ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ




ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ  

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΡΩΪΝΗ" ΠΥΡΓΟΥ 3.6.2012 

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ


Ένα κατάμαυρο υπόγειο ποτάμι διαφθοράς με κάθε είδους «βοθρολύματα»  που διασχίζει την χώρα μας από την μια άκρη ως την άλλη ,  αποκάλυψαν μεταξύ άλλων οι εθνικές εκλογές στην διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Ενας ολόκληρος  κόσμος από τοπικούς παράγοντες, κομματικά στελέχη , υπαλλήλους υπουργείων  , παρατρεχάμενους , κατευθυνόμενα ΜΜΕ και δημοσιογράφους – παπαγάλους ,  αποκαλύφθηκε  ότι ζούσε υπογείως και παρασιτικά επί δεκάδες χρόνια σε βάρος της κοινωνίας ρουφώντας με την ανοχή του πολιτικού συστήματος, τα χρήματα των πολιτών …την αξιοπρέπειά τους και στο τέλος την ίδια τους τη ζωή.

Το αποκαλυπτικό ημερολόγιο του Ακη Τσοχαντζόπουλου είναι μια μικρή  κουκίδα στο παζλ της γενικότερης υπόγειας μέχρι χθες εικόνας.     

Και όταν ήρθε η ώρα της Κρίσης …δηλαδή οι εθνικές εκλογές, όταν κατάλαβαν κάποιοι την οργισμένη αντίδραση του κόσμου που ψάχνει  στα σκουπίδια προκειμένου να βρει κάτι για να φάει, όταν ένοιωσαν  ότι η μπόχα του υπόγειου ποταμού έφτασε στην επιφάνεια …τότε άρχισαν να επιστρατεύουν απίστευτης αθλιότητας παρακρατικούς μηχανισμούς για να κάνουν το άσπρο μαύρο ή για να πλήξουν την αξιοπιστία εκείνων που τόλμησαν η τολμούν να σηκώσουν το κεφάλι τους και να πάνε κόντρα στην εξαθλίωση.

Δεν θα επεκταθώ σε λεπτομέρειες και σε δύσκολες οικονομικές αναλύσεις για να αποδείξω ότι όλα αυτά που γίνονται γύρω μας τους τελευταίους μήνες , έχουν σαν αποκλειστικό στόχο τα χαμηλά στρώματα της κοινωνίας, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες , τους εργαζόμενους και τους φτωχούς συμπολίτες μας. Η κοινωνία έχει ξυπνήσει, γνωρίζει καλά τι συμβαίνει γύρω της  και στις εθνικές εκλογές που έρχονται θα δώσει την απάντησή της.

Θα σας μεταφέρω όμως  δύο περιστατικά αντίδρασης του σάπιου υπόγειου ποταμού και του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που καταρρέει ,  απέναντι σε δύο από χρόνια καλούς μου φίλους και συναδέλφους που πορεύονται στη ζωή τους και στο επάγγελμά τους δύσκολα αλλά έντιμα , με γνώμονα την αλήθεια .

Οι δημοσιογράφοι Βασίλης Χήτος και Κώστας Βαξεβάνης , γνωστοί για την μαχητικότητά τους «βαπτίζονται» ξαφνικά , μέσω ορισμένων ΜΜΕ ως  …έμμισθοι πληροφοριοδότες της ΕΥΠ (!)                 

Στην περίπτωση του Βασίλη Χήτου ο οποίος ήταν υποψήφιος με το κόμμα του Πάνου Καμμένου (τυχαίο;) . Λίγο πριν τις προηγούμενες εθνικές εκλογές, δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» εμφανίζει  τον δημοσιογράφο  να λαμβάνει  από τα μυστικά κονδύλια της ΕΥΠ το ποσό των 30.000 ευρώ για «προσφερθείσες υπηρεσίες το 2ο εξάμηνο του 2011». Η εν λόγω εφημερίδα στο δημοσίευμά της είχε  και την απόδειξη της υποτιθέμενης πληρωμής, όπου φέρεται να υπογράφει ο δημοσιογράφος ως εισπράξας.

Στην περίπτωση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, λίγες ώρες μετά συγκλονιστικές του αποκαλύψεις του στο περιοδικό HOT DOC,  για τον ύποπτο ρόλο του Τραπεζικού συστήματος στην οικονομική κρίση ,  η ιστοσελίδα Fimotro , δημοσιεύει  μια απόδειξη πληρωμής 50.000 Ευρώ της ΕΥΠ (!) προς τον δημοσιογράφο για δήθεν υπηρεσίες που είχε προσφέρει.

Και στις δύο περιπτώσεις η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών με ανακοίνωσή της που δημοσιεύτηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα της, διέψευσε κατηγορηματικά ότι είχε συνεργασία με τους δύο δημοσιογράφους , χαρακτήρισε ως πλαστές τις σχετικές αποδείξεις και έστειλε την υπόθεση στις δικαστικές Αρχές για τα περαιτέρω.

Δεν χρειάζεται κάποιος να γνωρίζει τους στοιχειώδεις συνωμοτικούς  κανόνες λειτουργίας των μυστικών υπηρεσιών , για να καταλάβει ότι οι «αποδείξεις» πληρωμής των δύο δημοσιογράφων από την ΕΥΠ ήταν πλαστές. Ακόμη και ο πλέον άσχετος με αυτά τα ζητήματα καταλαβαίνει ότι ποτέ οι πληροφοριοδότες κάποιας μυστικής υπηρεσία δεν πληρώνονται κόβοντας σχετικές αποδείξεις… 
Η χρονική συγκυρία όμως των δύο περιστατικών δείχνει ότι κάτι σάπιο υπάρχει από κάτω που κινείται σπασμωδικά και μη λογικά.

Οι δύο δημοσιογράφοι , ο Κώστας Βαξεβάνης και ο Βασίλης Χήτος σε συζητήσεις που είχα μαζί τους αμέσως μετά την περιπέτειά τους , έκαναν λόγο για παρακράτος και για σχέδια σκοτεινών κύκλων να πλήξουν την αξιοπιστία  εκείνων  που πηγαίνουν κόντρα στο μαύρο υπόγειο ποτάμι των …βοθρολυμάτων, της μίζας και της διαπλοκής ,   που διασχίζει την χώρα μας εδώ και δεκαετίες από άκρη σε άκρη.

Είναι πιά φανερό ότι το μαύρο υπόγειο ποτάμι της διαφθοράς   καθώς νοιώθει την απειλή των οργισμένων πολιτών ,των πεινασμένων , των αδικημένων και των  κατατρεγμένων να πλησιάζει,  επιστρατεύει κάθε είδους σκοτεινούς μηχανισμούς  για να πλήξει εκείνους που αντιδρούν και αποκαλύπτουν και να τρομοκρατήσει την κοινωνία με πληρωμένους «γραφιάδες» που όλοι μας βλέπουμε καθημερινά στα δελτία των 8 και γελάμε η βρίζουμε …με την κατάντια τους !

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κ.Νοδάρο, εκτός θέματος.
Σημ: Αλλαξαν πάλι τον Εφορα Πύργου...
πριν ενα μήνα!!!το 2010 ηταν η κ.Στυλιανοπούλου- μετα ο κ. Αλεξανδρόπουλος τωρα ο κ. Κότσιφας,πέρνουν το μεζέ.. και μετά τους διώχνουν??? Εξετάζουν μεγάλη υπόθεση ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ!!!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ