ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010

(ΖΑΧΑΡΩ)ΜΕΝΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ : "ΕΣΠΡΩΧΑΝ ΔΙΚΕΣ ΣΕ ΑΝΑΒΟΛΗ"


ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ !

ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ 
"ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ" ΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΛΕΣ  

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 27.7.2010

Στοιχεία «φωτιά» για την πιθανή ύπαρξη κυκλώματος δικαστών που έριχνε στα ...μαλακά ή λειτουργούσε ευνοϊκά υπέρ των κατά καιρούς κατηγορουμένων αιρετών εκπροσώπων του δήμου Ζαχάρως, προτίθενται να καταθέσουν επώνυμα στις δικαστικές αρχές δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Μετά το χθεσινό ρεπορτάζ της «Ε» για την διεξαγωγή σχετικής έρευνας με εντολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, δύο εκ των δημοτικών συμβούλων μίλησαν στην «Ε» και κατήγγειλαν επώνυμα την ύπαρξη του συγκεκριμένου κυκλώματος, καλώντας τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον υπουργό Δικαιοσύνης να διερευνήσουν σε βάθος όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης.

Ο πολιτικός μηχανικός και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο Ζαχάρως Γιώργος Μπούσμπουρας αποκάλυψε χθές στην «Ε» ότι σε πλήθος δικών όπου ήταν κατηγορούμενος ο προσφάτως τεθείς σε αργία λόγω της παραβατικής του συμπεριφοράς, πρώην δήμαρχος της Ζαχάρως, ο τελευταίος απολάμβανε μιας περίεργης ευνοϊκής μεταχείρισης στο Εφετείο της Πάτρας.

Όπως ανέφερε, υπάρχει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερος προβληματισμός λόγω των διασυνδέσεων του πρώην δημάρχου με τα συγγενικά πρόσωπα του δικαστικού καθώς τις περισσότερες φορές οι υποθέσεις που αφορούσαν τον πρώην δήμαρχο ήταν κατά περίεργο τρόπο στις τελευταίες θέσεις του πινακίου με αποτέλεσμα αυτές να αναβάλλονται συνεχώς.

Ο κ. Μπούσμπουρας περιέγραψε στην «Ε» δύο χαρακτηριστικές και σκανδαλώδεις - όπως τις χαρακτήρισε – αναβολές δικών με κατηγορούμενο τον πρώην δήμαρχο της Ζαχάρως. «Πριν ένα περίπου χρόνο η δικηγόρος του δημάρχου εμφανίστηκε στο Εφετείο Πατρών και είπε στους δικαστές ότι ζητά την αναβολή επικαλούμενη επίσκεψη υπουργού της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ζαχάρω. Αυτό ήταν ψευδές. Τέτοια επίσκεψη εκείνη την ημέρα δεν υπήρχε και παρότι το αναφέραμε στο δικαστήριο και φωνάξαμε και διαμαρτυρηθήκαμε έντονα μέσα στην αίθουσα εν τούτοις το δικαστήριο έδωσε την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης βάζοντας απλά την δικηγόρο να ορκιστεί ψέματα» - λέει στην «Ε» ο κ. Μπούσμπουρας.

Κατήγγειλε επίσης ότι σε άλλη δίκη που έγινε ξανά στο Εφετείο Πατρών με κατηγορούμενο τον πρώην δήμαρχο, ο δικηγόρος του και ζήτησε την αναβολή της δίκης λόγω της μετάβασης του δημάρχου σε πόλη της Ιταλίας για αδελφοποίηση μαζί της. «Και τότε διαμαρτυρηθήκαμε έντονα ότι αυτή η αδελφοποίηση είχε γίνει στο παρελθόν και ότι ήταν πρόσχημα να αναβληθεί η δίκη αλλά δυστυχώς κανείς δεν μας άκουσε» - ανέφερε στην «Ε» και πρόσθεσε ότι εφόσον κληθεί από τις δικαστικές αρχές θα μιλήσει με λεπτομέρειες.

"ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ"

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Βασιλόπουλος κατήγγειλε στην «Ε» ότι κατά περίεργο τρόπο σε υποθέσεις που ήταν κατηγορούμενος ο πρώην δήμαρχος της Ζαχάρως στο Εφετείο της Πάτρας, υπήρξε αναβολή κάποιων υποθέσεών του τέσσερις και πέντε φορές μέσα σε χρονικό διάστημα έξι μηνών…

Ο κ. Βασιλόπουλος κατέθεσε στην «Ε» ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του περίεργου τρόπου εκδίκασης των υποθέσεων του πρώην δημάρχου στο Εφετείο Πατρών. «Την πρώτη Απριλίου 2008 πήγαμε στο Εφετείο της Πάτρας για να παραστούμε ως μάρτυρες σε δίκη όπου κατηγορούμενος ήταν ο πρώην δήμαρχος με την 603/2007 κλήση για υποβάθμιση περιβάλλοντος σε περιοχή Natura 2000. Το δικαστήριο ξεκίνησε αλλά ξαφνικά διεκόπη για να γίνει- όπως μάθαμε - αλλαγή κατηγορητηρίου λόγω προσκόμισης νέων στοιχείων. Από τότε κανείς ποτέ δεν έμαθε την έκβαση της υπόθεσης ούτε εμείς κληθήκαμε να παραστούμε ως μάρτυρες» - ανέφερε και τόνισε ότι θα δώσει κάθε στοιχείο στις δικαστικές αρχές αν του ζητηθεί.

«Αποκυήματα της φαντασίας» χαρακτήρισε το περιβάλλον του πρώην δημάρχου της Ζαχάρως τις ανωτέρω καταγγελίες και τις απέδωσε σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες της αντιπολίτευσης.


nodaros@enet.gr

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΕΔΩ :

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=26/07/2010&id=186922

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ