ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΕΣ , ΟΙ ΩΤΑΚΟΥΣΤΕΣ , Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ : 

  ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΕ ? 
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΟ BLOG ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Ο συμπαθής και φίλος κατά τα άλλα , βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ηλείας Τάκης Αντωνακόπουλος,  με αφορμή τις καταγγελίες πολιτών  στο blog που είχαν να κάνουν με την άποψή του για  τους ενεργούς πολίτες του Πύργου που συγκεντρώνονται κάθε βράδυ στην πλατεία Ιατρίδη ( συριζαίοι, πρεζόνια και γκέυ…) - ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ http://mnodaros.blogspot.com/2011/07/blog-post_6009.html ΚΙ ΕΔΩ : http://mnodaros.blogspot.com/2011/07/blog-post_6917.html διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στο μνημόνιο και στο γενικότερο ξεπούλημα της χώρα μας από την κυβέρνηση με το πρόσχημα των οικονομικών μέτρων,  μας  έστειλε την ακόλουθη δήλωση :

«Οι ωτακουστές πληροφοριοδότες σας προφανώς δεν άκουσαν καλά ή σκόπιμα θέλουν αν δημιουργήσουν θέμα. Πάντως είναι θετικό ότι έχετε έστω και επιλεκτική ευαισθησία απέναντι σε φράσεις και εκφράσεις που εμπεριέχουν βία και απαξίωση.
Eγώ λοιπόν σας προσκαλώ να βρεθούμε στην συγκεκριμένη καφετέρια και να φέρεις και τους συγκεκριμένους μάρτυρες επειδή ήμασταν λίγοι εκείνο το βραδύ εγώ τους θυμάμαι έναν -έναν μιας και τυγχάνει να είναι και προσωπικοί φίλοι μου.
Νομίζω οτι βιάστηκες και ότι παρέκαμψες και τη δημοσιογραφική δεοντολογία θα περίμενα να με πάρεις τηλέφωνο και όχι να προσπαθήσεις μέσω ραδιοφωνικής εκπομπής στον αέρα να σου απαντήσω . "μου είπε κάποιος ότι είπες για κάποιον κάπου” στην καθημερινότητα δεν λέγεται δημοσιογραφία αλλά κάπως αλλιώς που όλοι γνωρίζουν.» - ΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ BLOG :

Αγαπητέ κύριε Τάκη Αντωνακόπουλε.

1)    Οι ωτακουστές και πληροφοριοδότες … που αναφέρετε απαξιωτικά είναι ενεργοί πολίτες της πόλης των Λεχαινών με άποψη , αγώνες και σημαντική πολιτική διαδρομή.
2)    Σχετικά με την επιλεκτική μας ευαισθησία για την βία και τις φράσεις και εκφράσεις που μας λέτε θα σας παραπέμψουμε στο αποκαλυπτικό φωτογραφικό υλικό της βίας  του φασισμού και των ροπαλοφόρων – μασκοφόρων τραμπούκων που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση που υπηρετείτε πιστά για να καταστείλει την οργή των δεκάδων χιλιάδων πολιτών στο Σύνταγμα ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://www.enet.gr/?i=news.el.gallery&id=740& m=125598 όταν εσείς χωρίς ίχνος ντροπής με την ψήφο σας κάνατε τους φτωχούς σεισμόπληκτους και πυρόπληκτους συμπολίτες σας στην Ηλεία φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους , παραδίδοντας την εθνική κυριαρχία της χώρας μας σε σκοτεινά συμφέροντα του εξωτερικού.
3)    Δεν ήσαν όλοι προσωπικοί σας φίλοι στη κεντρική πλατεία Λεχαινών όπου βρεθήκατε και πίνατε ανέμελα το ποτό σας σα να μη τρέχει τίποτα δίπλα σας…ελάχιστες ώρες μετά τα έκτροπα στο Σύνταγμα! Υπήρχαν και πολίτες που έκαναν  μεγάλη προσπάθεια να παραμείνουν ψύχραιμοι και είναι προς τιμή τους που το κατάφεραν . Σε άλλη πόλη της Ηλείας ίσως είχατε άλλη αντιμετώπιση…
4)    Τα περί δημοσιογραφική δεοντολογίας που επικαλείστε    να πάτε να τα πείτε αλλού και ειδικότερα σε εκείνους που σας «γλύφουν» όταν σας φιλοξενούν στις εκπομπές τους. Οι οποίοι αντί να σας θέτουν ερωτήματα  που αφορούν την ζωή των πολιτών που σας ψηφίζουν σας χαϊδεύουν τα αφτιά…  Είναι εμφανές και ιδιαίτερα τιμιτικό για εμάς ότι αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά την δημοσιογραφία , τον ρόλο της και την δεοντολογία …κάνοντας κριτική και αποκαλυπτική δημοσιογραφία χωρις να γλύφουμε ...ερχόμενοι σε αντιπαράθεση ακόμα και με φίλους μας. 
5)    Συγκεκριμένος πολίτης  καταγγέλλει επώνυμα  με οργή ότι σας άκουσε με τα ίδια του τα αφτιά  να καταφέρεστε απαξιωτικά κατά των ενεργών – αγανακτισμένων πολιτών της πλατείας Ιατρίδη στον Πύργο και δέχεται μάλιστα να έρθει απέναντί σας και να σας το πει. Θα ήταν ενδιαφέρον σε αυτή την αντιπαράθεση να υπάρχουν και δημοσιογράφοι για να μάθουν επιτέλους οι πολίτες της Ηλείας ποιος κοροϊδεύει ποιόν σε αυτόν τον δύστυχο νομό όλα αυτά τα χρόνια της παρακμής…
6)    Και για να μη παρεξηγηθούμε . Είμαστε αντίθετοι κατηγορηματικά σε κάθε μορφή βίας κατά των βουλευτών . Διαμαρτυρίες δυναμικές ναι . Βία όμως όχι. Σε μια δημοκρατική χώρα δεν μεταδίδονται οι διαφωνίες , οι ιδέες και οι απόψεις με ξυλοδαρμούς και προπηλακισμούς παρά μόνο με τον διάλογο .-  


3 σχόλια:

Χρήστος Αθανάσουλας είπε...

κ. Νοδάρε, σε συνέχεια της απάντησής σας που αναγράφετε πιο πάνω, ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟ το να θέλαμε να σας ζητήσουμε να μας φέρετε σε επαφή με τον κύριο που άκουσε τις γελοιότητες που αναφέρετε (αν βέβαια το θέλει κι ο ίδιος) ότι εκστομίστηκαν για το κίνημα και τα πρόσωπά μας για να τον ακούσουμε κι εμείς να το επιβεβαιώνει!...

... όμως δεν το ζητάμε, γιατί εμπιστευόμαστε την δημοσιογραφική σας ακεραιότητα, την εμπειρία και την αποδειγμένη τιμιότητά σας. Μας αρκεί, που το γράψατε εσείς για να δεχθούμε ότι είναι αλήθεια!

Ναι λοιπόν:
"ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΚΕΪ
ΠΡΕΖΟΝΙΑ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ"

(για άλλη μια φορά να πω ότι ουσιαστικά σωπαίνουμε, γιατί Η ΣΙΩΠΗ ΛΕΕΙ ΒΑΡΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ)

Καλημέρα σας :)

Χρήστος Αθανάσουλας είπε...

Καλημέρα. Aν πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση που αναφέρατε (παρ' ότι οπως σας ανέφερα σε άλλο μου σχόλιο οι πολίτες του Πύργου δεν τη ζητάμε επειδή εμπιστευόμαστε εσάς που δημοσιοποιήσατε το γεγονός) και που δεν τη ζητάμε για έναν ακόμη λόγο: ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ...

Αν παρόλα αυτά πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση,
θα ήταν ΗΘΙΚΟ, ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ εκτός από την παρουσία δημοσιογράφων να καλέσετε κι εμάς τους άμεσα θιγόμενους!
Να σας διευκρινίσω δε ότι ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΥΡΓΟΥ δεν λειτουργούμε με αντιπροσώπευση, επομένως θα πρέπει να εννημερωθούμε για να πραγματοποιήσουμε συνέλευση εκεί.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Χρήστος Αθανάσουλας είπε...

Κι επειδή πρέπει να διατηρήσουμε το χαμόγελό μας και το κουράγιο μας (απαραίτητα στοιχεία του αγώνα μας) ας κλείσουμε με ένα ανεκδοτάκι:

Γίνεται συνεδρίαση στην Βουλή μετά την ανακοίνωση των σκληρών οικονομικών μέτρων και λέει ο Παπανδρέου ότι πρέπει να πάρουν μέτρα για την τόνωση του ηθικού των βουλευτών για να μπορέσουν να κάνουν την δουλειά τους καλύτερα.
Λεει λοιπον οτι πρεπει να αλλαξουν τις μοκετες στην Βουλη κι απο κοκκινες να τις κανουν μπλε. Ψηφιζουν λοιπον και το αποφασιζουν. Προτεινει ο Σαμαρας να στολιστει η αιθουσα της Βουλης με ελληνικες σημαιες για να ενισχυθει το εθνικο φρονημα. Ψηφιζουν και το αποδεχονται.
Προτεινει τελος ο Καρατζαφερης πριν απο καθε συνεδριαση της Βουλης να παιζει ο εθνικος υμνος. Ψηφιζουν και αυτο και το κατοχυρωνουν.
Οση ωρα ψηφιζουν τις αλλαγες, ειναι μια γρυουλα, καθαριστρια στην Βουλη, που καθεται στην πορτα και κοιταει με απορια και απογνωση τον Παπανδρεου. Ο Γιωργος τη βλεπει και αφου τελειωνει η ψηφοφορια, πηγαινει προς το μερος της και την ρωτα....
"Γιαγιουλα, γιατι οση ωρα ψηφιζαμε για τις αλλαγες στην Βουλη εσυ με κοιτουσες με απορια;;;"
Και με ανεση η γριουλα απαντα

"Πριν διοριστω με μεσο στην Βουλη, ημουν καθαριστρια σε ενα μπουρδελο.
Οταν οι δουλειες δεν πηγαιναν καλα, αλλαζαμε τις πουτανες οχι τις μοκετες!"

Καλημέρα σας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ