ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΤΟΥ 2007 ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ



ΕΞΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΦΥΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΝ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΣ ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΣ

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Φως στα αίτια της τραγωδίας των φονικών πυρκαγιών της Ηλείας το καλοκαίρι του 2007 που προκάλεσαν τον θάνατο σε δεκάδες πολίτες και τον αφανισμό ολόκληρων χωριών, υποδομών , χιλιάδων στρεμμάτων καλλιεργειών δασικών εκτάσεων και την καταστροφή του Κρόνιου Λόφου στην Αρχαία Ολυμπία , αναμένεται να ρίξει η δικαιοσύνη σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πύργου.

« Αυτή η δίκη είναι και η τελευταία πράξη του δράματος που βύθισε στο πένθος τις οικογένειές μας και στην απόγνωση τους χιλιάδες συμπολίτες μας. Οι υπεύθυνοι της τραγωδίας θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά από την δικαιοσύνη στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Οι ψυχές των χαμένων ανθρώπων μας ζητούν δικαίωση…» - ανέφεραν χθές ο Γιώργος Παρασκευόπουλος , ο τραγικός πατέρας που έχασε τα 4 ανήλικα παιδιά του , την σύζυγό του και την μητέρα του και η Χριστίνα Δρακοπούλου αδερφή του δασοπυροσβέστη που κάηκε στην στροφή του θανάτου στην Αρτέμιδα.

Έξι σε δίκη

Οι 125 μάρτυρες που αναμένεται να καταθέσουν στο δικαστήριο και τα 217 έγγραφα που πρόκειται τα αναγνωστούν, αναμένεται να ρίξουν άπλετο φως στα αίτια ολιγωρίας της κρατικής μηχανής και να αναδείξουν τις πιθανές σοβαρές ευθύνες ή παραλείψεις των τοπικών παραγόντων που χειρίστηκαν τουλάχιστον επιπόλαια – όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς των θυμάτων - την κρίση των πυρκαγιών.

Με βάση το υπ' αριθμ. 4/2011 πολυσέλιδο βούλευμά του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας που εκδόθηκε στις 14.1.2011 και υιοθέτησε στο ακέραιο την πρόταση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας Παναγιώτη Μεϊδάνη, παραπέμπονται σήμερα στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας οι :

Σοφία Α. Νικολοπούλου, συνταξιούχο του ΟΓΑ (σ.σ. πρόκειται για την ηλικιωμένη που έφτιαχνε κόλλυβα την ημέρα της καταστροφής και ξέχασε το μαγειρικό σκεύος στην κουζίνα, με αποτέλεσμα την εκδήλωση πυρκαγιάς) , ο πρώην νομάρχης και νυν αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, ο ευρισκόμενο σε αργία δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, ο Νικόλαος Μιχαλόπουλος, προϊστάμενος του πυροσβεστικού κλιμακίου Κρεστένων, ο Παναγιώτης Τσούρας εποχικός πυροφύλακας και ο πρώην υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Φώτιος Παππάς.

Οι ανωτέρω κατηγορούνται για εμπρησμό δάσους από αμέλεια, για τον εμπρησμό πραγμάτων από αμέλεια και για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή. Ολοι οι κατηγορούμενοι στα απολογητικά τους υπομνήματα αναφέρουν κατηγορηματικά ότι δεν φέρουν καμιά ευθύνη για τις πυρκαγιές και τον θάνατο των δεκάδων συμπολιτών τους.

Τα  περίεργα

Νομικοί κύκλοι χαρακτήρισαν ως «περίεργο και παιδαριώδη» τον τρόπο που οι τότε δικαστικές και οι διωκτικές αρχές της Ηλείας χειρίστηκαν την υπόθεση της διερεύνησης των πυρκαγιών του 2007. Υπογράμμισαν ότι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των τοπικών παραγόντων που ενεπλάκησαν στην κρίση και η γενικότερη έρευνα στις τηλεφωνικές κλήσεις των ατόμων που βρίσκονταν στην περιοχή – κάτι που δεν έγινε - ίσως να έριχνε φως στα αίτια της καταστροφής και στο μέγεθος ευθυνών των τοπικών παραγόντων ενώ δεν αποκλείουν και την πιθανότητα εκπλήξεων… Ως ένα παράδειγμα της τότε γενικότερης προχειρότητας , ανέφεραν την περίπτωση του αντιδημάρχου Ζαχάρως Αντώνη Κρέσπη που ενώ νοσηλευόταν επί εβδομάδες στο νοσοκομείο, μέχρι να πεθάνει από τα εγκαύματα , κανένας δικαστικός λειτουργός δεν πήγε εκεί να του πάρει κατάθεση…

Ο εποχικός

Συγγενείς των θυμάτων κατήγγειλαν χθές ότι ο εποχικός πυροφύλακας Παναγιώτης Τσούρας παρότι βρίσκεται μεταξύ των κατηγορουμένων , συνεχίζει να προσλαμβάνεται ως εποχικός από τους αρμόδιους του Πυροσβεστικού Σώματος κατά παράβαση του ισχύοντος νόμου.

Σύμφωνα με το Π.Δ. 124/2003 (Κανονισμός πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, στο Πυροσβεστικό Σώμα, ως Πυροσβεστών Εποχικής απασχόλησης) : « Υποψήφιοι που έχουν παραπεμφθεί σε δίκη διά βουλεύματος, μπορούν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά κατάταξης , αλλά δεν προσλαμβάνονται αν μέχρι τον χρόνο έκδοσης της απόφασης πρόσληψης δεν έχει εκδοθεί αμετάκλητο αθωωτικό βούλευμα η απόφαση»

Όμως στο ΑΠ 1610 Φ.300.16 /2.5.2011 επίσημο έγγραφο της Περιφερειακής Διοίκησης του ΠΣ που είναι αναρτημένο στο Διαδίκτυο ο ανωτέρω εποχικός πυροφύλακας φαίνεται ότι έχει προσληφθεί κανονικά.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ