ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

ΕΚΡΥΨΑΝ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ...



ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ
Κρύβουν τους «άθλιους»
ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
Ειδικούς επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) έστειλε επειγόντως χθες στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του περιοδικού «Εψιλον» της «Κ.Ε.» στις 30.3.2008 και προχθεσινό ανάλογο δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και την εκμετάλλευση χιλιάδων αλλοδαπών εργατών στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας Ηλείας.
Οπως είπε στην «Ε» ο Νίκος Κατσακιώρης (γενικός γραμματέας του ΣΕΠΕ), που βρίσκεται στην περιοχή επικεφαλής του κλιμακίου το οποίο πραγματοποιεί τους ελέγχους, οι συνθήκες διαμονής και διαβίωσης των αλλοδαπών εργατών είναι άθλιες. «Στους καταυλισμούς που επισκεφθήκαμε η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Τα βρήκαμε κλειδωμένα και όλους εξαφανισμένους. Φανταστείτε ότι αυτοί οι άνθρωποι μένουν σε κάποιες κατασκευές σαν τα στρατιωτικά τολ, που ουσιαστικά είναι θερμοκήπια, τα οποία τα κλείνουν και τα μετατρέπουν σε δωμάτια μέσα στα οποία μένουν δέκα και δεκαπέντε εργαζόμενοι».

Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες εργασίας ο γ.γ. ανέφερε: «Εχουμε βρει μέχρι στιγμής λίγους εργαζόμενους. Υπάρχει μια εικόνα ότι οι παραγωγοί κράτησαν αυτούς που ήταν να κρατήσουν και όχι το σύνολό τους, διότι είχε μαθευτεί ότι θα ερχόμασταν εδώ και ότι θα προβαίναμε σε ελέγχους».
Την ίδια ώρα η Αστυνομία προχωρά σε ελέγχους και σε προσαγωγές παραγωγών και αλλοδαπών εργατών στην προσπάθειά της να διαπιστώσει εκ των υστέρων την παρανομία.
Ο εκπρόσωπος του ΕΠΣΕ Παναγιώτης Δημητράς κατήγγειλε χθες στην «Ε» ότι οι προσαγωγές των αλλοδαπών εργατών στη Νέα Μανωλάδα, εφόσον αυτοί έχουν χαρτιά είναι παράνομες και προκαλούν τον εκφοβισμό τους.
Χθες παρενέβη και η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία, η οποία σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων χαρακτήρισε αθλιότητα την ενέργεια του αντιδήμαρχου της Βουπρασίας, Γιώργου Μπαμπουσκάκη, να κατηγορήσει προ ημερών με άρθρο του στον τοπικό Τύπο της Ηλείας τους δημοσιογράφους της «Ε» και τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή τόλμησαν να αναδείξουν το ζήτημα. *
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/04/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ