ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

ΗΤΑΝ ΜΟΛΙΣ 17 ΧΡΟΝΩΝ...

Σοκ και αναπάντητα ερωτήματα προκάλεσε στην μαθητική κοινότητα της Ηλείας ο αναπάντεχος θάνατος από μηνιγγίτιδα 17χρόνου μαθητή Λυκείου Τάσου Κριτσάρη από τον Πύργο.
Οι συγγενείς του άτυχου μαθητή καταγγέλλουν ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να αντιμετωπιστεί σωστά η σοβαρή κατάσταση της υγείας από τα τρία (!) διαφορετικά νοσοκομεία όπου μεταφέρθηκε και δηλώνουν αποφασισμένοι ότι θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη μέχρι να μάθουν την αλήθεια για τον θάνατό του και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Το περιστατικό με τον άτυχο μαθητή, έχει προκαλέσει σάλο στο Νοσοκομείο Πύργου όπου αρχικά μεταφέρθηκε ο 17χρόνος , καθώς υπάρχουν καταγγελίες περί άστοχης διαχείριση του κρούσματος από το προσωπικό του «Ανδρέας Παπανδρέου» .
Οι γιατροί όμως υποστηρίζουν ότι τα όσα ακούγονται είναι ανακριβή και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ωστόσο για την διαλεύκανση της υπόθεσης ωστόσο, ξεκινά αύριο Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τον αντιπρόεδρο της ΔΥΠΕ Κωνσταντίνο Τσερώνη. Πηγές του νοσοκομείου ανέφεραν στην «Ε» ότι ο μαθητής «χτυπήθηκε» από κεραυνοβόλο μηνιγγίτιδα με ραγδαία εξέλιξη και πριν την αναχώρηση του από το Νοσοκομείο του Πύργου για το νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας της Πάτρας έλαβε την απαιτούμενη θεραπευτική αγωγή με το κατάλληλο φάρμακο για την ασθένεια το rozefin.
Ερωτηματικά όμως προκύπτουν για το πώς αντιμετωπίστηκε το περιστατικό από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Ο 17χρόνος, εισήχθη εκεί στις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής με τη διάγνωση των γιατρών του Πύργου στον ιατρικό του φάκελο για μηνιγγίτιδα. Κατά την πολύωρη παραμονή του, του έγινε παρακέντηση και παρά το γεγονός ότι η κατάσταση της υγείας επιδεινώθηκε, διακομίσθηκε στις 1 το μεσημέρι στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ρίο, χωρίς να έχει διασωληνωθεί. Όπως λένε οι συγγενείς του 17χρόνου , γιατί το προσωπικό του Αγίου Ανδρέα το οποίο τον κράτησε στο νοσοκομείο εννέα ολόκληρες ώρες…?
« Είμαστε συγκλονισμένοι, είμαστε συντετριμμένοι και είμαστε απορημένοι γιατί ένα παιδί του σχολείου μας βρέθηκε από το προαύλιο ξαφνικά σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία, στο λαβύρινθο μιας διαδρομής που είχε και καθυστερήσεις και ολιγωρίες, και που προφανώς η κατάληξη της είχε επηρεάσει αναπόδραστα τη μάχη της ζωής που έδινε το παιδί. Υπάρχει λοιπόν μέσα μας, σε όλους τους μαθητές και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ένα αναπάντητο «γιατί;». «Γιατί» ένα παιδί που παίζει στο προαύλιο ενός σχολείο χρειάζεται 14 ώρες για να βρεθεί στην κατάλληλη υποστήριξη με την σωστή διάγνωση και την κατάλληλη αγωγή και γιατί βρίσκεται ξαφνικά σε χρόνο που έχει προκαθορίσει και την άνιση μάχη της ζωής του...» - δήλωσε ο διευθυντής του 1ου Λυκείου Πύργου Γιάννης Κατρίνης .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ