ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

Ο ΤΖΑΜΑΛ ΚΑΙ Η ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΤΑ «ΦΡΑΟΥΛΟΧΩΡΑΦΑ» ΤΗΣ Ν. ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ ΗΛΕΙΑΣ
Το κόκκινο της εκμετάλλευσης
Των ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ ΝΤΙΝΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
Στη Βουλή έφτασε χθες το μεσημέρι το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του περιοδικού «ΕΨΙΛΟΝ» της «Κ.Ε.» για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και την πρωτοφανή εκμετάλλευση χιλιάδων αλλοδαπών εργατών στα «φραουλοχώραφα» της Νέας Μανωλάδας Ηλείας.

Παράνομοι καταυλισμοί μέσα στα χωράφια και δίπλα σε νερά βρώμικα. Εκεί ζουν παιδιά και ενήλικοι μετανάστες, εργάτες στα χωράφια
Με ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Δικαιοσύνης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας και Θρησκευμάτων, ζητεί να μάθει με ποιους τρόπους προτίθεται η κυβέρνηση να προστατεύσει τα εργασιακά και ατομικά δικαιώματα των αλλοδαπών εργατών, στην εργασία των οποίων στηρίζεται ένα σημαντικό κομμάτι της οικονομικής ανάπτυξης συγκεκριμένων κλάδων της παραγωγής.
Ο κ. Κουβέλης ζητεί επίσης να μάθει αν γνωρίζει η κυβέρνηση τη δημιουργία παράνομων παραγκουπόλεων στη Νέα Μανωλάδα, πώς χτίστηκαν αυτές, πώς λειτουργούν και για ποιους λόγους έχει αμελήσει να παρέμβει μέχρι σήμερα.Ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι όσα καταγράφονται στο ρεπορτάζ του «ΕΨΙΛΟΝ» είναι συγκλονιστικά.«Πρόκειται για συνθήκες δουλείας. Υπάρχουν συνθήκες ουσιαστικής κράτησης αυτών των ανθρώπων. Τα παιδιά των μεταναστών δεν έχουν πρόσβαση στο σχολείο. Το θέμα το φέρνουμε στη Βουλή ζητώντας εξηγήσεις από την πολιτεία. Το συγκλονιστικό και απάνθρωπο της υπόθεσης είναι αυτό που προσδιορίζει τον τρόπο ζωής αυτών των ανθρώπων. Είναι απαράδεκτο για τον πολιτισμό και τη δημοκρατία αυτής της χώρας να έχουμε τέτοιες συνθήκες διαβίωσης ξένων ανθρώπων που ήρθαν στην Ελλάδα αναζητώντας ελάχιστες ημέρες και συνθήκες καλύτερης ζωής», ανέφερε ο κ. Κουβέλης και τόνισε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για τους αρμόδιους.
«Δεν μπορεί κάτω από τα μάτια της πολιτείας να συντελούνται αυτά τα απαράδεκτα που καταγράφει το ρεπορτάζ. Είναι όλα αυτά προσβλητικά της ανθρώπινης ύπαρξης, του πολιτισμού μας και της δημοκρατίας. Η κοινωνική συνενοχή επέβαλε τη σιωπή στην Ηλεία σε όλα τα επίπεδα. Πρέπει να γνωρίζουμε όλοι τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν πρέπει να συμψηφίζονται με καμιά σκοπιμότητα. Είναι η πεμπτουσία της λειτουργίας μιας δημοκρατικής κοινωνίας», τόνισε ο κ. Κουβέλης.
Στο θέμα παρενέβη και το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ):«Πρόκειται για μια άθλια κατάσταση που διαιωνίζεται στην περιοχή και δυστυχώς οι αρμόδιες αρχές, παρά τα δημοσιεύματα του παρελθόντος, δεν έκαναν το παραμικρό γι' αυτούς τους ανθρώπους.Η υπόθεση της Μανωλάδας είναι μια υπόθεση εμπορίας ανθρώπων και οι ευθύνες της Αστυνομίας γι' αυτό είναι μεγάλες. Κάποιοι συγκαλύπτουν και στο όνομα της δήθεν οικονομικής ανάπτυξης καταπιέζουν και εκμεταλλεύονται αυτούς τους ανθρώπους. Η Δικαιοσύνη στην περιοχή θα έπρεπε να είχε ήδη επιληφθεί του θέματος. Δυστυχώς, τίποτα δεν έγινε και σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτή η εκμετάλλευση παράγει χρήμα. Οι τοπικές κοινωνίες έχουν μια αρνητική θέση απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους. Θα συμπεριλάβουμε την υπόθεση σε όλες τις εκθέσεις μας και θα αποδείξουμε ότι η υπόθεση έχει σχέση με την εμπορία των ανθρώπων», δήλωσε στην «Ε» ο κ. Δημητράς.
Ο νομάρχης Ηλείας Χαρ. Καφύρας είπε στην «Ε» ότι το θέμα είναι υπαρκτό και παλιό. «Πέρυσι, έπειτα από σχετικά δημοσιεύματα της "Ε", το αρμόδιο πολεοδομικό γραφείο της Αμαλιάδας έκανε αυτοψία και διαπίστωσε δέκα καταυλισμούς παράνομους να υπάρχουν στη συγκεκριμένη περιοχή και επέβαλε πρόστιμα. Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι πρόκειται περί μιας τριτοκοσμικής απαράδεκτης κατάστασης. Εμείς με αφορμή το σχετικό ρεπορτάζ του "ΕΨΙΛΟΝ" θα επανελέγξουμε την περιοχή», δήλωσε.*
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 02/04/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ