ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ...ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ !




Ο ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΥΡΙΟΣ ΦΑΚΟΣ !

Με χίλια τετρακόσια εβδομήντα έξι ευρώ (1.476 Ε) για την ακρίβεια 1.200 Ε + ΦΠΑ 276 Ε, χρηματοδότησε ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης τον τοπικό τηλεοπτικό αστέρα Γεώργιο Ε. Φάκο  του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Βαρουξή !

Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο που αναρτήθηκε στην Διαύγεια ο δήμαρχος Δημήτρης Αρβανίτης και ο τηλεοπτικός αστέρας – δημοσιογράφος Γεώργιος Φάκος,  ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ (ΕΥΡΩ) 1.476 μετά από την 3/2012 απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΝΠΔΔ Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος .

Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ του κ. Αρβανίτη προς τον κ. Φάκο και σύμφωνα με το ΑΠ:39 έγγραφο  που φέρνει σήμερα στη  δημοσιότητα του www.mnodaros.blogspot.com , η συναλλαγή  αφορά γενικά και αόριστα …βιβλία !  

Στο επίσημο έγγραφο που έχει δημοσιευτεί στην Διαύγεια,  παραδόξως δεν αναφέρεται ούτε η ποσότητα των …βιβλίων που φέρεται να προμήθευσε ο κ. Φάκος τον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης , αλλά ούτε και η τιμή μονάδας (βιβλίου) παρά μόνο το ποσό που δικαιούται  να λάβει ο κ. Φάκος  για τις υπηρεσίες που προσέφερε ως προμηθευτής του δήμου.   

Οι σχετικές παραλείψεις,  σύμφωνα με νομικού κύκλους , είναι σοβαρότατες και αποτελούν ένα μεγάλο ερωτηματικό και για τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ηλείας αν τελικά και πώς θεώρησε το σχετικό ένταλμα πληρωμής του τηλεοπτικού αστέρα.

Το οικονομικό πάρε δώσε του τηλεοπτικού αστέρα της ΟΡΤ  , όσο νόμιμο και αν είναι αποτελεί ένα μείζον ηθικό ζήτημα για τους συνάδελφους δημοσιογράφους που μοχθούν καθημερινά λαμβάνοντας μισθούς πείνας , ενώ ερωτηματικά προκύπτουν και  για την σχέση των δημοσιογράφων με την εκάστοτε εξουσία  όπως  αυτή αναφέρεται στον κώδικα δεοντολογίας των δημοσιογραφικών ενώσεων της χώρας μας.  

Ο ρόλος του δημοσιογράφου όπως αυτός περιγράφεται στον κώδικα δεοντολογίας είναι η αυστηρή κριτική και ο έλεγχος της εκάστοτε εξουσίας .

Όταν όμως η …εξουσία που υποτίθεται ότι θα πρέπει να ελέγχει και να κριτικάρει ο «δημοσιογράφος» , χρηματοδοτεί τον …ρεπόρτερ με απ ευθείας ανάθεση προμήθεια , όσο νόμιμη και αν είναι αυτή παραπέμπει σε αυτονόητους προβληματισμούς… 

Με λίγα λόγια ,  την ώρα που χιλιάδες πολίτες αναζητούν στους κάδους των απορριμμάτων να βρουν κάτι για να φάνε, την ώρα που εκατοντάδες συνάδελφοι και έντιμοι δημοσιογράφοι έχουν μείνει στον δρόμο χωρίς δουλεία , την ώρα που ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία και το πολιτικό σύστημα καταδικάζει την σπατάλη του δημοσίου χρήματος …
κάποιοι στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης με το δημόσιο χρήμα και με τα δικά μας τα λεφτά ,  χρηματοδοτούν δημοσιογράφους που εμφανίζονται και ως προμηθευτές βιβλίων άγνωστης ποσότητας και τιμής !

Τι προσφέρουν άραγε τα βιβλία του κ. Φάκου στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης και στους πολίτες του ?

Πόσο χρήσιμο είναι το περιεχόμενό τους για την πολιτιστική πρόοδο της περιοχής ?

Πότε ο κ. Φάκος ως τηλεοπτικός αστέρας και δημοσιογράφος της ΟΡΤ και του ΔΟΒ , άσκησε κριτική και έλεγχο στον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης από την ημέρα της σύστασής του μέχρι σήμερα? ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ : http://fakosgeorge.blogspot.gr/2009/02/blog-post_16.html

Από πότε ένας δημοσιογράφος , έχει το δικαίωμα της χρηματικής συναλλαγής με εκείνους που θεωρητικά θα πρέπει να ελέγχει και κρίνει καθημερινά ?

Άρθρο 5 (Από το κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ)

Η διαφάνεια στις οικονομικές σχέσεις αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της αξιοπιστίας, του κύρους και της επαγγελματικής αξιοπρέπειας του δημοσιογράφου, ο οποίος οφείλει:

α. Να μην επιδιώκει και να μη δέχεται αμοιβή για δημοσιογραφική εργασία από απόρρητα κονδύλια κρατικών υπηρεσιών και δημόσιων ή ιδιωτικών οργανισμών.

β. Να μην επιδιώκει και να μη δέχεται αργομισθία ή έπ’ αμοιβή θέση συναφή με την ειδικότητά του σε Γραφεία Τύπου, δημόσιες υπηρεσίες ή ιδιωτικές επιχειρήσεις, που θέτει εν αμφιβόλω την επαγγελματική αυτονομία και ανεξαρτησία του.

γ. Να μην επιδιώκει και να μη δέχεται τη διαφημιστική χρήση του ονόματος, της φωνής και της εικόνας του, παρά μόνο για κοινωφελείς σκοπούς.

δ. Να μη μεταδίδει και να μην αξιοποιεί ιδιοτελώς αποκλειστικές πληροφορίες που επηρεάζουν την πορεία του Χρηματιστηρίου Αξιών και την αγορά.

ε. Να μην επιδιώκει και να μη δέχεται οποιεσδήποτε παροχές σε χρήμα και είδος, που θίγουν την αξιοπιστία και την αξιοπρέπειά του και επηρεάζουν την ανεξαρτησία και την αμεροληψία του.



2 σχόλια:

γιωργος είπε...

η εξουσια και ο τυπος πανε χερι χερι
Δεν ειναι κατι καινουριο Μακη.

γεωργιος είπε...

τυπος και εξουσια χερι χερι.ολοι θα πρεπει να ειναι ευχαριστημενοι και χορτατοι

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ