ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2007

ΕΝΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ


Ενας μυστηριωδης θανατος ...με χιλιάδες αναπάντητα ερωτήματα


Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Ηταν τελικά αυτοκτονία ή δολοφονία ο πολυσυζητημένος θάνατος του προϊσταμένου σχεδιασμού δικτύων της Vodafone Κ. Τσαλικίδη, που βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο σπίτι του στις 9 Μαρτίου 2005, μόλις δύο ημέρες μετά την ανακάλυψη του λογισμικού-κοριού στο δίκτυο της εταιρείας όπου εργαζόταν;


Μπορεί κάποιος να προβεί στη δολοφονία ενός ανθρώπου και στη συνέχεια να σκηνοθετήσει τον απαγχονισμό του για να φανεί ως αυτοκτονία; Και με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει αυτό; «Ναι, κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Αναφέρεται και στην παγκόσμια βιβλιογραφία. Μπορεί να γίνει με την επίδραση κάποιου πτητικού δηλητηρίου», μας εξηγεί γνωστός ιατροδικαστής, ο οποίος για ευνόητους λόγους επιθυμεί την ανωνυμία του. (Το όνομά του βρίσκεται στη διάθεση της «Ε».)


Σύμφωνα με τον έμπειρο ιατροδικαστή, στην περίπτωση του Κ. Τσαλικίδη, όπου δεν βρέθηκαν ίχνη κακώσεων ή πάλης, θα μπορούσε να είχε συμβεί το εξής εφιαλτικό αλλά όχι απίθανο σενάριο:«Θα μπορούσε μια ολιγομελής ομάδα ατόμων που επιθυμούσαν τον θάνατό του, κινούμενοι αιφνιδιαστικά, να τον είχαν ακινητοποιήσει και να τον είχαν εξουδετερώσει άμεσα και χωρίς βία με τη χρήση κάποιου πτητικού δηλητηρίου. Π.χ. ακόμη και χλωροφορμίου. Με τον τρόπο αυτό θα είχαν καταστείλει τη λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος και το θύμα θα είχε χάσει τις αισθήσεις του. Κι ενώ βρισκόταν ακόμη στη ζωή, θα μπορούσαν οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι την καταστολή των μυϊκών δυνάμεών του, να τον κρεμάσουν χωρίς να αφήσουν κανένα ίχνος, παρουσιάζοντας τη δολοφονία σαν αυτοκτονία αφού πουθενά στο σώμα του δεν θα υπήρχαν ίχνη πάλης...».


Στο ερώτημα με ποιον τρόπο θα μπορούσε να αποκαλυφθεί η σκηνοθετημένη δολοφονία, ο ιατροδικαστής μάς απαντά: «Θα έπρεπε να είχε γίνει αμέσως δειγματοληψία αίματος και ιστών όπως ο πνεύμονας. Και μάλιστα η δειγματοληψία των υλικών θα έπρεπε να γίνει με μεγάλη προσοχή και συγκεκριμένο τρόπο. Διότι τα πτητικά δηλητήρια, επειδή διαπερνούν τα πλαστικά υλικά και διαφεύγουν, προκειμένου να ανιχνευθούν θα πρέπει τα δείγματα να φυλάσσονται σε γυάλινα φιαλίδια με βιδωτό πώμα».«Σε περίπτωση που έχει συμβεί δολοφονία με αυτόν τον τρόπο και δεν υπάρχουν τα ανάλογα δείγματα αίματος και πνευμόνων κατάλληλα φυλαγμένα, η εκταφή της σορού του θύματος, αν τελικά γίνει, δεν νομίζω ότι θα την αποκαλύψει. Διότι το πτητικό δηλητήριο έχει πλέον εξαφανιστεί...».


Εισερχόμενος σε μακάβριες αλλά σημαντικές -όπως τις χαρακτηρίζει- λεπτομέρειες για την εξιχνίαση της σκοτεινής υπόθεσης, ο ιατροδικαστής υπογραμμίζει επίσης ότι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο αποτελεί και η κατασκευή του βρόχου. «Η λεπτομέρεια της κατασκευής του είναι πολύ σημαντική και βοηθά να βγουν κάποια ασφαλή συμπεράσματα. Γιατί αν υπάρχει περίπτωση δολοφονίας, την οποία επιθυμούν κάποιοι να την παρουσιάσουν ως αυτοκτονία, τότε μπορεί η κατασκευή του κόμπου στο σχοινί να έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις γνώσεις και ασχολίες του ατόμου. Δηλαδή αν ο κόμπος στη θηλιά του σχοινιού είναι ναυτικός, τότε γεννάται μεγάλο ερώτημα πώς ένας ηλεκτρονικός ήταν σε θέση να κατασκευάσει κάτι τέτοιο.


Το διερεύνησαν αυτό οι Αρχές;», ερωτά ο ιατροδικαστής. Και αν ήταν τελικά αυτοκτονία, μπορεί κάποιος που δεν έχει προδιάθεση ή είναι απόλυτα υγιής να προβεί αιφνιδιαστικά σε αυτή την πράξη; «Τα άτομα που οδηγούνται στην αυτοκτονία, στις περισσότερες των περιπτώσεων προειδοποιούν, ενημερώνουν κι έχουν ένα προστάδιο καταθλίψεως και πολλές φορές αφήνουν πίσω τους κάποιο μήνυμα. Μπορεί όμως κι ένας στρεσογόνος παράγοντας, κάτι που δημιουργεί έντονη ψυχική φόρτιση, να οδηγήσει κάποιον στο απονενοημένο διάβημα έχοντας πίσω του κάποιο ιστορικό.Εκτιμώ, όμως, ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για ένα άτομο που δεν έχει παρόμοιο ιστορικό να οδηγηθεί ξαφνικά από έναν στρεσογόνο παράγοντα ή μια απειλή στην αυτοκτονία», αναφέρει ο ιατροδικαστής.


( Στοιχεία της υπόθεσης μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.whycostas.com/index_gr.php


κι εδω..:http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%D4%D3%C1%CB%C9%CA%C9%C4%C7%D3&a=&id=42393752

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 11.2.2006

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ