ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΣΚΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΟΥΛΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΒΡΕ ΖΩΗ ΦΑΡΜΑΚΙ ΣΤΑΖΕΙΣ...

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν χθες στο χωριουδάκι της Καμαρούλας Αγρινίου. Εκεί όπου μια μητέρα με κομματιασμένη την ψυχή της από πόνο για την άγρια δολοφονία του 17χρονου γιου της, πριν από μερικά χρόνια, δεν ξεπέρασε ποτέ τον θάνατό του και αυτοκτόνησε πίνοντας δηλητήριο, παρασύροντας μαζί της στον θάνατο και τη 16χρονη κόρη της.

Ερμητικά κλειστά τα παράθυρα του σπιτιού που βρίσκεται στις παρυφές  του μικρού χωριού. Οι λιγοστοί κάτοικοι δεν μπορούν να το πιστέψουν... Ερμητικά κλειστά τα παράθυρα του σπιτιού που βρίσκεται στις παρυφές του μικρού χωριού. Οι λιγοστοί κάτοικοι δεν μπορούν να το πιστέψουν...

Τα όσα συνέβησαν χθες πίσω από τα ερμητικά κλειστά παράθυρα του σπιτιού που βρίσκεται στις παρυφές του μικρού χωριού, θα στοιχειώνουν για πάντα τα όνειρα και τη ζωή των λιγοστών κατοίκων που, όπως λένε, δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη δίπλα τους. «Κανείς δεν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη. Νομίζαμε όλοι ότι το είχε ξεπεράσει. Ομως τα όσα κρύβει η ψυχή του ανθρώπου κανείς δεν τα γνωρίζει...», ψιθύριζαν χθες στα καφενεία οι κάτοικοι του μικρού χωριού.

Το φονικό

Η αντίστροφη μέτρηση για τη ζωή της 52χρονης μητέρας τριών παιδιών Κατερίνας Καραθανάση και της 16χρονης κόρης της Κωνσταντίνας Νικολοπούλου ξεκίνησε στις 25 Νοεμβρίου του 2006 όταν ο μικρότερος γιος της, ο 17χρονος τότε Αλέξης, δολοφονήθηκε άγρια μαζί με τέσσερις ακόμη φίλους του στα Καλύβια Αγρινίου, από δύο κτηνοτρόφους επειδή ενοχλούσαν τα ζώα τους και καταπατούσαν τα χωράφια τους. Ο Αλέξης, που ήταν και ο νεαρότερος της παρέας των κυνηγών, μετά τον πρώτο πυροβολισμό που δέχτηκε από τους δολοφόνους στο χέρι, σύρθηκε στο έδαφος για κάποια μέτρα προκειμένου να γλιτώσει, αλλά λίγο μετά δέχτηκε τη χαριστική βολή από τον δράστη πριν επικοινωνήσει μέσω του κινητού τηλεφώνου του με τον πατέρα του.

Αυτή η εικόνα του άδικα δολοφονημένου παιδιού της έγινε βίωμα για την 52χρονη μάνα και άλλαξε για πάντα τη ζωή της καθώς -όπως λένε οι συγχωριανοί της- φόρεσε μαύρα και κλείστηκε στον εαυτό της έχοντας μοναδική σκέψη το πότε και το πώς θα ανταμώσει ξανά με το παιδί της. Σκέψη που πολλές φορές τη μετέδιδε σαν μοιρολόγι σε συγγενείς και φίλους.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν ότι η 52χρονη μητέρα ίσως φορτίστηκε επιπλέον από την πρόσφατη γιορτή του Αγίου Αλεξίου στις 17 Μαρτίου, όπου για μία ακόμη φορά έλειπε το παιδί της και γι' αυτό αποφάσισε να προβεί στο απονενοημένο διάβημα...

Ετσι, χθες το βράδυ πήρε την απόφαση για το μεγάλο ταξίδι.

«Βασίλη, Κωνσταντίνα, φεύγω. Δεν μπορώ άλλο αυτή τη ζωή. Με καλεί κοντά του ο αδελφός σας ο Αλέξης. Πάω να τον βρω. Σας αγαπώ και τους δύο. Από εκεί που θα είμαι θα σας προστατεύω...», έγραψε σε ένα μικρό τετράδιο η 52χρονη μάνα και πίνοντας ποσότητα νερού και εντομοκτόνου άφησε την τελευταία της πνοή.

Λίγη ώρα αργότερα -όπως εκτιμά η αστυνομία- η 16χρονη κόρη της ξύπνησε και πηγαίνοντας στην κουζίνα του σπιτιού αντίκρισε τη μητέρα της νεκρή, διάβασε την τελευταία της επιστολή και αποφάσισε και η ίδια να βάλει τέλος στη ζωή της πίνοντας από το ίδιο εντομοκτόνο.

«Δεν άντεξα»

«Βρήκα τη μητέρα μου πεθαμένη και δεν άντεξα. Βασίλη, συγχώρεσέ με, σε αγαπάω πολύ. Θα είμαι πάντα μαζί σου», έγραψε στην άλλη σελίδα πριν φύγει κι εκείνη για το μεγάλο ταξίδι.

Οπως έγινε γνωστό, τις δύο αυτόχειρες βρήκε αργά χθες το βράδυ ο 22χρονος γιος και αδελφός Βασίλης όταν γύρισε από ταξίδι που είχε κάνει στην Αθήνα. Σοκαρισμένος ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία. Στον τόπο της τραγωδίας μετέβησαν ο αστυνομικός διευθυντής Ακαρνανίας Γιώργος Κολονέλος, η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τζιόλα και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Σωτήρης Χρονόπουλος.

Αργά χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα η νεκροψία-νεκροτομή όπου διαπιστώθηκε και τυπικά η αιτία θανάτου της τραγικής μάνας και της κόρης της. *

Μία αυτοκτονία την ημέρα

Καθημερινά, 150-200 άτομα (δηλαδή 55.000-65.000 τον χρόνο) ζητούν βοήθεια από 25 διαφορετικούς φορείς και Γραμμές Συμβουλευτικής-Ψυχολογικής Στήριξης.

«Οι αυτοκτονίες δεν έχουν αντιμετωπιστεί όπως πρέπει στην Ελλάδα. Από το 2008 έλαβαν διαστάσεις επιδημίας. Μόνο την τελευταία 3ετία (2004-2007) αυξήθηκαν κατά 15%», αναφέρεται σε ευρωπαϊκή μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με θέμα: «Αυτοκτονικές τάσεις στην Ευρώπη» (από την Ελλάδα συμμετείχε το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής - ΕΠΙΨΥ).

Για το διάστημα 2009-2010 δεν έχουν εκδοθεί τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ενώ για το 2008-2009 καταγράφηκαν 368 αυτοκτονίες.

«Να αναφερθεί ότι δεν καταγράφονται όλες οι απόπειρες αλλά και όλες οι αυτοκτονίες που έχουν σημειωθεί» δήλωσε η εκπρόσωπος της οργάνωσης «Κλίμακα», Ελένη Μπεκιάρη.

Ενημέρωσε ότι η «Κλίμακα» διαθέτει την «24ωρη Γραμμή Στήριξης-1018» και εξήγησε ότι «όλα τα αδήλωτα περιστατικά αυτοκτονιών οφείλονται: σε κοινωνικό στιγματισμό για την υπόλοιπη οικογένεια, στον φόβο ότι η Εκκλησία μπορεί να μη θάψει τους αυτόχειρες, αλλά και σε τροχαία που έχουν γίνει και δεν έχουν αποτιμηθεί όσο θα έπρεπε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ