ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΠΗΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ...ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ !


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΠΗΝ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΧΙΛΛΕΑ ΡΟΔΙΤΗ
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την ανάρμοστη και ανοίκεια συμπεριφορά του αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποδιοικητή του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών κ. Παναγιώτη Πετσίνη, εις βάρος του συναδέλφου δημοσιογράφου Αχιλλέα Ροδίτη, τη νύχτα της Τρίτης 20 Ιουλίου 2010. 

Ο εν λόγω αξιωματικός, παρουσία δεκάδων μαρτύρων, επιτέθηκε φραστικά και απώθησε τον συνάδελφο ο οποίος, για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, βρισκόταν στην οδό Μακεδονίας στην Πάτρα, αρκετά μέτρα μακριά από την πολυκατοικία στην οποία είχε καταφύγει, ύστερα από καταδίωξη, Ρουμάνος κακοποιός και κοντά στο σημείο αποκλεισμού του χώρου από τις αστυνομικές δυνάμεις. 

Ο συνάδελφος, με μακρά και επιτυχημένη διαδρομή στο αστυνομικό ρεπορτάζ, γνωρίζει άριστα τους όρους και τους κανόνες που ισχύουν για τους δημοσιογράφους όταν βρίσκεται σε εξέλιξη μια αστυνομική επιχείρηση. Και ασφαλώς, από την πολυετή εμπειρία του, γνωρίζει ποιο είναι το σημείο ισορροπίας ώστε η άσκηση του δημοσιογραφικού έργου να μην παρεμποδίζει το έργο της Αστυνομίας. Υπ’ αυτό το πρίσμα η συμπεριφορά του εν λόγω αξιωματικού ο οποίος, αφού απρόκλητα επιτέθηκε στον συνάδελφο, διέταξε στη συνέχεια την προσαγωγή του στο Αστυνομικό Τμήμα και την σύλληψη του, είναι απαράδεκτη αλλά και προσβλητική για το Αστυνομικό Σώμα καθώς αγγίζει τα όρια της αστυνομικής αυθαιρεσίας. 

Ο συνάδελφος, σαν να επρόκειτο για εγκληματία, υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την δουλειά του και να οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα όπου και κατατέθηκε μήνυση σε βάρος του με σοβαρές κατηγορίες όπως απείθεια, αντίσταση κατά της αρχής κ.α. 

Επειδή θεωρούμε ότι το περιστατικό είναι εξαιρετικά σοβαρό, καθώς θέτει σε δοκιμασία το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των δημοσιογράφων να έχουν πρόσβαση στις πηγές πληροφόρησης και να ενημερώνουν την κοινή γνώμη και επειδή η Αστυνομία οφείλει να σέβεται τον πολίτη και να μην καταφεύγει σε ακρότητες που παραπέμπουν σε τακτικές κατάχρησης εξουσίας, παρακαλούμε να ερευνήσετε το θέμα και όπου η έρευνα σας εντοπίσει πειθαρχικές ή άλλες ευθύνες, να καταλογιστούν.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ