ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ - ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ




ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑΠΙΛΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ...

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ενημερωτικής ιστοσελίδας ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ, που όπως μαθαίνουμε προήλθε από ασφυκτικές πιέσεις και απειλές και το εξοντωτικό πρόστιμο των 80000 ευρώ που επιβλήθηκε στον ραδιοσταθμό ΙΟΝΙΟΝ FM, αποτελούν θλιβερα φαινόμενα αυταρχικότητας και υπονόμευσης της ελευθεροτυπίας στην περιοχή μας, ακραίες  αντιδράσεις ενός συστήματος  ελέγχου και χειραγώγησης, αντίθετου σε κάθε ανεξάρτητη, ελεύθερη και μαχητική δημοσιογραφική φωνή.
Ευχόμαστε ότι θα βρεθούν δημοσιογράφοι να συνεχίσουν τη λειτουργία του ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ και η δικαιοσύνη να άρει το εξοντωτικό πρόστιμο εις βάρος του ΙΟΝΙΟΝ FM.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
Πολιτική Κίνηση Ηλείας


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΗΛΕΙΑΣ

Δύο απανωτά περιστατικά τις τελευταίες μέρες στο νομό μας πλήττουν θανάσιμα την ελευθερία του τύπου. Στον ραδιοφωνικό σταθμό ΙΟΝΙΟΝ FM επιβάλλεται εξοντωτικό πρόστιμο, η ενημερωτική ιστοσελίδα ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ αναγκάζεται να κλείσει υπό μυστηριώδεις συνθήκες, απειλές και εκβιασμούς.

Είναι φανερό ότι το σύστημα διαπλοκής στην Ηλεία δεν ανέχεται τις ανεξάρτητες φωνές και την αποκαλυπτική δημοσιογραφία. Οι μόνοι που μπορούν να έχουν απεριόριστη προβολή είναι οι υπεύθυνοι της κατάντιας του νομού μας, οι θλιβεροί βουλευτές και πολιτευτές του δικομματισμού με τα κωμικά «κατόπιν ενεργειών μου…».

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στο ΙΟΝΙΟΝ FM και στο ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ.

 Οι φωνές της αντίστασης δεν θα σβήσουν. Η μαχητική δημοσιογραφία δεν φιμώνεται.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ


ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Με έκπληξη και οργή πληροφορηθήκαμε τις διώξεις που υφίστανται δύο από τα δυναμικότερα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης του Νομού μας. Το πρώτο, το ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ ανακοίνωσε ήδη τη διακοπή της λειτουργίας του λόγω των ασφυκτικών πιέσεων και εκβιασμών που του ασκήθηκαν, στο δε δεύτερο, το ρ/σ ΙΟΝΙΟΝ FM, επιβλήθηκε από ΕΕΤΤ το εξοντωτικό πρόστιμο των 80.000 ευρώ για υποτιθέμενες παραβάσεις. Γνωρίζοντας το τοπίο των ΜΜΕ στην Ηλεία ,αλλά και την παρουσία τόσο του ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ όσο και του ΙΟΝΙΟΝ FM και την ανεξάρτητη , αποκαλυπτική και μαχητική δημοσιογραφία που ασκούν , εκφράζουμε προς τους ιδιοκτήτες και τους συνεργάτες τους την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας. Η ώρα της κρίσης για τη χώρα και τον τόπο μας μπορεί να γίνει ώρα κάθαρσης και στα ΜΜΕ.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ:
ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΕΣΥΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

ΘΕΜΑ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΟΥ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΙΟΝΙΟΝ FM ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει στον δημοκρατικό και σκεπτόμενο λαό της Ηλείας και ευρύτερα της περιοχής Δυτικής Ελλάδας, η επιβολή εξοντωτικού προστίμου 80.000 Ευρώ στον Ραδιοφωνικό Σταθμό (Ρ.Σ.) ΙΟΝΙΟΝ FM Νομού Ηλείας από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) που στηρίχτηκε σε παράνομη και παράτυπη απόφαση του Ε.Σ.Ρ. (αριθ. 90/ 9-3-2010). Απόφαση που παραβλέπει προκλητικά ότι ο ΙΟΝΙΟΝ FM Ν. Ηλείας εκπέμπει νόμιμα από το 1989 με την υπ αριθ. 10991/Ζ2/1214/30-11-1989 άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, που εκδόθηκε με βάση το Ν. 1730 / 1987 και το Π.Δ. 25/88 και που ισχύει και σήμερα.
Η προσπάθεια οικονομικής εξόντωσης, πολιτικής φίμωσης και επιβολής «σιγής νεκροταφείου» στον Ρ.Σ. ΙΟΝΙΟΝ FM Ν. Ηλείας που επί 22 ολόκληρα χρόνια εκπέμπει νόμιμα και συμβάλλει στην αντικειμενική και πολυφωνική ενημέρωση των εργαζόμενων και πολιτών του Ν. Ηλείας δεν είναι τυχαία. Εντάσσεται στο κλίμα κυβερνητικού αυταρχισμού και κρατικής καταστολής που συνοδεύει το «Μνημόνιο Διαρκείας» και το αντιλαϊκό «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2012-2015». Αποτελεί ευθεία βολή και πλήγμα στην ελευθερία της έκφρασης, στην ελευθερία του τύπου και στην πολυφωνία στην ενημέρωση, δικαιώματα που κατοχυρώνουν και επιβάλλουν το Σύνταγμα (άρθρο 14, παράγραφοι 1,2 και 9) και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (άρθρο 10). Προωθεί την παραπέρα μονοπώληση – συγκεντροποίηση των επαρχιακών ΜΜΕ, τον ασφυκτικό κρατικό και κομματικό έλεγχο, την ευνοιοκρατία και το βόλεμα των «αυλικών» και των «ημετέρων» στην ενημέρωση. Κυρίως στοχεύει στην οικονομική εξόντωση, αφανισμό και κατάπνιξη των ανεξάρτητων και αδέσμευτων φωνών της κριτικής, μαχητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας, όπως είναι ο Ρ.Σ. ΙΟΝΙΟΝ FM Νομού Ηλείας.

Με βάση το άρθρο 16, παράγραφος 1, του Κανονισμού Λειτουργίας του Π.Σ.,

ΕΠΕΡΩΤΩΝΤΑΙ το Προεδρείο του Π.Σ. και ο κ. Περιφερειάρχης:

- Πώς κρίνουν και ποια θέση παίρνουν για το ανωτέρω γεγονός που συνιστά βασικό ζήτημα δημοκρατίας και πολυφωνίας στην ενημέρωση και που αποτελεί αρμοδιότητα του Π.Σ. Δυτικής Ελλάδας;

- Σε ποιες ενέργειες θα προβούν προς την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό, για την άμεση άρση – ακύρωση του εξοντωτικού προστίμου και την ανεμπόδιστη λειτουργία του Ρ.Σ. ΙΟΝΙΟΝ FM Νομού Ηλείας;


12/6/2011 Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:

Δημήτρης Δεσύλλας
Παναγιώτης Πλατανιάς


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΦΩΝΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
                  
Προς τους:
1.       Υπουργό Τύπου
2.       Υπουργό Εσωτερικών
3.       Υπουργό Δικαιοσύνης
4.       Κόμματα της Βουλής των Ελλήνων
5.       Βουλευτές της Ηλείας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΜΜΕ, και όπου δει

Οι εξουσιαστές μας, οι άθλιοι γκαουλάϊτερ του «Ηλειαστάν» (Ν. Ηλείας)
 και τα μπερλουσκονικά φερέφωνά τους,
 φιμώνουν  ένα μαχητικό ελεύθερο Ραδιοσταθμό («ΙΟΝΙΟΝ FM»)
και κλείνουν ένα ανερχόμενο ανεξάρτητο Πορτάλ («ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ»)!!!...

Ντροπή!, ξαφνικά ο απλός συνειδητός Ηλείος πολίτης, βρέθηκε μπροστά σε ένα απίστευτο και θλιβερό φαινόμενο. Εν μια νυκτί, φονεύουν «με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια»!!.. Οι δεινοί εξουσιαστές μας και τα ντόπια παπαγαλάκια τους, το ηλειακό λόμπι των γκαουλάϊτερ που κυβερνάνε το Νομό μας εδώ και 20 χρόνια, οι θιγόμενοι κολλητοί τους μεγαλοεργολάβοι της ρεμούλας και της αρπαχτής, οι συναφείς τοπικές αργυρώνητες εφημερίδες-«λιβανιστήρια» της εκάστοτε εξουσίας, έκαναν το φασιστικής έμπνευσης «θαύμα» τους.
        Επιβάλλεται, με αστείες δικαιολογίες, το εξαντλητικό πρόστιμο των 80.000 Ευρώ στο Ραδιοσταθμό «ΙΟΝΙΟΝ FM», για να φιμώσουν μια ελεύθερη φωνή της Ηλείας. Ο ξεκάθαρος πολιτικός λόγος, οι καθημερινές αποκαλύψεις για τις διαπλοκές και το ξεκοκάλισμα των χρημάτων του Ηλείου πολίτη, η φιλοξενία και η μαχητική προβολή ζωτικών θεμάτων του Νομού μας που …απολαμβάνουν δημοσιογραφικό «εμπάργκο» από τα αργυρώνητα και κατευθυνόμενα έντυπα της Ηλείας, τους ενοχλούν. Γιαυτό και θέλουν τον αφανισμό του αγωνιστικού Ρ/Σ. Η δραματική και οργισμένη Ανακοίνωση του Ρ/Σ με τίτλο «Σε θάνατο δια πνιγμού το ΙΟΝΙΟΝ FM!» που αποπνέει λεβεντιά κι αξιοσύνη, μας ευαισθητοποιεί.
        Κλείνουν, «με τον τρόπο τους» ένα Πορτάλ το «ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ», την τολμηρή μαχητική σελίδα του Διαδικτύου που κατάφερε στο μικρό διάστημα των 9 μηνών, να ταράξει τα λιμνάζοντα και βρώμικα νερά  της ντόπιας έντυπης δημοσιογραφίας που την έβλεπαν ως τον πλέον θανάσιμο κίνδυνο για τα ειδησεογραφικά σκουπίδια που τάϊζαν (και ταΐζουν) τον δυστυχή ηλειακό λαό. Οι δημοσιογράφοι της Ιστοσελίδας, σεμνοί και με καθαρό μέτωπο ακόμη και αυτή τη στιγμή της μεθοδευμένης πολεμικής εναντίον τους, απαντούν με λόγια του Νίκου Καζαντζάκη: «Έσυρε φωνή θραμβευτικιά: - Τετέλεσται! κι ήταν σα να λεγε: Όλα αρχίζουν».
Και από τα δυο αυτά τολμηρά και ελεύθερα Μέσα Ενημέρωσης της Ηλείας, με την μεγάλη ακροαματικότητα και αναγνωσιμότητα, παίρνουμε ένα  μάθημα δεοντολογίας, αυτογνωσίας και αδέσμευτης γνώμης.
Εμείς οι ενεργοί συνειδητοί Ηλείοι πολίτες προσθέτουμε την αδύνατη φωνή μας, και καλούμε τους αρμόδιους έστω και την ύστατη στιγμή να σταματήσουν αυτό το κατήφορο, γιατί τα λαϊκό ρεύμα της εποχής μας θα τους παρασύρει στην άβυσσο της αφροσύνης τους. Ο Νομός Ηλείας έχει και εστίες αντίστασης.
Ελπίζουμε οι δυο ελεύθερες φωνές της Ηλείας που σήμερα φιμώνονται, να συνεχίσουν  αύριο και πάλι το δρόμο της αξιοπρέπειας και της υγιούς δημοσιογραφίας που ξεκίνησαν.
Δίβρη (Λαμπεία) 9-6-2011
Σωτήρης Σωτηρόπουλος
(ιατρός, εκδότης του ιστορικού-λαογραφικού περιοδικού "ΔΙΒΡΗ" και πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών "Κοινωνική Ένωση Αναδημιουργίας"-Τηλ 6972295292,  e-mail: sotxsot@gmail.com)



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι και τόσο αθώα η κίνηση Λιάνη. Δεν ξύπνησε χθες έχοντας δει όνειρο για τα όσα προσέφερε στο λαό της Φλώρινας και στον Ελληνικό λαό και τώρα κατάλαβε το κακο που έκανε το ΠΑσοκ?
Θυμάστε τον Γεροντόπουλο;
Ιδιο σενάριο επεξεργάζεται το οικονομικό κατεστημένο σε συνεργασία όμως τώρα με τον υπόκοσμο.
Σίγουρο είναι ότι ο Λιάνης στην ΗΛΕΊΑ έχει έναν πολύ καλό φίλο που τώρα είναι πρώην.....

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ