ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΝΟΣ ΨΑΡΑ


ΨΑΡΑΣ ΛΑΥΡΑΚΙΩΝ ΣΩΖΕΙ ΓΕΡΑΚΙ ΣΤΟ ΚΟΤΥΧΙ


ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ


Ένα μεγάλο γεράκι μέσα στην θάλασσα δίπλα από την προστατευόμενη από την διεθνή σύμβαση Ramsar λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου στην Ηλεία βρήκε χθες τυχαία ο Δημήτρης Αλέστας ένας από τους φανατικούς ερασιτέχνες ψαράδες λαυρακιών στην περιοχή.

Αμέσως ενημέρωσε την «Ε» η οποία ήρθε σε επαφή με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ» .

Το γεράκι που εικάζεται ότι έχει τραυματιστεί από τα σκάγια ασυνείδητων κυνηγών που δρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή εστάλη αμέσως για περίθαλψη μέσω του ΚΤΕΛ από τα Λεχαινά Ηλείας στην Αθήνα.

« Όταν λέμε ότι θα πρέπει να σεβόμαστε και προστατεύουμε την φύση θα πρέπει και να το αποδεικνύουμε με πράξεις. Αυτό έκανα και νοιώθω πολύ όμορφα που έσωσα την ζωή αυτού του αρπακτικού. Το βρήκα να παλεύει με τα κύματα κοντά στην ακτή. Θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι αποτελεί μεγάλη ντροπή να πυροβολούν για πλάκα τα πουλιά που δεν τρώγονται και ειδικά αυτά τα υπερήφανα αρπακτικά που δεν πειράζουν ποτέ κανέναν.» - δήλωσε στην «Ε» ο κ. Αλέστας.

Η ανεύρεση του τραυματισμένου αρπακτικού χθες δίπλα από την λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου έφερε ξανά στο προσκήνιο το πρόβλημα με τους λαθροκυνηγούς οι οποίοι δρουν ανεξέλεγκτα στην προστατευόμενη περιοχή με την σιωπηρή ανοχή των τοπικών δασαρχείων που αδυνατούν- όπως λένε- να φυλάξουν το μέρος εξ αιτίας της έλλειψης προσωπικού κ μέσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ