ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΟΥΡΟΦΟΡΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΕΙΑΣ
Κ Ο. Β. Ζ Α Χ Α Ρ Ω Σ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στην παραλία Ζαχάρως μέσα στο μεγαλοβδόμαδο παίχτηκε η τρίτη πράξη κατά μερικών αυθαίρετων κτισμάτων εκτός ορίων αιγιαλού και παραλίας σε δημόσιο χώρο.
Πράξη πρώτη: εμπρησμός τη νύχτα. Πράξη δεύτερη: Χτύπημα τη νύχτα με χωματουργικό μηχάνημα για αποσταθεροποίηση της στατικής των κτηρίων।
Πράξη Τρίτη: Ο Δήμαρχος της Ζαχάρως, κ. Πανταζής Χρονόπουλος, ολοκλήρωσε το έργο του νόμου της νύχτας το πρωί της Τετάρτης, 31/03/2010. Με πρόσχημα σχετική απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για τον καθαρισμό του αιγιαλού και της παραλίας αποτέλειωσε το γκρέμισμά τους με μπουλντόζα που ο χειριστής της είχε αναλάβει με σύμβαση την εκτέλεση του έργου. Μόνο που ο χειριστής αυτός δεν μπήκε στον κόπο να καθαρίσει αιγιαλό και παραλία, αλλά με την καθοδήγηση αντιδημάρχου, υπευθύνου τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου προχώρησε στο γκρέμισμα επιλεκτικά μερικών αυθαίρετων κτισμάτων σε χώρο του δημοσίου εκτός αιγιαλού και παραλίας, στον οποίο ο Δήμος δεν έχει καμιά αρμοδιότητα.
Το ξαναλέμε γι’ άλλη μια φορά. Η δημοτική αρχή του Δήμου Ζαχάρως και ο γνωστός δήμαρχός της προωθεί, αυθαιρετών και παρανομών, βήμα-βήμα και στοχοπροσηλωμένα την εκποίηση της παραλίας της Ζαχάρως στα ιδιωτικά οικονομικά μεγαλοσυμφέροντα, για να κάνουν τουριστικές μπίζνες. Γι’ αυτό καθαρίζει κάθε τι που του μπαίνει εμπόδιο.
Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία εξυπηρέτησης της επιχειρηματικής δράσης μεγάλων συμφερόντων. Με την ανοχή ή και στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αξιοποιεί τις δυνατότητες που του δίνει το αστικό κράτος και η εξουσία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις υποκαθιστά όποτε, όπως και για ο,τιδήποτε αυτός νομίζει πως τον βολεύει να υλοποιήσει το όνειρό του, να προωθήσει στη περιοχή του Δήμου «τον νέο τύπο ανάπτυξης» της ΝΔ ή «την παραγωγική ανασυγκρότηση Α.Ε.» του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται σε εξέλιξη αντίστοιχα με το ποιο απ’ αυτά τα κόμματα είναι στην κυβέρνηση, δηλ. κοντολογίς να ξεπουλήσει, ό,τι μπορεί να πουληθεί από τη Ζαχάρω.
Για τούτο είναι ο χαϊδεμένος τους και τον στηρίζουν, κι’ άμα λάχει του πετάνε κι’ ένα ξεροκόμματο (π.χ. το περιφερειακό ιατρείο), για να ρίχνει στάχτη στα μάτια του κοσμάκη, ευκαιρία για ψηφοθηρίες.
Είναι επικίνδυνος για τη Ζαχάρω και για τα συμφέροντα της λαϊκής οικογένειας.
Γι’ αυτά δεν του καίγεται καρφί, αλλιώς δε θα άφηνε:
-τον υπάρχοντα βιολογικό καθαρισμό, αχρηστευμένο και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, να μολύνει με τα απόβλητά του στο διηνεκές τους περίοικους και τη λίμνη του Καϊάφα,
- την παράνομη, αυθαίρετη κι’ ανεξέλεγκτη χωματερή του Δήμου να δηλητηριάζει αργά και σταθερά με σύννεφα καρκινογόνας διοξίνης από το κάψιμο των σκουπιδιών που παράνομα επαναλαμβάνει,
χωρίς αναδάσωση τα καμένα δάση του Δήμου και χωρίς μέτρα πρόληψης-προστασίας από νέα ενδεχόμενη πυρκαγιά, τον Καϊάφα ανοχύρωτο κι’ εγκαταλελειμμένο, για να είναι έρμαια στους μεγαλοεπιχειρηματίες-αρπαχτικά της δημόσιας γης και λαϊκής περιουσίας,
απροστάτευτα κι’ αναξιοποίητα τα ιστορικά-αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής, (φαίνεται δεν του κάνουν να είναι πόλος έλξης τουριστών),
ούτε σκοτίζεται για το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς ή για τη διογκωμένη ανεργία των νέων, κ.λ.π.
Τέρμα πια στις αυταπάτες. Η απάντηση του λαού και της νεολαίας της Ζαχάρως και της Ηλείας θα πρέπει να είναι η διαμόρφωση κινήματος υπεράσπισης της δημόσιας γης, των παραλιών και των δασών του νομού μας. Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει σ' αυτήν την κατεύθυνση σταθερά και σθεναρά, διεκδικώντας μια άλλη ανάπτυξη, που στο επίκεντρό της θα έχει τις λαϊκές ανάγκες και την προστασία του περιβάλλοντος.

06/04/2010
Ν.Ε. ΗΛΕΙΑΣ- ΚΟΒ ΖΑΧΑΡΩΣ/Κ.Κ.Ε.

*** (Σ.Σ): Η εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» του Πύργου Ηλείας στο πλαίσιο παρουσίασης ρεπορτάζ για την βοήθεια της Κυπριακής Κυβέρνησης στην πολύπαθη Αρτέμιδα και την τελετή που πραγματοποιήθηκε εκεί πριν από μερικούς μήνες, βρήκε την ευκαιρία προχθές εκτός των άλλων να «δοξάσει» και να «αγιοποιήσει» τον δήμαρχο της Ζαχάρως κύριο Πανταζή Χρονόπουλο, με χαρακτηρισμούς : « ακτιβιστής... ασυμβίβαστος αγωνιστής, με ντόμπρα δυνατή φωνή, που αντιτάσσεται για το καλό της Ζαχάρως…»

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν φταίει ο πανταζής, φταίει η εκάστοτε κυβέρνηση που θέλει να γκρεμίζει τα αυθαίρετα του απλού λαού , του μεροκαματιάρη, του αγρότη. ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ!!
Α.Γ

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ AL CAPONE ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ!!! ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΜΑΦΙΟΖΟ ΤΟΥΣ! ΕΞΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ "ΠΑΣΤΑ" ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ. ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΤΑΙΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ! ΕΞΑΛΟΥ ΕΧΕΙ ΕΣΑΓΑΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑ ΗΘΗ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ