ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011

ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣΑΠΟΚΑΛΥΨΗ !

ΠΟΡΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΑΔΙΑΦΑΝΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ALPHA BANK !
ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 12.7.2011

Μια ακόμη τρανταχτή περίπτωση αδιαφάνειας στον «αμαρτωλό» δήμο Ζαχάρως Ηλείας , που έχει να κάνει με την περίεργη διαδρομή του χρήματος που δόθηκε ως βοήθεια για την ανακούφιση των πληγέντων κατοίκων από τις πυρκαγιές του 2007, αποκαλύπτει το 418/Π/2011 εμπιστευτικό Πόρισμα των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης .

Το Πόρισμα που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2011, εστάλη στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών και στον γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσο Αποστολόπουλο , με την εντολή να ασκήσει αυτός πειθαρχική δίωξη για σοβαρή παράβαση καθήκοντος του Ν3463/2006. , στον ευρισκόμενο σε αργία δήμαρχο της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο.

Στην Έκθεση Ελέγχου που έχει στην διάθεσή της η «Ε», περιγράφεται με λεπτομέρειες ο προκλητικά παράνομος τρόπος λειτουργίας του δήμου Ζαχάρως στο θέμα της περίεργης αγοράς ακινήτου της ALPHA BANK με τα χρήματα που είχε δώσει η ίδια η τράπεζα για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές κατοίκων . Συναλλαγή που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα (27.5.2009) δύο χρόνια μετά τις πυρκαγιές !
  
ΔΣ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ

Η εκπληκτική ιστορία όπως αυτής περιγράφεται στο Πόρισμα των Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης έχει ως εξής :

Το εν λόγω ακίνητο κρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο ως το μόνο κατάλληλο για την δημιουργία αποθηκών, χώρου στάθμευσης και συνεργείου επισκευής αυτοκινήτων του δήμου.Το ΔΣ κατά πλειοψηφία εξουσιοδότησε τον κ. Χρονόπουλο να υπογράψει την σύμβαση της αγοραπωλησίας και όρισε την εκτιμητική επιτροπή . Όμως με την 4352/18.4.2008 απόφαση του ο γ.γ. περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ακύρωσε την απόφαση ως προς το μέρος που αφορούσε τον ορισμό των μελών της επιτροπής λόγω μη νόμιμης συγκρότησης αυτής.

Το ΔΣ Ζαχάρως με την 236/3.6.2008 όρισε νέα μέλη εκτιμητικής επιτροπής αλλά και πάλι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την 8179/30.6.2008 απόφαση ακύρωσε την συγκρότηση ως μη νόμιμη…

Στις 17.11.2008 το ΔΣ Ζαχάρως με την 424 απόφασή του προέβη σε νέο ορισμό μελών εκτιμητικής επιτροπής η οποία αρχικά απορρίπτεται λόγω μη νομιμότητα από το γραφείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Ηλείας αλλά, sτην συνέχεια αυτή νομιμοποιείται από το παράθυρο… με το αιτιολογικό της «τεκμαιρόμενης νομιμότητας» καθώς ο τότε περιφερειάρχης μυστηριωδώς ξεχνάει να υπογράψει την νέα απόφαση απόρριψης.

Στις 30. 4.2009 το Δ.Σ Ζαχάρως εξουσιοδοτεί με την 121/30.4.2009 απόφασή του τον Πανταζή Χρονόπουλο να διαχειριστεί το ποσό των 350.000 ευρώ από τον λογαριασμό 101002001000644 που ανοίχτηκε στην από τον πρώην δήμαρχο στις 29.4.2009 δηλαδή μια μέρα πριν (!) την σχετική απόφαση του ΔΣ.

Όμως και αυτή η απόφαση ακυρώνεται με την 6179/8.5.2009 απόφαση από της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το αιτιολογικό ότι αυτή είναι α) «αόριστη και ασαφής αφού δεν προκύπτει από πού προέρχεται το ποσό των 350.000 ευρώ» β) « ο δήμαρχος δεν μπορεί να ορίζεται διαχειριστής των χρηματικών ποσών του δήμου διότι αρμόδια είναι η ταμιακή υπηρεσία με επικεφαλής τον δημοτικό ταμία βάση του άρθρου 25 του ΠΔ 774/80.

Ο δήμος της Ζαχάρως αγνοεί τις σχετικές αποφάσεις και προχωρά αυθαίρετα και παράνομα στην έκδοση χρηματικού εντάλματος πληρωμής ποσού 11.578 ευρώ για την πληρωμή των εξόδων συμβολαίων . Στην συνέχεια ο κ. Χρονόπουλος παρά την ακύρωση των σχετικών αποφάσεων για τις οποίες ήταν ενήμερος προβαίνει στο 9055/27.5.2009 συμβόλαιο αγοραπωλησίας , δηλαδή σε απευθείας αγορά του ακινήτου ιδιοκτησίας ALPHA BANK αντί τιμήματος 350.000 ευρώ .

ΙΣΟΠΟΣΗ ΔΩΡΕΑ

Μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου στον επίμαχο λογαριασμό προκύπτει ότι αυτός ανοίχτηκε στις 29.4.2009 στην ALPHA BANK από τον τότε δήμαρχο Πανταζή Χρονόπουλο για την υπογραφή και μόνο του συμβολαίου αγοραπωλησίας.

Ο ανωτέρω λογαριασμός στις 27.5.2009 πιστώθηκε με 350.000 ευρώ από την χρηματική δωρεά της ALPHA BANK προς τον δήμο Ζαχάρως και την ίδια ημέρα ! χρεώθηκε με το ίδιο ακριβώς ποσό για την έκδοση τραπεζικής επιταγής της ιδίας τράπεζας προκειμένου να καταβληθεί το τίμημα της αγοραπωλησίας …

Όπως σημειώνεται το ποσό των 350.000 ευρώ της ALPHA BANK προερχόμενο από τα ίδια διαθέσιμά της έγινε με δική της πρωτοβουλία για την ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007…

Σε ερωτήματα των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης η οικονομική υπηρεσία του δήμου Ζαχάρως επισημαίνει ότι από κανένα λογαριασμό του δήμου δεν εκταμιεύτηκε το ποσό των 350.000 ευρώ και ότι ο επίμαχος τραπεζικός λογαριασμό δεν ανοίχτηκε – κινήθηκε – ενεργοποιήθηκε από την Οικονομική Ταμειακή υπηρεσία του δήμου και ότι ο λογαριασμός δεν ήταν καταχωρημένος στο διπλογραφικό σύστημα.

Η «Ε» ζήτησε γραπτώς , όπως ζητήθηκε , εξηγήσεις για το θέμα από την διοίκηση της ALPHA BANK αλλά μέχρι χθές αργά το απόγευμα δεν είχε λάβει κάποια απάντηση.-nodaros@enet.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ