ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΩΛΟΥ


ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΤΑΚΩΛΟΥ: SOS ΓΙΑ 650.000 ΕΠΙΒΑΤΕΣ

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 6.3.2010

Τη βοήθεια της Πολιτείας για την άμεση επισκευή των σοβαρών ζημιών που εντοπίστηκαν τελευταία στα κρηπιδώματα του λιμένα του Κατακώλου στην Ηλεία, ζητεί ο νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας με έγγραφό του προς το υπουργείο Οικονομικών.

Σοβαρές οι ζημιές σε κρηπιδώματα του λιμένα Κατακώλου Σοβαρές οι ζημιές σε κρηπιδώματα του λιμένα Κατακώλου Οπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή: «Από τον ισχυρό σεισμό της 8ης/6/08 προκλήθηκαν σημαντικές βλάβες στα νότια κρηπιδώματα του λιμένα... και ως απόρροια των βλαβών αυτών, έχουν προκληθεί έντονες καθιζήσεις και ρηγματώσεις στα δάπεδα σκυροδέματος που επικαλύπτουν τη χερσαία ζώνη πίσω από το υποσκαμμένο κρηπίδωμα».

«Η βλάβη του κρηπιδώματος είναι πολύ σοβαρή και υπάρχει κίνδυνος ανά πάσα στιγμή κατάρρευσής του με άμεση συνέπεια τη διακοπή λειτουργίας μιας θέσης (εκ των δύο) πρόσδεσης κρουαζιεροπλοίων. Αυτό θα έχει ως συνέπεια την ακύρωση των προγραμματισμένων κατάπλων των μισών και πλέον κρουαζιερόπλοιων με προφανείς απώλειες για την τοπική και την εθνική οικονομία», δήλωσε στην «Ε» ο κ. Καφύρας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το λιμάνι του Κατακόλου, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αποτελεί τον βασικό υποδοχέα τουριστικού ρεύματος στη Δυτική Ελλάδα. Στο διάστημα από τον Μάρτιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 έχει προγραμματιστεί να προσεγγίσουν στον λιμένα Κατακόλου περίπου 350 κρουαζιερόπλοια, με 650.000 επιβάτες. Οι τουρίστες αυτοί είτε επισκέπτονται την Αρχαία Ολυμπία, στην πλειονότητά τους, είτε επιλέγουν να κινηθούν σε κοντινότερους προορισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ