ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Σιωπή για τα πλαστά πτυχία στο ΤΕΙ Πάτρας

ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ


Στο απυρόβλητο παραμένουν οι εμπλεκόμενοι καθηγητές, οι διοικητικοί υπάλληλοι και οι φοιτητές της μεγάλης κομπίνας των πλαστών πτυχίων στο ΤΕΙ Πάτρας που συντάχθηκαν με πλαστογραφημένες βαθμολογίες...

Οι φερόμενοι ως δράστες της πρωτοφανούς απάτης όχι μόνο δεν έχουν τιμωρηθεί μέχρι σήμερα αλλά παραμένουν στις θέσεις τους σαν να μη συνέβη τίποτα, καθώς οι αρμόδιοι δείχνουν απροθυμία τα βάλουν το μαχαίρι ώς το κόκαλο... και να αποκαλύψουν όλες τις διαστάσεις της απάτης.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν από μερικά χρόνια, όταν διαπιστώθηκε ότι 13 σπουδαστές είχαν λάβει πλαστά πτυχία από το ΤΕΙ Πάτρας. Εμπλεκόμενοι φέρονται ένας καθηγητής του τμήματος, ο οποίος κατηγορείται για πλαστογραφία κατ' εξακολούθησιν, μία υπάλληλος του ΤΕΙ της Πάτρας και δεκατρείς σπουδαστές του συγκεκριμένου τμήματος, οι οποίοι είχαν εμπλοκή στην υπόθεση με τη μορφή της ηθικής αυτουργίας.

Επί του θέματος, έχει γνωμοδοτήσει τεκμηριωμένα και πλήρως αιτιολογημένα, ο νομικός σύμβουλος του ιδρύματος, προτείνοντας απερίφραστα την ανάκληση των πλαστών πτυχίων. Το θέμα έφτασε χθες στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.

Οπως καταγγέλλουν οι τέσσερις βουλευτές, η υπόθεση σοβεί για περισσότερα από επτά χρόνια από την ημέρα της αποκάλυψής της, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ανάκληση των πλαστών πτυχίων που έχουν δοθεί, με την ανοχή των διοικούντων και των εμπλεκομένων καθηγητών. Οι βουλευτές καταγγέλλουν ότι παράγοντες του ΑΤΕΙ, με διάφορα προσκόμματα και καθυστερήσεις έχουν πετύχει την παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος από την ημέρα που εκδόθηκαν τα πλαστά πτυχία, με αποτέλεσμα σήμερα να επικαλούνται ακόμα και τη συμπλήρωση πενταετίας, προκειμένου να μην τιμωρηθούν διοικητικά οι εμπλεκόμενοι καθηγητές και να μη γίνει ανάκληση των πτυχίων.

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πάτρας Σωκράτης Καπλάνης επιβεβαίωσε στην «Ε» τις καταγγελίες των βουλευτών και τόνισε ότι από τη διοίκηση του ΤΕΙ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και της απόδοσης νομιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ