ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Προεκλογική φιέστα για «κενό» Κέντρο Υγείας


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ...
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 20.9.2009


Σάλο και οργή προκάλεσε στην πυρόπληκτη Ηλεία η προκλητική και ακριβοπληρωμένη προεκλογική φιέστα υπέρ του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου και της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποίησε προχθές ο δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, με το πρόσχημα της παράδοσης από τον υπουργό ενός... κενού από προσωπικό Κέντρου Υγείας που κόστισε περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ και ανεγέρθηκε -όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση του δήμου- σε χώρο οικιστικού πρασίνου!

Η φιέστα κόστισε στον Δήμο της Ζαχάρως 6.000 ευρώ (!). Χρήματα που ενέκρινε μετά από θυελλώδη συνεδρίαση η δημαρχιακή και παρά τις έντονες αντιδράσεις μελών της που έκαναν δημόσια λόγο «...για σπατάλες του προέδρου και της δημαρχιακής επιτροπής, για την προεκλογική φιέστα της Νέας Δημοκρατίας».

Το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας θα έπρεπε να στελεχώνεται από 3 γιατρούς Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας, 1 Παιδιατρικής, 1 Μικροβιολογίας, 1 Ακτινοδιαγνωστικής, 1 Οδοντιατρικής, 1 Καρδιολογίας, διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αντί αυτών στο Κέντρο Υγείας που παρέδωσε προχθές ο κ. Αβραμόπουλος υπηρετούν οι αγροτικοί γιατροί των περιφερειακών ιατρείων των Δήμων Ζαχάρως και Φιγαλίας, ενώ από τις επτά οργανικές θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, μόλις μία έχει καλυφθεί ενώ έχουν αποσπαστεί σε αυτό 3 νοσηλευτές από το διπλανό νοσοκομείο της Κρέστενας και 2 από το νοσοκομείο του Πύργου.

«Ο κ. Αβραμόπουλος παρέδωσε ένα Κέντρο Υγείας το οποίο είναι οι... τέσσερις τοίχοι. Μία μόνο λέξη μπορεί να περιγράψει την εκμετάλλευση στον τομέα της δημόσιας υγείας: Ντροπή» - δήλωσε στην «Ε» ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της δημαρχιακής επιτροπής Χαράλαμπος Σαντάρμης.

«Την ώρα που οι ελλείψεις σε προσωπικό έχουν αποδιοργανώσει τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, ο κ. Αβραμόπουλος και ο δήμαρχος της Ζαχάρως έστησαν μια προεκλογική φιέστα και εγκαινίασαν ένα Κ.Υ. χωρίς προσωπικό», δήλωσε ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ηλείας Γιάννης Αργυρόπουλος.

«Η προεκλογική φιέστα τού υπουργού Υγείας στη Ζαχάρω αποτελεί εκδήλωση ντροπής και προσβολής στη μνήμη εκείνων που βρήκαν τον θάνατο στις φωτιές του 2007», δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Ηλεία Χρήστος Γιαννόπουλος.
«Ακόμα και τις τελευταίες μέρες πριν από την αποχώρησή τους από την εξουσία, οι κυβερνητικοί παράγοντες δεν μπορούν να απαλλαγούν από τη μικροκομματική και την πελατειακή λογική» ανέφερε ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

3 σχόλια:

marianaonice είπε...

Είναι θλίψη να βλέπεις άδεια κεντρα Υγείας... να είναι όπως λες μόνον τοίχοι!!
Αλλά να κάνουν και προεκλογική φιέστα, τι να πω? αφού υπάρχουν καλεσμένοι που παίρνουν μέρος σ' αυτή τη φιέστα, καλά κάνουν!

Ανώνυμος είπε...

Η πραγματική θλίψη αφορά στους ουσιαστικά ΘΛΙΒΕΡΟΥΣ σχολιαστές ενός εργου ουσίας για την ευρύτερη περιοχή της Αρηνοφιγαλείας.

Ανώνυμος είπε...

Την περασμενη βδομαδα Αργεντικη τουριστρια μετα την πτωση της σε πεζοδρομιου του κατακολου (πεζοδρομια γεματα πραματειες)
εμεινε για ωρες αβοηθητη στα επειγοντα ημιγυμνη "λερωμενη" στο νοσοκομειο του Πυργου απο το μεσημερι που μεταφερθηκε ως την αλλη μερα που μεταφερθηκε στην Πατρα οπου δε γνωριζω τι μεταχειριση ελαβε.τελικα κατεληξε. Ειχε υποστει εγκεφαλικη αιμοραγια
και κανενας μα ΚΑΝΕΝΑΣ δε ηταν κοντα της κανενας δε ηταν υπευθυνος για μια φιλοξενουμενη της χωρας μας που ειχε το τραγικοτερο τελος.Ανατριχιαζω μονο στην ιδεα των οσων βιωσε τις τελευταιες ωρες!
Αυτα δε τα γραφει καμια εφημεριδα
μονο αν ειχαμε κρουσμα της γριππης μας απασχολει.Αν ειναι ετσι να κανουμε τουρισμο ας λειπει το βυσσινο να μη ξαναπατησει κανεις.Ψαχτε το λιγο το θεμα υπαρχουν ευθυνες σε πρακτορα αρμοδιο,ασφαλιστικη γιατρους καποιος φταιει !Ασ μη φταιει παλι το πεζοδρομιο σα τη ζαρντινιερα!!!!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ