ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη, 7 Αυγούστου 2007

ΜΙΑ ...ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΕΡΑΚΙΝΑΓιατί η ζωή δεν παίζει παραξενα παιχνίδια μόνο στους ανθρώπους...


Οποιου του μέλλει να πνιγεί, ποτέ του δεν πεθαίνει... Κι αν είναι και ζωηρή γερακίνα, πετάει και φεύγει!
Η ηρωίδα μας είχε βρεθεί τον Νοέμβριο του 2002 στην περιοχή Λεχαινών Ηλείας, ετοιμοθάνατη, δηλητηριασμένη από τοξικά. Την πρόλαβαν και την έστειλαν (19/11/2002) στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ) ο γεωπόνος και δημοτικός σύμβουλος Λεχαινών Τάκης Λαϊνάς και ο συντάκτης της «Ε» Μάκης Νοδάρος.
Στο Κέντρο Περίθαλψης θεραπεύτηκε και αφού παρακολουθήθηκε, στις 21/8/2003 στάλθηκε στην Καστοριά, στον συνεργάτη του ΕΚΠΑΖ Ι. Παναγιωτόπουλο, για να απελευθερωθεί με άλλα πουλιά.

Σημείωση: Η γερακίνα στάλθηκε για απελευθέρωση πιο βόρεια από το σημείο όπου βρέθηκε, επειδή οι περισσότερες από αυτές που επισκέπτονται την πεδινή Ελλάδα τον χειμώνα, προέρχονται από βόρειες χώρες της Ανατ. Ευρώπης. Πάμε πίσω στην ιστορία μας:

Στις 15/10/2004, στην Πολωνία, βρέθηκε μια αδύναμη, βρεγμένη και ταλαιπωρημένη γερακίνα. Το περίεργο; Ενα ελληνικό δαχτυλίδι στο πόδι της, με τον αριθμό Ρ 903049. Η πολωνική οργάνωση μελέτης και προστασίας πουλιών «Hieraaetus Panatus» την παρέλαβε και την παρέδωσε στον εθελοντή Adam Kowalczyk, να την κρατήσει μέχρι να συνέλθει.
Παράλληλα, ειδοποιήθηκε το Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης Πουλιών, που με τη σειρά του ειδοποίησε το ΕΚΠΑΖ, για να βρουν στον υπολογιστή αυτό που και εσείς καταλάβατε: Η Πολωνέζα γερακίνα ήταν εκείνη των Λεχαινών, που είχε απελευθερωθεί 1.131 χιλιόμετρα νοτιότερα, στην Καστοριά. Στις 4 Απριλίου 2005, ντούρα ντούρα, απελευθερώθηκε και πάλι.

Αυτά τα απίστευτα, αλλά αληθινά, με πολλά άλλα χρήσιμα, στην ιστοσελίδα του ΕΚΠΑΖ (www.ekpaz.gr), που εύχεται να μην τριτώσει το κακό. Αλλά, είπαμε: Οποιου του μέλλει...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 2.6.2005

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ