ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ...


Γραφειοκρατική ΦαΠΑ σε Λιβανέζο


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ - http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=22/06/2011&id=286543

Το θηρίο του παραλογισμού και της γραφειοκρατίας και του δυσκίνητου κρατικού μηχανισμού αναδείχθηκε μέσα από την απίστευτη περιπέτεια ενός Λιβανέζου επιχειρηματία, η οποία ευτυχώς είχε αίσιο τέλος.

Στις 14 Ιουνίου 2011 το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών έκρινε ομόφωνα αθώο τον Λιβανέζο Ι.Ο. των πράξεων της μη απόδοσης ΦΠΑ συνολικού ποσού άνω του 1.000.000 ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο, για τις οποίες κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό. Οπως καθυστερημένα αποδείχτηκε στο δικαστήριο, ο Ι.Ο. όχι μόνο δεν χρωστούσε αυτό το τεράστιο ποσό, αλλά, αντίθετα, το Ελληνικό Δημόσιο του χρωστούσε την επιστροφή του φόρου.

Καταστράφηκε η επιχείρηση

«Δεν είναι εύκολο να διαταχθεί πραγματογνωμοσύνη στο 5μελές Εφετείο. Αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει στο στάδιο της προδικασίας. Ο άνθρωπος αυτός δεν θα έπρεπε να είχε παραπεμφθεί», είπε στην «Ε» η δικηγόρος του Λιβανέζου επιχειρηματία Ηλέκτρα-Λήδα Κούτρα. «Κάλλιο αργά παρά ποτέ, όμως», τόνισε η δικηγόρος - πρόεδρος της ΜΚΟ Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η περιπέτεια του Λιβανέζου εμπόρου ρούχων ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου 2008. Με αδιάλειπτη νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα για σχεδόν 20 έτη, παντρεμένος με Ελληνίδα και πατέρας έφηβης Ελληνίδας, πηγαίνοντας στο Αλλοδαπών για την Αίτηση Πολιτογράφησης που είχε υποβάλει, συνελήφθη και φυλακίστηκε, έως ότου αντικαταστάθηκε η κράτησή του με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης χιλιάδων ευρώ, της εμφάνισής του στο Α.Τ. του τόπου κατοικίας του κάθε μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Η κατηγορία ήταν φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος.

Ο κατηγορούμενος, που η ανθούσα επιχείρησή του στηριζόταν στις εισαγωγές ειδών από τις αραβικές χώρες, αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο αφού του απαγορεύθηκε να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Οι επιχειρηματικοί κύκλοι σταμάτησαν να τον καλοδέχονται, αφού έγινε γνωστό ότι μπήκε στη φυλακή και κρατήθηκε προσωρινά, κατηγορούμενος για κακούργημα. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το Ελληνικό Δημόσιο του κατέσχεσε ό,τι είχε και δεν είχε, με βάση τις «πλασματικές» διεκδικήσεις της ΔΟΥ που τον μήνυσε.

«Τώρα ο τέως προσωρινά κρατηθείς και πρωτοδίκως καταδικασθείς θα αναζητήσει παχυλή αποζημίωση για όσα υπέστη, αφού ήδη ο άνθρωπος έχει γίνει "μουσείο" παραβιάσεων της ΕΣΔΑ και των ελληνικών νόμων. Η αίτησή του έγινε αμέσως και ομόφωνα δεκτή», δήλωσε στην «Ε» η κ. Κούτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ