ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ... ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ... ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ !



Ο ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΟΡΤ ...

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ  ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Ν. ΗΛΕΙΑΣ 

Πολύπλευρη δραστηριότητα με το αζημίωτο φέρεται , με βάση τα επίσημα έγγραφα που έχει στην διάθεσή του το www.mnodaros.blogspot.com , ότι έχει αναπτύξει στην Ηλεία το τελευταίο χρονικό διάστημα , ο δημοσιογράφος και τοπικός  τηλεοπτικός αστέρας της ΟΡΤ του Δημοσιογραφικού Ομίλου Βαρουξή  Γεώργιος Φάκος.



Όπως αποκαλύπτεται από την δημοσιογραφική έρευνα,  ο τηλεοπτικός αστέρας της ΟΡΤ , εκτός από προμηθευτής αγνώστων βιβλίων με άγνωστο περιεχόμενο και άγνωστη τιμή μονάδας στην δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης , «δουλειά» που κοστολογείται με 1.476 ευρώ, με βάση το συμφωνητικό της  απευθείας ανάθεσης : ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ - ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ (!!!) ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Ν. Ηλείας (!)

Με βάση το ΑΠ: 574/11.8.2011 Συμφωνητικό Εργασιών της προέδρου του συνδέσμου Νικολέττας Κοκαλιάρη με τον Γεώργιο Φάκο , έγγραφο που βρίσκεται αναρτημένο στη Διαύγεια, ο τελευταίος έλαβε χρηματική αμοιβή «με την ιδιότητα του συνεργάτη που θα αναλάβει την προώθηση μέσω διαδικτύου σε ιστοσελίδες υψηλής επισκεψιμότητας των δραστηριοτήτων του συνδέσμου…»

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο η κ. Κοκκαλιάρη ως πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν . Ηλείας ΑΝΑΘΕΤΕΙ στον κ. ΦΑΚΟ « με την ιδιότητα του συνεργάτη που θα αναλάβει την προώθηση μέσω διαδικτύου σε ιστοσελίδες υψηλής επισκεψιμότητας των δραστηριοτήτων  του Συνδέσμου για χρονικό διάστημα 4 μηνών , ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ 400 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΟΝ ΦΠΑ , προς όφελος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης .»

Όπως και στην περίπτωση της χρηματοδότησης του τηλεοπτικού αστέρα της ΟΡΤ , από τον δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης έτσι και τώρα προκύπτουν πλήθος αναπάντητων ερωτηματικών που έχουν σχέση με τον ρόλο των δημοσιογράφων απέναντι στην εκάστοτε εξουσία και της ηθικής του ζητήματος . 
Ενας δημοσιογράφος , με βάση τον κώδικα δεοντολογίας , δεν μπορεί να είναι αμοιβόμενος συνεργάτης η να λαμβάνει χρήματα  από εκείνους που θεωρητικά λόγο του επαγγέλματός του θα πρέπει να ελέγχει .

Ερωτηματικά επίσης προκύπτουν και για την πρόεδρο του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων Ν . Ηλείας κ. Κοκκαλιάρη , ως προς τον τρόπο επιλογής ως συνεργάτη του κ. ΦΑΚΟΥ που ως μεσάζοντας …ανέλαβε την προώθηση τις δραστηριότητες του συνδέσμου σε ιστοσελίδες υψηλής επισκεψιμότητας.

Με ποια ιδιότητα ο τηλεοπτικός αστέρας της ΟΡΤ επέλεξε τις ιστοσελίδες ?

Ποιες ιστοσελίδες πήραν τα χρήματα και που είναι τα επίσημα παραστατικά ?

Ποιές και από ποιόν θεωρούνται ως «ιστοσελίδες υψηλής επισκεψιμότητας» ?

Πώς θεώρησε το σχετικό ένταλμα πληρωμής ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ηλείας ?

Ποιες ήταν οι δραστηριότητες του συνδέσμου που προώθησε ο κ. Φάκος,  πως και από ποιόν κοστολογήθηκε η εργασία του ?  

Κι όλα αυτά σε περίοδο οικονομικής κρίσης και μάλιστα την ώρα που εκατοντάδες δημοσιογράφοι είναι άνεργοι και χιλιάδες πολίτες ψάχνουν στα σκουπίδια για να βρουν κάτι να φάνε…    

 
Άρθρο 5 (Από το κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ)

Η διαφάνεια στις οικονομικές σχέσεις αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της αξιοπιστίας, του κύρους και της επαγγελματικής αξιοπρέπειας του δημοσιογράφου, ο οποίος οφείλει:

α. Να μην επιδιώκει και να μη δέχεται αμοιβή για δημοσιογραφική εργασία από απόρρητα κονδύλια κρατικών υπηρεσιών και δημόσιων ή ιδιωτικών οργανισμών.

β. Να μην επιδιώκει και να μη δέχεται αργομισθία ή έπ’ αμοιβή θέση συναφή με την ειδικότητά του σε Γραφεία Τύπου, δημόσιες υπηρεσίες ή ιδιωτικές επιχειρήσεις, που θέτει εν αμφιβόλω την επαγγελματική αυτονομία και ανεξαρτησία του.

γ. Να μην επιδιώκει και να μη δέχεται τη διαφημιστική χρήση του ονόματος, της φωνής και της εικόνας του, παρά μόνο για κοινωφελείς σκοπούς.

δ. Να μη μεταδίδει και να μην αξιοποιεί ιδιοτελώς αποκλειστικές πληροφορίες που επηρεάζουν την πορεία του Χρηματιστηρίου Αξιών και την αγορά.

ε. Να μην επιδιώκει και να μη δέχεται οποιεσδήποτε παροχές σε χρήμα και είδος, που θίγουν την αξιοπιστία και την αξιοπρέπειά του και επηρεάζουν την ανεξαρτησία και την αμεροληψία του.
  

               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ