν από μερικούς μήνες με την πραγματοποίηση των εγκαινίων του από τους τοπικούς φορείς και τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Το νερό έτρεξε στις βρύσες των κατοίκων της περιοχής Πύργου – Ολυμπίας αλλά την επόμενη κιόλας ημέρα οι βρύσες στέρεψαν καθώς οι αρμόδιοι ανέφεραν ότι για την λειτουργία του έργου έπρεπε να συσταθεί ειδικός φορέας διαχείρισης λόγω του «Καλλικράτη» !

Κι όλα αυτά ενώ παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για τους αποδέκτες των χρημάτων 139.600 ευρώ της προβολής του έργου από τα τοπικά ΜΜΕ οι ιδιοκτήτες των οποίων κατήγγειλαν δημόσια ότι δεν πήραν ούτε ένα ευρώ και κάποιοι ότι έλαβαν ελάχιστα χρήματα.

Μάλιστα με βάση τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η «Ε» άλλη εταιρεία πήρε την δουλεία της προβολής του έργου και άλλη έδινε σχετικές εντολές και μοίραζε τα λεφτά …Μετά το σχετικό δημοσίευμα της «Ε» ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας διέταξε την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με σκοπό να εντοπιστούν ποιοί τελικά πήραν τα χρήματα.

4 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ  

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας ερωτηθείς  στο περιφερειακό συμβούλιο δήλωσε ότι όλα έγιναν με νόμιμο τρόπο και με την έγκριση της ΕΕ, που συγχρηματοδότησε το έργο. Τόνισε ότι έγινε διεθνής διαγωνισμός στις 23/3/2007.

Εκεί συμμετείχαν τέσσερις (4) εταιρίες που αξιολογήθηκαν και ανάδοχος ανακηρύχτηκε η εταιρία COMMUNICATION EFFECT S.A. με σύμβαση ύψους 110.271,40 Ευρώ, χωρίς το ΦΠΑ. Είπε ακόμη ότι η δαπάνη είναι «μικρή» σε σχέση με το μέγεθος του έργου (34.900.000 Ευρώ) και ότι πραγματοποιήθηκε η μετάδοση 360 ραδιοφωνικών μηνυμάτων, 460 τηλεοπτικών μηνυμάτων και 24 δημοσιεύσεων σε εφημερίδες, όλα σε τοπικά ΜΜΕ (5 ραδιόφωνα, 2 τηλεοράσεις, 3 ημερήσιες και μία εβδομαδιάτικη εφημερίδα) χωρίς όμως να τα κατονομάσει παρότι του ζητήθηκε…

Ομως με βάση τα τιμολόγια και τις σχετικές εντολές που έχει στην διάθεσή της η «Ε» αποδεικνύεται ότι τα χρήματα της προβολής του έργου και τις σχετικές εντολές δεν τις έδωσε η COMMUNICATION EFFECT S.A που είχε πάρει το έργο μετά από διαγωνισμό αλλά διαφημιστική εταιρεία της Ηλείας παρακλάδι τοπικού εκδοτικού ομίλου !



Για τον περιβόητο Τεχνικό Σύμβουλο του Έργου με αμοιβή 270.000 ευρώ ο κ. Καφύρας υποστήριξε ότι έγινε δημοπρασία στις 6/12/2004 με προϋπολογισμό σύμβασης 227.118,64 Ευρώ χωρίς ΦΠΑ, για υπηρεσίες 38 μηνών. Ανέφερε επίσης ότι στη δημοπρασία συμμετείχαν εφτά (7) εταιρίες και ότι μετά από αξιολόγηση, ανάδοχος αναδείχτηκε η εταιρία ΝΑΜΑ Α.Ε αρνούμενος – όπως κατήγγειλε στην «Ε» ο κ. Δεσύλλας - να κατονομάσει τον ιδιοκτήτη της ,παρότι προκλήθηκε, και χωρίς να παρουσιάσει παραστατικά της πληρωμής της.
 
Ο κ. Δεσύλλας κατήγγειλε επίσης στην «Ε» ότι μέσα από την σύσταση του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Δήμου Πύργου – Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με βάση τον «Καλλικράτη», που θα αναλάβει τη μόνιμη διαχείριση του ανωτέρου έργου , ο περιβόητος Τεχνικός Σύμβουλος αναμένεται να γίνει μόνιμος και αιώνιος , με προκλητική «φωτογραφική» διάταξη του κ. Καφύρα .

 
ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ  


« Την άνω εισήγηση – απόφαση ψήφισαν από κοινού σε μια μεγάλη συναίνεση – «ομερτά», οι περιφερειακοί Σύμβουλοι ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ. Την καταψήφισαν μόνο έξι Περιφερειακοί Σύμβουλοι: Δύο (2) της Λαϊκής Συσπείρωσης (Γ. Καραπάνος και Γ. Σολτάτος, ο Ν. Καραθανασόπουλος έλειπε δικαιολογημένα στη Βουλή), ο Κώστας Παπακωνσταντίνου (Οικολογική Δυτική Ελλάδα), ο Χρήστος Σταυρόπουλος (Δημοκρατική Οικολογική Ανασύνθεση), ο Βασίλης Χατζηλάμπρου (Αντίσταση Πολιτών) και ο Δημήτρης Δεσύλλας (Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση).» - δήλωσε στην «Ε» ο κ. Δεσύλλας.



nodaros@enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ