ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΣΕ ΔΥΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ





ΔΕΝ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΡΥΠΑΙΝΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

*** ΣΕ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ 

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Με ποινή φυλάκισης 12 μηνών για παράβαση καθήκοντος καταδικάστηκαν προ ημερών από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πύργου , μετά από δύο ημέρες ακροαματική διαδικασία,   οι πρώην αντινομάρχες Ηλείας και νυν αντιδήμαρχοι του δήμου Πύργου,  Αντώνης Καράμπελας και Λεωνίδας Δημουλιάς.

Οι ανωτέρω με βάση το κατηγορητήριο και το Πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη,  φέρονται να παρέβησαν τα καθήκοντά τους και να μην έπραξαν τα νόμιμα,  για τρεις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταν χωρίς τις απαιτούμενες άδειες και ρύπαιναν ανεξέλεγκτα το περιβάλλον στην περιοχή  Χάβαρι Αμαλιάδας. Πρόκειται για δύο εργοστάσια παρασκευής τουρσιών κι ενός τυροκομείου για τα οποία 28 κάτοικοι της περιοχής,  με αναφορά τους προς την νομαρχία και τον εισαγγελέα πριν από δέκα χρόνια (!)  στις 26.4.2000  κατήγγειλαν ότι ρυπαίνουν ανεξέλεγκτα με τα απόβλητά τους την περιοχή καθιστώντας εφιαλτική την ζωή των κατοίκων με ενδεχόμενες επιπτώσεις στην υγεία τους.


Εφτά χρόνια μετά την καταγγελία , στις 15.11.2007 ο Συνήγορος του Πολίτη σε πολυσέλιδη έκθεσή του που στέλνει προς την νομαρχία Ηλείας επισημαίνει την αδράνεια της Ν.Α. ως προς τη συμμόρφωση με την νομιμότητα και την αποτροπή της ρύπανσης . Αναφέρει  μεταξύ άλλων  και πράξεις κακοδιοίκησης και μη τήρησης των σχετικών διατάξεων που αφορούν την λειτουργία των μονάδων και την προστασία του περιβάλλοντος επικαλούμενος και  τα σχετικά πορίσματα της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.    

Η Ανεξάρτητη Αρχή αναφέρει ακόμα  ότι  οι εγκαταστάσεις λειτουργούσαν  χωρίς την απαιτούμενη αδειοδότηση, ότι δεν είχαν  επιβληθεί οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις (ανάκληση – αναστολή αδειών) , ενώ αναφέρει αδράνεια και μη ανταπόκριση συνεργασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της νομαρχίας Ηλείας.

Στις 26.2.2008 ο Συνήγορος του Πολίτη διαβιβάζει την υπόθεση με νέα αναφορά του στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας υπογραμμίζοντας τις παρανομίες αλλά και την άρνηση συνεργασίας των υπηρεσιών της Ν.Α Ηλείας με την Ανεξάρτητη Αρχή…

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι δύο πρώην αντινομάρχες αρνήθηκαν να συνεργαστούν με τον Συνήγορο του Πολίτη ενώ οι υπηρεσιακοί παράγοντες: «ουδέποτε απάντησαν στα ερωτήματα που ανάγονταν στην αρμοδιότητά τους σχετικά με τη νομιμότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων».    

Σε δίκη με την ίδια κατηγορία αναμένεται να παραπεμφεί και ο τότε νομάρχης Ηλείας και μετέπειτα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τάκης Δημητρουλόπουλος . Μάλιστα για το θέμα αυτό στις 15/2/2011έγινε  άρση της βουλευτικής του ασυλίας την οποία ζήτησε ο ίδιος για να αποδείξει – όπως είχε δηλώσει τότε – την αθωότητά του .   

Η άποψη των δύο τοπιών παραγόντων που καταδικαστήκαν από το δικαστήριο είναι ότι αυτοί δεν  διέπραξαν  κανένα αδίκημα , συνεργάστηκαν πολλές φορές με τον Συνήγορο του Πολίτη και ενήργησαν  πάντα με γνώμονα την νομιμότητα και το συμφέρον της Ηλείας.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ ionion fm ο ενας εκ των δυο πρωην αντινομαρχων Λεωνίδας Δημουλιάς. http://ionionfm.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γνήσια τέκνα και δημιουργήματα του Πασόκικου συστήματος. Εξυπηρέτησαν τους πράσινους φίλους και εξυπηρετήθηκαν από το σύστημα. Τι να λεει άραγε το πόθεν έσχες τους; Μάλλον πτωχοί θα είναι και οι δύο.

Αντώνιος Καράμπελας είπε...

Σχετικά με το σχόλιο του ανωνύμου φίλου θέλω να σημειώσω τα εξής:
1. To πόθεν έσχες μου είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Πύργου (όπως άλλωστε έχουμε υποχρέωση ως αιρετοί) από την 7-7-2011 www.dimospyrgou.gr, στις ανακοινώσεις του Δήμου Πύργου με θέμα "Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης Αιρετών".
2. Στην διάθεση του ανωνύμου φίλου το πόθεν έσχες μου, με την δυνατότητα να το αποστείλω όπου αυτός το επιθυμεί κρατώντας την ανωνυμία του.
3. Μετά την ανάγνωση της Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασής μου, αναμένω από τον ανώνυμο φίλο, σχετικό σχόλιό του.
Αντώνης Καράμπελας
Κινητό τηλέφωνο : 6974438833

Ανώνυμος είπε...

Κανένας από τους δύο πρώην Αντινομάρχες δεν έχουν να πουν κάτι για τον πόθεν έσχες τους? Κάνουν την πάπια?

ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ είπε...

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΕΔΩΣΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΦΙΛΟΥ . ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ.
ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΚΙΕΣ...ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ κ.ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟΝ ΕΚΡΙΝΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ... ΑΠΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΑΣ

ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ