ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007

ΕΞΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ


ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΙΛΑΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ???


ΑΘΩΟΙ οι επτά κατηγορούμενοι για τη φονική έκρηξη στα Σωληνουργεία Κορίνθου
6 νεκροί ζητούν δικαίωση

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Σάλο, οργή και ερωτηματικά προκάλεσε στους εργαζόμενους της Κορίνθου η πρωτοφανής δικαστική απόφαση του τοπικού Πλημμελειοδικείου, βάσει της οποίας κηρύχθηκαν αθώοι(!) οι επτά κατηγορούμενοι που παραπέμφθηκαν να δικαστούν ως υπαίτιοι για τη φονική έκρηξη στα Σωληνουργεία Κορίνθου, στις 3 Απριλίου 2003, που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο έξι εργατών και τον σοβαρό τραυματισμό τριών, εκ των οποίων ο ένας είναι ακόμη με σοβαρή αναπηρία.

Από τη φονική έκρηξη πριν από 4,5 χρόνια. Η υπόθεση είχε αναβληθεί τρεις φορές. Χθες οι κατηγορούμενοι των Σωληνουργείων Κορίνθου απαλλάχτηκαν«Μπορεί να μας λένε ότι δεν πρέπει να σχολιάζουμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων, όμως θέλω να πω, ως πολίτης και ως πολιτικός, ότι και οι κρίνοντες κρίνονται. Κυρίως δε όταν πλήττεται το κοινό περί δικαίου αίσθημα, κατά τόσο κατάφωρο τρόπο. Είμαι πραγματικά συγκλονισμένος. Εκφράζω την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των νεκρών εργατών και των σοβαρά τραυματισμένων. Και καλώ τον υπουργό Δικαιοσύνης και τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες. Σε μια περίοδο που οι δυνάμεις της εργασίας δέχονται πολλαπλές επιθέσεις στο εργασιακό τους καθεστώς και στο εισόδημά τους, και η κυβέρνηση της Ν.Δ. αδιαφορεί, ουσιαστικά, για την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σιωπά», δήλωσε οργισμένος, σχολιάζοντας την απίστευτη δικαστική απόφαση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτης.


Υπενθυμίζεται ότι μετά τη δικαστική έρευνα για το τραγικό δυστύχημα, οι παραλείψεις των αρμοδίων χαρακτηρίστηκαν ως πλημμελήματα και όχι κακουργήματα και παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι: Αθαν. Μητρόπουλος (ιδρυτής και πρόεδρος του Δ.Σ.), Κων. Μητρόπουλος (διευθύνων σύμβουλος), Αντ. Περγαλιώτης (υπεύθυνος διευθυντής του εργοστασίου), Κων. Μανιάτης (προϊστάμενος παραγωγής), Χρ. Σιαμμάς (εργοδηγός βάρδιας), Παν. Λιούσκος (υπεύθυνος ηλεκτρολογικής συντήρησης) και Κων. Παπαχριστόπουλος (υπεύθυνος μηχανικός συντήρησης και τεχνικός ασφαλείας).Οι ανωτέρω παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την κατηγορία ότι με τις παραλείψεις τους προκάλεσαν τον θάνατο των: Σωτηρίου Βορινιώτη, Γιάννου Παύλου, Χρήστου Κυριλή, Αθανάσιου Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνου Σπυρίδου και Ευάγγελου Πουλή, καθώς και το σοβαρό τραυματισμό των Θεόδωρου Γιάννου, Σταύρου Σταθόπουλου και Δημητρίου Μαναβή.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, βασική αιτία του θανάτου των έξι εργατών, οι οποίοι -όπως αναφέρεται- δεν διέθεταν την απαιτούμενη από τον νόμο άδεια χειριστού συστημάτων οξυγονοκοπής - οξυγονοκόλλησης, αποτελεί η έλλειψη ειδικών βαλβίδων αντεπιστροφής και φλογοπαγίδων στα συστήματα κοπής για την αντιμετώπιση του κινδύνου από αναρρόφηση καυσίμου αερίου μίγματος και φλόγας προς τα δοχεία πίεσης ασετυλίνης και οξυγόνου. Πρόκειται για ένα φτηνό εξάρτημα το οποίο δεν κοστίζει πάνω από 15 ευρώ.


Η αθώωση των εφτά κατηγορουμένων προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των συγγενών των θυμάτων, αλλά και των εργαζομένων στην επιχείρηση. «Οι κατηγορούμενοι δεν δικάστηκαν ούτε μια μέρα, έτσι για τα μάτια του κόσμου... Αυτή είναι η Δικαιοσύνη στη χώρα μας;», δήλωσε οργισμένος ο Χ. Τσούμαλης, πρώην εργαζόμενος στο εργοστάσιο του τρόμου.«Η δικαστική απόφαση είναι προκλητική και αποτελεί μνημείο ασέβειας απέναντι στους έξι συναδέλφους μας που χάθηκαν τόσο άδικα την ώρα της εργασίας τους. Εμείς θα παλέψουμε μέχρι το τέλος για τη δικαίωσή τους», δήλωσε στην «Ε» ο πρώην εκπρόσωπος των εργαζομένων Αντώνης Ηλίας και κατήγγειλε ότι στο δικαστήριο κάποιοι πρώην εργαζόμενοι για άγνωστους λόγους κατέθεσαν υπέρ της εταιρείας.


Χθες το μεσημέρι εργάτες των Σωληνουργείων Κορίνθου μαζί με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου, Νίκο Πετρόπουλο, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στον εισαγγελέα Κορίνθου για την απαράδεκτη και προκλητική -όπως τη χαρακτηρίζουν- δικαστική απόφαση ζητώντας την άσκηση έφεσης. «Η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση αποτελεί ασέβεια προς την αξία της ανθρώπινης ζωής», δήλωσε στην «Ε» ο κ. Πετρόπουλος και πρόσθεσε ότι πήραν τη διαβεβαίωση του εισαγγελέα ότι η δίκη θα ξαναγίνει.


Για την αθώωση των επτά υπευθύνων των Σωληνουργείων Κορίνθου εξέδωσε ανακοίνωση και η ΓΣΕΕ.Οπως καταγγέλλει, έπειτα από 4,5 χρόνια και 3 αναβολές και παρά τα πορίσματα, την εισαγγελική πρόταση και τις καταθέσεις των μαρτύρων, το δικαστήριο προχώρησε σε απαλλακτική απόφαση.«Πρόκειται για προκλητική απόφαση ασέβειας και περιφρόνησης της ανθρώπινης ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων. Η ΓΣΕΕ ζητεί από τον εισαγγελέα της έδρας την άσκηση του δικαιώματός του, για την αναίρεση αυτής της προκλητικής και άδικης δικαστικής απόφασης. Η ανθρώπινη ζωή και η ασφάλεια των εργαζομένων είναι πάνω από τα κέρδη των επιχειρήσεων», τονίζεται στην ανακοίνωση.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 07/12/2007

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτη είναι τελικα η δικαιοσύνη της Ελλάδος.Παντα είναι υπερ των δυνατων και κατα των αδυνάτων. Σε κάτι τέτοιες αποφάσεις ντρέπομαι που είμαι Ελληνιδα, πραγματικα λυπάμαι.Η δικαιοσύνη πρέπει να αμόλυντη.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΙΚΟΜΕΞ , ΟΛΟΙ ΑΘΩΟΙ.
ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ , ΟΜΩΣ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ. ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΨΑΞΕ ΚΑΙ ΒΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΠΟΣΑ "ΘΑΒΟΥΝ" ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ?
ΣΤΙΣ 100 ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΨΙΑΣ , ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ?
ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ.....ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ