ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ





ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Στην Βουλή έφθασε χθες το «οικολογικό έγκλημα» της συνέχισης λειτουργίας του ΧΑΔΑ (Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων)  Λεχαινών Ηλείας  με απόφαση του νομάρχη ,   που όπως αποκάλυψε σε ρεπορτάζ η «Ε» ρυπαίνει ανεξέλεγκτα την λιμνοθάλασσα Κοτυχίου ,  μέρος του Εθνικού Πάρκου «Κοτυχίου – Στροφυλιάς» που προστατεύεται από την διεθνή σύμβαση Ramsar.      

Με ερώτησή του οι  βουλευτές , Θανάσης Λεβέντης, Φώτης Κουβέλης Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός ζητούν την παρέμβαση της υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. 

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ :  



ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


                                                                                                                   29-7-2010
Ερώτηση

Προς την κ. Υπουργό
Περιβάλλοντος ενέργειας και κλιματικής αλλαγής


Θέμα:  «Διατήρηση του ΧΑΔΑ Λεχαινών»
            Με το υπ’ αριθμ. πρωτ.  4481/30-6-2010 έγγραφο του Τμήματος Περιβάλλοντος της νομαρχίας Ηλείας, (που εστάλη μεταξύ άλλων και στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών της Αμαλιάδας) οι αρμόδιοι εισηγούνται πρόστιμο 70.290 ευρώ για τον ΧΑΔΑ (Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων) των Λεχαινών.
            Στο έγγραφο επισημαίνεται μεταξύ άλλων η άθλια κατάσταση του χειμάρρου που καταλήγει στη λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου, μεταφέροντας στο τοπικό ιχθυοτροφείο  λύματα από την αποστράγγιση, ενώ τονίζεται ότι ο εν λόγω ΧΑΔΑ είναι παράνομος καθώς η άδεια λειτουργίας του έχει λήξει από το 2008 ! Ο συγκεκριμένος ΧΑΔΑ βρίσκεται δίπλα από το Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου Στροφυλιάς που όπως είναι γνωστό προστατεύεται από τη διεθνή σύμβαση Ramsar.
            15 μέρες αργότερα με υπογραφή του Νομάρχη Ηλείας, δόθηκε έγκριση συνέχισης της λειτουργίας του ΧΑΔΑ Λεχαινών, προκειμένου να δεχτεί τα στερεά απόβλητα των 7 Δήμων του Ηλειακού κάμπου. Με ανακοίνωσή της , η Ένωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον (ΕΠΟΠ) κατήγγειλε πως η παραπάνω απόφαση του Νομάρχη Ηλείας είναι παράνομη καταστροφική για το περιβάλλον ενός προστατευόμενου οικοσυστήματος και Εθνικού Πάρκου, ολέθρια για τη δημόσια υγεία και την οικονομική και κοινωνική ζωή.
            Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας, από 16 Ιουλίου 2010 έπρεπε να κλείσουν και να αποκατασταθούν όλοι οι σκουπιδότοποι (ΧΑΔΑ) των Δήμων, διαφορετικά για κάθε λειτουργούντα σκουπιδότοπο απειλείται πρόστιμο 34000 ευρώ ημερησίως!
Δεδομένων των ανωτέρω, ερωτάται η κ. υπουργός:
1.      Σκοπεύετε να διερευνήσετε τη νομιμότητα της έγκρισης λειτουργίας του ΧΑΔΑ Λεχαινών;
2.      Ποιος είναι ο σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Ηλείας, ενόψει της υποχρέωσης της χώρας μας να καταργήσει όλους τους λειτουργούντες ΧΑΔΑ από 16-7-2010;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Θανάσης Λεβέντης

Φώτης Κουβέλης

Νίκος Τσούκαλης

Γρηγόρης Ψαριανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ