ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010

ΤΟ ΑΒΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΞΥΠΝΗΣΕ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ


ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΟΙΓΕΝΕΙΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ !

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 5.3.2010

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Σπάρτης η ρατσιστική επίθεση με βόμβες μολότοφ από ομάδα νεαρών ατόμων πριν από μερικές εβδομάδες κατά σπιτιού στην περιοχή του Ευρώτα, όπου διέμεναν οικογένειες αλλοδαπών εργατών από το Μπανγκλαντές. «Ηταν μια καταδικαστέα πράξη, την οποία σύντομα θα φέρω προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Δεν μπορούν να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα σε μια πολιτισμένη και δημοκρατική χώρα. Από πληροφορίες που έχουμε, κάποια πλουσιόπαιδα προσπάθησαν να κάψουν το σπίτι όπου έμεναν μετανάστες εργάτες μαζί με τα ρακένδυτα παιδιά τους, οι οποίοι δεν είχαν ποτέ πειράξει κανέναν», δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Χρήστος Πλειώτας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ρατσιστική επίθεση καταγράφηκε σε δύο βίντεο, τα οποία αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο

http://www.youtube.com/watch?v=-pRyL4vF_1Μ και

http://www.youtube.com/watch?v=e38czk1FPPU.

Ομως λίγες ώρες αργότερα αποσύρθηκαν, προφανώς για να μη στοχοποιηθούν οι νεαροί δράστες. Κρατώντας μια περίεργη στάση για το περιστατικό, η αστυνομία κάνει λόγο για «επίλυση προσωπικών διαφορών». Ομως η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στη Λακωνία καταγγέλλει τη ρατσιστική επίθεση και μιλά για εμφάνιση του αβγού του φιδιού στη Σπάρτη. Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους πολίτες να καταδικάσουν την άνανδρη και ρατσιστική επίθεση, να ανησυχήσουν για τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας στα μυαλά των νέων ανθρώπων και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση για μέτρα υπέρ των μεταναστών εργατών.


Με αφορμή τα γεγονότα, η Ν.Ε. της Χρυσής Αυγής στη Λακωνία σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει ως ανθέλληνες εκείνους που κατηγορούν τους μαθητές της Σπάρτης για ρατσιστικά πογκρόμ και μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Προτιμούμε να είμαστε κολλημένα μυαλά και να ζούμε στην καθαρή μας Σπάρτη. Στη Σπάρτη με τη μηδαμινή εγκληματικότητα που ξέραμε παλιά. Στη Σπάρτη που θεωρείται από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας και όχι σε αυτή που θέλετε να φτιάξετε, σε ένα εκτρωματικό υποβαθμισμένο γκέτο. Στη Σπάρτη με τις πόρτες ανοικτές, και όχι διπλοκλειδωμένες και με διπλά συστήματα συναγερμού! Στη Σπάρτη που δίνει τα μεροκάματα στα παιδιά της, και που τα χρήματα αυτά επιστρέφουν στις τοπικές επιχειρήσεις και δεν γίνονται σε χρόνο ρεκόρ συνάλλαγμα προς τρίτες χώρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ