ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΗΛΕΙΑ


ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ... ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ

Ξέσπασαν στους βουλευτές της Ν.Δ. οι πυρόπληκτοι

Του Μ. ΝΟΔΑΡΟΥ

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και κατά των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσαν προχθές οι πυρόπληκτοι κάτοικοι της Ηλείας στη διάρκεια της συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου, υψώνοντας μάλιστα και πανό διαμαρτυρίας μέσα στην αίθουσα.

Οι πυρόπληκτοι σηκώνουν το πανό, ενδεικτικό της έντασης που επικρατεί στην Ηλεία που... χόρτασε «θα»Οι αντιδράσεις είχαν αποτέλεσμα να διακοπεί η τοποθέτηση του βουλευτή Γιώργου Κοντογιάννη, ο οποίος εκείνη την ώρα είχε ανέβει στο βήμα και έγινε αποδέκτης αποδοκιμασιών, όπως επίσης και νομαρχιακοί σύμβουλοι. Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου διέκοψε τη συνεδρίαση προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση η οποία υπήρχε από νωρίς στην αίθουσα συνεδριάσεων. «Η μόνη υπεύθυνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ηλεία είναι η κυβέρνηση και για τις πυρκαγιές υπάρχουν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί», δήλωσε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου, στέλεχος του ΚΚΕ, Γιώργος Καραπάνος. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος και Μιχάλης Κατρίνης κατήγγειλαν την κυβέρνηση για την παρουσίαση μιας άλλης εικόνας των πραγμάτων διαφορετικής από την πραγματική, ασκώντας σκληρή κριτική στις κυβερνητικές δεσμεύσεις που δεν έχουν υλοποιηθεί (π.χ. η απασχόληση των 6.000 ανέργων). Υστερα από θυελλώδη συνεδρίαση, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ηλείας αποφάσισε: * Συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ της Αθήνας την Τετάρτη 16/04/08 στα γραφεία της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στις 12 το μεσημέρι. * Συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης. * Σύσταση ενός συντονιστικού οργάνου, αποτελούμενου από τον νομάρχη, τους προέδρους συλλόγων και επιμελητηρίων και εκπροσώπους οργανώσεων πυρόπληκτων κ.ά. * Αν δεν υπάρξουν ικανοποιητικά αποτελέσματα από τις παραπάνω ενέργειες, να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως κλείσιμο υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης, δρόμων κ.λπ.Στην ΑρκαδίαΤΡΙΠΟΛΗ «Η ασύμμετρη απειλή έγινε άμετρη αδιαφορία, αλλά μέσα στην κρίση γεννιέται η ελπίδα», τόνισε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, στη συνάντησή του με τους δημάρχους του λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης, αλλά και εκπροσώπους φορέων και κατοίκους της περιοχής, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Μεγαλόπολη.Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ η ανάδειξη της απαράδεκτης κυβερνητικής συμπεριφοράς και η στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών, στο πλάι των οποίων βρέθηκε από την πρώτη στιγμή.Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΑ και δήμαρχος Τρικολώνων, Γιώργος Μπαρούτσας, αλλά και οι δήμαρχοι Μεγαλόπολης Τάκης Μπούρας, Γόρτυνος Κώστας Μιχόπουλος και Βαλτετσίου Νίκος Παπανικολάου, καθώς και ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δήμο Φαλαισίας Γιώργος Σοφρωνάς περιέγραψαν το ζοφερό παρόν στους δήμους τους αλλά και τις δυσκολίες που βιώνει ο Αaβαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναφέρθηκαν στις κυβερνητικές επιλογές και την αδιαφορία για τα προβλήματα των πυρόπληκτων περιοχών και ζήτησαν από το ΠΑΣΟΚ να δώσει ιδιαίτερο βάρος στα θέματα αυτά. *
ΑΠΟΨΕΙΣ
Υποσχέσεις της πυρκαγιάς
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ η γραφειοκρατία είχε παραμεριστεί, οι διαδικασίες απλουστεύθηκαν από το έντονο κυβερνητικό ενδιαφέρον και οι πυρόπληκτοι όλων των περιοχών πήραν αμέσως το πρώτο επίδομα των 3.000 ευρώ για να αντιμετωπίσουν τις άμεσες ανάγκες τους.
ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ μαζί με το επίδομα και άφθονες υποσχέσεις, προεκλογικώς βέβαια, για πλήρη αποκατάσταση των πληγέντων, την τόνωση της τοπικής οικονομίας, διότι οι πυρόπληκτοι έχασαν όχι μόνο τα σπίτια τους αλλά και τις δουλειές τους, την απασχόληση χιλιάδων ανέργων με ειδικά προγράμματα και πολλά άλλα.
ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ πάρα πολύ καλά οι πυρόπληκτοι τις υποσχέσεις αλλά δεν τις θυμάται η κυβέρνηση και προπαντός δεν τις θυμούνται τα αρμόδια για την υλοποίηση των προγραμμάτων υπουργεία. Αφησαν τους πυρόπληκτους στο έλεος της γραφειοκρατίας, η οποία επί μήνες τώρα τους κρατάει στις ουρές της ντροπής και τους ζητάει αμέτρητα πιστοποιητικά, βεβαιώσεις και δηλώσεις επί δηλώσεων.
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ και οργισμένοι οι χιλιάδες πληγέντες από την πύρινη λαίλαπα, που αφάνισε μέσα σε λίγες ώρες το βιός τους, δηλώνουν ότι: «μετά το προεκλογικό επίδομα δεν είδαμε ούτε ένα ευρώ». Ζουν με δανεικά και πολλοί έγιναν εσωτερικοί μετανάστες.
ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ όλοι όσοι ζουν το δράμα της εγκατάλειψης στην Ηλεία, στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης και στις άλλες καμένες περιοχές: Τι έγιναν και γιατί λιμνάζουν τα χρήματα που πρόσφεραν οι πολίτες, οι επιχειρήσεις και άλλοι δωρητές σε ένδειξη συμπαράστασης;
ΕΧΟΥΝ συγκεντρωθεί πάνω από 120 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία βρίσκονται μπλοκαρισμένα από τη γραφειοκρατία και την κυβερνητική αδιαφορία. Διαμαρτύρονται οι πυρόπληκτοι για τις καθυστερήσεις, μαζί με τις τοπικές δημοτικές και νομαρχιακές Αρχές, αλλά κανείς δεν τους ακούει.
ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ότι θα περάσουν και δεύτερο τραγικό χειμώνα στην εγκατάλειψη, οι πυρόπληκτοι της Ηλείας αποφάσισαν, μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου του νομού τους, να μεταφέρουν τον αγώνα τους στην πρωτεύουσα. Θα επιδιώξουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων και μεθαύριο Τετάρτη δίνουν συνέντευξη Τύπου.
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, βεβαίως, και ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων, αλλά καλύτερα από όλους οι τοπικοί βουλευτές -οι κυβερνητικοί, μάλιστα, και αποδοκιμάζονται σε διάφορες συγκεντρώσεις- το πρόβλημα.
ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ το δράμα των πυρόπληκτων, γνωστό στο πανελλήνιο και από τις τηλεοπτικές καταγραφές, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το κράτος-τύραννος των πολιτών, το κράτος της αναλγησίας, του ρουσφετιού, της διαφθοράς. Παραμένει, βεβαίως, μαζί με όλα τα άλλα και η «επανίδρυσή» του. Εχει γίνει ανέκδοτο. Μόνο που στις πυρόπληκτες περιοχές δεν μπορούν να γελάσουν...
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 14/04/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ