ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΖΗΤΩ Η ΑΛΛΑΓΗ ...




Ο ΝΕΟΣ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΣΕ ΤΕΛΩΝΙΑΚΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Ημ/νία: 16/06/2004

ΥΠΕΡ ΓΗΠΕΔΩΝ ΣΤΟΝ ΥΓΡΟΤΟΠΟ
Γεωργακόπουλος κατά Οικολόγων και ΣΥΝ


Επίθεση κατά των οικολογικών οργανώσεων Ηλείας και Αχαΐας αλλά και του Συνασπισμού εξαπέλυσε προχθές από το βήμα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηλείας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Γεωργακόπουλος, με αφορμή τη συζήτηση για τη θέση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας στο σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την προστατευόμενη από τη διεθνή σύμβαση Ramsar περιοχή Κοτυχίου-Στροφυλιάς, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων και την κατασκευή γηπέδων γκολφ δίπλα στον υγρότοπο.

Ο Ηλείος πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης, αφού ανέφερε ευθέως ότι θα πρέπει να υπάρξει τουριστική ανάπτυξη στο Κοτύχι και τη Στροφυλιά μέσα από την κατασκευή γηπέδων γκολφ, χαρακτήρισε «οικοτρομοκράτες» τους οικολόγους που αντιδρούν σε αυτό το σχέδιο, ενώ επέρριψε ευθύνες και στους «πάτρωνες του Συνασπισμού», οι οποίοι -όπως είπε- δημιούργησαν πρόβλημα προεκλογικά και με την τουριστική αξιοποίηση της λιμνοθάλασσας του Καϊάφα.

Στο βουλευτή απάντησε ο εκπρόσωπος της Ενωσης Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον (ΕΠΟΠ) Διονύσης Κράγκαρης, που ανέφερε ότι τρομοκρατία δεν ασκούν όσοι αγωνίζονται ανιδιοτελώς για την προστασία του (όσου απέμεινε) φυσικού περιβάλλοντος, αλλά όσοι προσπαθούν με ανοίκειους τρόπους να κερδοσκοπήσουν ασύστολα εις βάρος του, ποδοπατώντας διεθνείς συμβάσεις, Συντάγματα και νόμους.

Ο γραμματέας της Ν.Ε. του Συνασπισμού στην Ηλεία, Νικ. Παπαβασιλείου, ανέφερε: «Ο κ. Γεωργακόπουλος αρέσκεται να μονολογεί και να υβρίζει. Αυτό δεν είναι ήθος πολιτικού ανδρός, αλλά ήθος λασπολόγου. Ο,τι κληρονομήσαμε από το περιβάλλον θα πρέπει να το σεβαστούμε και να το αφήσουμε στα παιδιά μας. Δυστυχώς, κάποιοι εδώ στην Ηλεία επιδιώκουν με διάφορους τρόπους να το βάλουν στην τσέπη τους...».

Τελικά, αργά τη νύχτα το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ηλείας υιοθέτησε τις προτάσεις του κ. Γεωργακόπουλου και γνωμοδότησε θετικά για το σχέδιο της ΚΥΑ που προβλέπει, μεταξύ άλλων, γήπεδα γκολφ μέσα στην προστατευόμενη περιοχή.




Μ. ΝΟΔΑΡΟΣ


Ο ΝΕΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Ημ/νία: 25/10/2005

«Και ο φονιάς έχει δικαίωμα υπεράσπισης»


Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Μπορεί ένα εν ενεργεία πολιτικό πρόσωπο να υπερασπίζει ως δικηγόρος άτομα που οδηγούνται στη Δικαιοσύνη με σοβαρότατες κατηγορίες παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών;

«Οχι, σε καμία περίπτωση, διότι αυτό είναι πολιτικά ανήθικο. Μπορεί ο νόμος να παρέχει αυτό το δικαίωμα, αλλά το πολιτικό πρόσωπο πρέπει να έχει παρελθόν διάφανο σε όλα και ευαισθησίες. Αλίμονο αν ο πολιτικός που επιθυμεί να εισέλθει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο εμπλέκεται με τον οποιονδήποτε τρόπο, ακόμα και λόγω του επαγγέλματός του, στο θέμα των ναρκωτικών», δήλωσε στην «Ε» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία Τάκης Αντωνακόπουλος.

Εκ διαμέτρου αντίθετη όμως είναι η άποψη του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. στην Ηλεία και νυν δικηγόρου Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος τον Μάρτιο του 1999 ήταν ένας εκ των τριών δικηγόρων του Πύργου που υπερασπίστηκαν το πλήρωμα του «αμαρτωλού» πλοίου «Γιούνιτι 3», η υπόθεση του οποίου οδήγησε πρόσφατα στην απομάκρυνση του υποδιοικητή του ΙΚΑ Νίκου Γερασίμου.

«Εχω υπερασπιστεί και φονιάδες. Δεν λέει τίποτα αυτό. Οταν είναι πολιτικό πρόσωπο ο δικηγόρος, τι πρέπει να κάνει δηλαδή. Να πεινάει ή να πηγαίνει να κλέβει; Προσπαθώ πάντα μέσα στα πλαίσια του κώδικα περί δικηγόρων να ασκώ τα καθήκοντά μου νομίμως. Δεν κατάλαβα γιατί με ρωτάτε. Μόνο εγώ υπερασπίζομαι τέτοια πρόσωπα στα δικαστήρια; Ο άνθρωπος που έχει εγκληματήσει έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτόν του μέσω συνηγόρου. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ηθικό πρόβλημα να είναι κάποιος πολιτικό πρόσωπο και να υπερασπίζεται όλους αυτούς στα δικαστήρια», δήλωσε στην «Ε» ο κ. Τζαβάρας προσθέτοντας ότι: «Κάτι που δεν χωράει στο δικό σας το μυαλό δεν σημαίνει ότι τελικά δεν πρέπει και να το κάνω».

Για την εμπλοκή του στην υπόθεση του «Γιούνιτι 3», του πλοίου που στις 2 Μαρτίου 1999 πιάστηκε στο Κατάκολο να μεταφέρει χασίς, ο κ. Τζαβάρας παραδέχεται ότι υπερασπίστηκε πράγματι έναν Ελληνα μέλος του πληρώματος τον οποίον κρατούσαν αιχμάλωτο μέσα στο πλοίο και ήταν εκείνος που κάρφωσε την ιστορία στις Αρχές.

«Ηταν ένας άνθρωπος που είχε υποφέρει πάρα πολύ. Δεν είχε σχέση με την υπόθεση και τότε μετά την απολογία του δεν του έβαλαν ούτε περιοριστικούς όρους. Τον υπερασπίστηκα δίχως να του πάρω χρήματα γιατί δεν είχε. Και στο δικαστήριο που έγινε, αθωώθηκε. Θυμάμαι τότε, με είχαν παρακαλέσει κάποιοι από το Λιμεναρχείο να τον αναλάβω», δήλωσε στην «Ε» ο κ. Τζαβάρας.

Σε σχετική όμως ερώτηση γιατί παρέστη στο δικαστήριο ως συνήγορος υπεράσπισης του κυκλώματος των Ηλείων αστυνομικών που αποκάλυψε η «Ε», και οι οποίοι καταδικάστηκαν οριστικά και αμετάκλητα από τη Δικαιοσύνη για χασισοκαλλιέργεια σε πολυετείς καθείρξεις, ο κ. Τζαβάρας απάντησε: «Διότι πίστευα τότε και πιστεύω ότι οι αστυνομικοί ήταν θύματα πλεκτάνης».

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ













1 σχόλιο:

Stelios Frang είπε...

Δεν κατάλαβα το σήμα με το σταυρό και το "Ιησούς Χριστός νικά..." πού κολλάει στο, κατά τ' άλλα, σωστό σχόλιο...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ