ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟ "ΚΡΑΤΟΣ" ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ



ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΑΜΑΡΤΩΛΗΣ» ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΩ ΗΛΕΙΑΣ
ΟΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ ΜΙΑΣ "ΑΜΑΡΤΩΛΗΣ" ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

 
ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 10.6.2011

Διαστάσεις με απρόβλεπτες ...επιπτώσεις πανελλαδικά, λαμβάνει η υπόθεση του οικονομικού σκανδάλου των 865.748,93 ευρώ σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου στην Ηλεία , μέσα από την προσπάθεια διαγραφής των προστίμων που είχαν επιβληθεί σε ιδιοκτήτες παραλιακών καντινών στον δήμο Ζαχάρως από την πολεοδομία , όπως αυτή περιγράφεται αναλυτικά στις δύο πορισματικές εκθέσεις της Οικονομικής Επιθεώρησης Δυτικής Ελλάδας.

Κι αυτό διότι – με βάση επίσημο έγγραφο του αρμοδίου πολεοδομικού τμήματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας - αρμόδια να επιβάλλει πρόστιμα στις αυθαίρετες παραλιακές κατασκευές δεν είναι η πολεοδομία αλλά η κτηματική (!) υπηρεσία.

Για την υπόθεση που έφερε στο φως η «Ε» με ρεπορτάζ στις 22.9.2010 έχουν ασκηθεί διώξεις σε 14 συνολικά παράγοντες της Ηλείας μεταξύ των οποίων βρίσκονται ο πρώην νομάρχης και νυν αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, ο πρώην δήμαρχος και ο πρώην αντιδήμαρχος της Ζαχάρως, πέντε ιδιοκτήτες καντινών, ο πρώην προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Ηλείας, ο πρώην προϊστάμενος της Πολεοδομίας Ζαχάρως, ένας υπάλληλος της Πολεοδομίας Ζαχάρως, που έχει διατελέσει και αντιδήμαρχος της πόλης, και τρεις υπηρεσιακοί παράγοντες-μέλη της Επιτροπής Εκδίκασης Ενστάσεων Αυθαιρέτων.

Σε βάρος τους έχουν ασκηθεί διώξεις από τις δικαστικές Αρχές της Ηλείας σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση του άρθρου 1 παρ. 1 του Νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, απιστία σε βάρος του Δημοσίου, νόθευση εγγράφων, έκδοση ψευδούς βεβαίωσης κατ' εξακολούθηση και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Θυμήθηκαν μετά έξι χρόνια να ρωτήσουν αν παρανόμησαν οι ίδιοι !

Πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι της Ζαχάρως κατήγγειλαν στην «Ε» παραθέτοντας και τα σχετικά έγγραφα ότι, στις 11.3.2011, κι ενώ εκκρεμεί στην Εισαγγελία Εφετών της Πάτρας η διαδικασία έκδοσης παραπεμπτικού Βουλεύματος σε δίκη για τα εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα, η «αμαρτωλή» Πολεοδομία Ζαχάρως , υπάλληλοι της οποίας είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση , ζήτησε ξαφνικά με το 2168/11.3.2011 έγγραφό της προς την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να της γνωστοποιηθεί αν ενήργησε νομίμως για τα πρόστιμα που είχε επιβάλλει η ίδια (!) υπηρεσία το 2005 στους ιδιοκτήτες αυθαίρετων καντινών στην παραλία της Ζαχάρως.

Ένα μήνα μετά στις 15.4.2011 η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με έγγραφο (ΑΠ1891/23539) , απάντησε ότι με βάση των πολεοδομική νομοθεσία κακώς (!) μπήκαν τα πρόστιμα από την πολεοδομία Ζαχάρως και ότι την αρμοδιότητα της επιβολής τους την έχει η Κτηματική Υπηρεσία σύμφωνα με τον Ν2971/01 άρθρο 29.

Όμως ο σχετικός νόμος –-όπως καταγγέλλουν οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι της Ζαχάρως που αποκάλυψαν το σκάνδαλο δεν αναφέρει πουθενά ότι για τα παράνομα κτίσματα στην ζώνη αιγιαλού και παραλίας είναι αρμόδια η Κτηματική Υπηρεσία αλλά ότι αυτή επιβάλλει διοικητά πρόστιμα σε περιπτώσεις παράνομων προσχώσεων και μεταβολών στην ζώνη αιγιαλού και παραλίας. Αντίθετα – όπως λένε – με βάση την ΚΥΑ 9732/2004 ΦΕΚ 468/Β/5.3.2004 περί καθορισμού προστίμων , ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτων, η πολεοδομία είναι εκείνη που επιβάλει πρόστιμα σε παραλιακά δημόσια κτήματα .

« Για όσα κτίρια βρίσκονται μέσα στην ζώνη αιγιαλού και παραλίας η πολεοδομία είναι εκείνη που επιβάλλει πρόστιμα και όχι η Κτηματική Υπηρεσία» - ανάφεραν στην «Ε» πολιτικοί μηχανικοί της περιοχής που ρωτήθηκαν σχετικά.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ζαχάρως κάνουν λόγο για προκλητική προσπάθεια παραπλάνησης των δικαστικών αρχών και καλούν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον Επιθεωρητή – Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης να επιληφθούν του θέματος.-

nodaros@enet.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

mono stous ftoxous pou exoun kanei tin mandra perifraksis 30 pontous pio psila kseroun na vazoun prostima kai na ta ispratoun.ayti H poleodomia einai to xirotero digma asinartisias paranomias kai afasias.dioti mexri tora exoun katigorithei poles fores kai kamia fora den dikastikan.pios tous prostatevei????????????

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ