ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 23.7.2010




Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ


    Ρατσιστική επίθεση από «αγανακτισμένους Ελληναράδες» δέχτηκαν χθές στις 2 το πρωί οι Αφγανοί αλλοδαποί εργάτες που διαμένουν στην περιοχή του οικισμού Σωτήρας ή Κουσκούνι Αρεόπολης του δήμου Οιτύλου Λακωνίας.


    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης Λακωνίας, δέκα περίπου άτομα φορώντας κουκούλες, εισήλθαν σε οικία των Αφγανών εργατών και αφού τους χτύπησαν με ξύλα, αποχώρησαν πυροβολώντας στον αέρα με πιστόλι και χάθηκαν μέσα στη νύχτα με τα αυτοκίνητά τους.


    Τέσσερις από τους Αφγανούς μεταφέρθηκαν με κακώσεις αρχικά στο κέντρο υγείας Αρεόπολης και μετά στο νοσοκομείο της Σπάρτης για ιατρικές εξετάσεις και χθές το απόγευμα πήραν εξιτήριο και επέστρεψαν στο σπίτι τους. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε ένταση μεταξύ κάποιων κατοίκων της περιοχής και των Αφγανών εργατών εξ αιτίας μικροδιαφορών.


    Το χθεσινό κρούσμα ρατσισμού είναι το δεύτερο που απασχολεί τις διωκτικές αρχές της Σπάρτης τους τελευταίους μήνες. Την νύχτα της 5ης Φεβρουαρίου 2010 ομάδα 13 νεαρών εκ των οποίων οι δέκα ανήλικοι μαθητές ηλικίας από 14 έως 17 ετών έβαλαν με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς φωτιά σε σπίτι μεταναστών εργατών από το Μπαγκλαντές με σκοπό να τους φοβίσουν.


   Η φωτιά επεκτάθηκε στο ισόγειο του οικήματος, ενώ οι μετανάστες ένοικοί του αντιλήφθηκαν τις φλόγες και διέφυγαν κυριολεκτικά την τελευταία σπτιγμή. Λίγες ώρες αργότερα οι νεαροί ανάρτησαν στο Διαδίκτυο το βίντεο του εμπρησμού που είχαν τραβήξει με κινητό τους τηλέφωνο.


Η κίνηση «Αλληλεγγύη στους Μετανάστες» αμέσως μετά διοργάνωσε αντιρατσιστική διαδήλωση στη Σπάρτη για να καταδικάσει το βίαιο περιστατικό ενώ η ΝΕ Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «Το αυγό του φιδιού που εμφανίστηκε και στη Σπάρτη».


 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ