ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΒΕΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ




ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ...ΧΟΡΤΑΡΙΑΖΕΙ ! 
(ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ)

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 19.8.2010

ΠΩΣ ΕΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΠΡΟΚΑΤ ΚΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ  ...ΠΑΛΙΟΣΙΔΕΡΑ !

***ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ : Α+S BETON-DEMONTAGE ΚΑΙ ΛΑΜΑΝΣ ΕΠΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ?  

Πόσο μπορούσε πριν από 10 χρόνια να κοστίσει ένα μεγάλο, η αλήθεια, περίπτερο, που στήνεται για να εκτεθούν προϊόντα; Ενα εκατομμύριο δραχμές; Δύο; Πενήντα; Το κτήριο-φάντασμα, που κομμάτια του σαπίζουν στις αποθήκες σταφίδας στην Αμαλιάδα, δίπλα σ' ένα μπουζουξίδικο, αγοράστηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος από τη Νομαρχία Ηλείας, πριν από 10 χρόνια, 1,5 δισεκατομμύριο δραχμές!



Πρόκειται για ένα κτήριο σχήματος ορθογώνιου παραλληλόγραμμου συνολικής επιφάνειας 942 τ.μ. με μεσοπάτωμα και όροφο 220,72 τ.μ., μήκους 67 μέτρων, πλάτους 16 μέτρων, ύψους 13 μέτρων, που είχε αγοραστεί για να στηθεί ελληνικό περίπτερο στην έκθεση ΕΧΡΟ 2000 στο Ανόβερο της Γερμανίας. 

Με βάση τα πρακτικά της συνεδρίασης του νομαρχιακού συμβουλίου είχε αγοραστεί από τον Οργανισμό Προώθησης Προϊόντων, έπειτα από εισηγητική έκθεση του τότε νομάρχη και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τάκη Δημητρουλόπουλου, με δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Μετά την έκθεση, στόχος ήταν να ξαναστηθεί και ν' αποτελέσει μια από τις πολιτιστικές υποδομές του νομού, συνεδριακό κέντρο ή μουσείο. 

Ομως, δέκα χρόνια τώρα τα μεταλλικά κομμάτια σαπίζουν κυριολεκτικά παρατημένα στην είσοδο της Αμαλιάδας, δίπλα στις αποθήκες του ΑΣΟ, αφού εκεί επέλεξε η νομαρχία να τα μεταφέρει, με απώτερο στόχο να στηθεί κτήριο στην Αμαλιάδα για την πολιτιστική ανάταση της περιοχής με τον τίτλο: «Ψηφιακό Κέντρο Ολυμπιακής Ευαισθητοποίησης». 

Μέσα στα χορτάρια τα μεταλλικά τμήματα του κτηρίου έχουν υποστεί σημαντικές φθορές ενώ οι περίοικοι αναφέρουν ότι οι μόνοι που το έχουν... αξιοποιήσει είναι οι έμποροι μεταλλικών υλικών, οι οποίοι κατά καιρούς έχουν κλέψει μεγάλα κομμάτια! 

«Επιχειρήσαμε να εντάξουμε το έργο στο πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού "Κοινωνία της Πληροφορίας" αλλά δεν τα καταφέραμε κι έτσι το κτήριο παρέμεινε ανεκμετάλλευτο», μας ανέφερε ο κ. Τάκης Δημητρουλόπουλος. 

«Το περιβόητο κτήριο του Ανόβερου ήταν για την Αμαλιάδα μια απατηλή υπόσχεση. Το ζήτημα αυτό, δυστυχώς, έχει εξελιχθεί σε μια μεγάλη κοροϊδία...», καταγγέλλει ο δήμαρχος Αμαλιάδας Γιάννης Λυμπέρης. 

Ενα εκατομμύριο ευρώ


Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Νομαρχίας Ηλείας, το συνολικό κόστος του κτηρίου έχει φτάσει μέχρι σήμερα περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ!
Το παραπάνω ποσό καλύφθηκε με δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ύψους 504.976,65 ευρώ και με 430.913,01 ευρώ από έσοδα της Νομαρχίας Ηλείας. 


«Πρόκειται για πρωτοφανή και σκανδαλώδη τρόπο απαξίωσης δημόσιας περιουσίας. Η αρχική αξία του μεταλλικού κτηρίου το 2000 προσέγγισε, σύμφωνα με δηλώσεις του τότε νομάρχη, το 1,5 δισ. δραχμές και σήμερα έχει ουσιαστικά μετατραπεί σε παλιοσίδερα», μας ανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του νομαρχιακού συμβουλίου Πέτρος Αχιλλεόπουλος. 

Ο νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, από τη μεριά του ψάχνει λύση: «Στην υπογραφείσα σύμβαση μίσθωσης των εκθέσεων της πρώην λίμνης Μουριάς για την κατασκευή θεματικών πάρκων κ.λπ. προβλέψαμε και αναλήφθηκε η υποχρέωση από τη μισθώτρια εταιρεία της ανέγερσης εντός τετραετίας, το ανώτερο, από την υπογραφή της σύμβασης, του πιο πάνω περιπτέρου. Το κτήριο θ' ανεγερθεί σε οικόπεδο του Δήμου Αμαλιάδας. Στόχος είναι μέχρι το τέλος τη θητείας μου να έχει αξιοποιηθεί το συγκεκριμένο κτήριο».

3 σχόλια:

ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑΙΟΣ είπε...

Για ψάξε να βρεις ποιοι ήταν τότε στην εταιρία ΛΑΜΑΝΣ και πόσα πήραν για την μεταφορά του κτιρίου; Έχει ενδιαφέρον. Αλλά και η δήλωση του τότε νομάρχη δείχνει τον βαθμό υπευθυνότητας του δημόσιου ανδρός. Πρώτα κουβάλησε τα σίδερα και μετά διαπίστωσε ότι... δεν υπάρχουν κονδύλια για να το στήσει!!!

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΜΑΝΣ-------> εταιρεία στην οποία εμπλέκεται ο κ. Παναγιωτόπουλος Γ. Νομαρχιακός Σύμβουλος - ΠΑΣΟΚ και εξάδελφος του Βουλευή Ηλείας Γ. Κοντογιάννη....!!!!!! μάλιστα κάποια κακά παιδιά λενε ότι πλαστογραφήθηκαν και καποια έγγραφα για να μασήδουν κάποιο κύριοι τα χρήματα του Ανοβερου...

ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ είπε...

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ , ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΛΠ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΑΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ...
*** ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙ ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ.

ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ