ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2007

ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΕ...



Διώξεις «φωτιά» για το κύκλωμα στην Βάρδα

Εγκληματική οργάνωση χαρακτηρίζουν οι διωκτικές και δικαστικές αρχές το κύκλωμα παράνομης νομιμοποίησης χιλιάδων αλλοδαπών που δρούσε στον Δήμο Βουπρασίας.
Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την δράση του κυκλώματος μέσα από επίσημα έγγραφα των διωκτικών Αρχών
.

ΕΡΕΥΝΑ : Μάκης Νοδάρος


Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης , πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικού, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης , ψευδή βεβαίωση , νόθευση , παθητική δωροδοκία , κατά συναυτουργία και κατ εξακολούθηση , άσκησε προ ημερών ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών της Αμαλιάδας, στους επίορκους υπαλλήλους του Γραφείου Αλλοδαπών του δήμου Βουπρασίας, για την εμπλοκή τους στην σκοτεινή υπόθεση της παράνομης τακτοποίησης χιλιάδων αλλοδαπών εργατών από όλη την χώρα!

Στις πεντακόσιες σαράντα δύο (!) σελίδες της δικογραφίας που παραδόθηκε από του αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ στον εισαγγελέα , αποκαλύπτεται στην κάθε του λεπτομέρεια η δράση του οργανωμένου κυκλώματος το οποίο έναντι αδρής αμοιβής «τακτοποιούσε» επί σειρά ετών με πλαστά έγγραφα χιλιάδες αλλοδαπούς από όλη την χώρα αλλά και από το εξωτερικό δια αλληλογραφίας !!! Μάλιστα κρατούσαν και «λογιστικά» βιβλία όπου σημείωναν τα ποσά που λάμβαναν από τους αλλοδαπούς.

Οι βασικοί πρωταγωνιστές…

Τρεις υπάλληλοι του Δήμου Βουπρασίας και δύο αλλοδαποί μεσάζοντες φέρονται να είναι σε πρώτη, φάση οι βασικοί πρωταγωνιστές της υπόθεσης αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τις εκτιμήσεις των αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ, οι ποινικές διώξεις θα επεκταθούν και σε άλλα άτομα εντός και εκτός Ηλείας που φέρονται να συμμετείχαν στο κύκλωμα.
Ερωτηματικά προκύπτουν και για τον ρόλο του υπαλλήλου του ΤΑΚΑΜ Αλλοδαπών Πύργου , ενός δικηγόρου από την Αθήνα, υπαλλήλων του Προξενείου στα Ιωάννινα , τοπικών καλλιεργητών και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αδιάφθορων δεν αποκλείεται να ασκηθούν και σε αυτούς ποινικές διώξεις.
Σοβαρές είναι οι ευθύνες που επιρρίπτονται και στον πρώην δήμαρχο της Βάρδας ο οποίος με βάση πάντα τις εκτιμήσεις των αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει την δραστηριότητα του παράνομου κυκλώματος κι ενώ είχε καταγγελθεί η δραστηριότητα, δεν είχε προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια. Η έρευνα πάντως δεν έχει ολοκληρωθεί και με βάση νέα σοβαρότατα στοιχεία που βρέθηκαν αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα άτομα του ιδίου δήμου.
»Μαγαζάκι» το γραφείο Αλλοδαπών της Βουπρασίας

Η εικόνα που δίνουν οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ μέσω της ειδικής έκθεσης που κατέθεσαν στον Εισαγγελέα της Αμαλιάδας είναι χαρακτηριστική και προσδιορίζει με σαφήνεια τον τρόπο δράσης του σκοτεινού κυκλώματος :
« Μεγάλος αριθμός αλλοδαπών μετέβαινε στον Δήμο Βουπρασίας και περίμενε στην πίσω πόρτα του γραφείου αλλοδαπών, η οποία συνήθως ήταν κλειδωμένη και δεν ήταν δυνατή πάντα η πρόσβαση του οποιουδήποτε αλλοδαπού ήθελε να μπει. Επρεπε ο αλλοδαπός να περιμένει να τον φωνάξουν ή να χτυπήσει δυνατά την πόρτα ώστε να παρουσιαστεί κάποιος στην πόρτα (συνήθως ο …) και να του επιτρέψει ή όχι την είσοδο. Οι μόνοι αλλοδαποί που είχαν ελεύθερη και άμεση πρόσβαση μετά των ατόμων που συνόδευαν ήταν ο Αλβανός υπήκοος (…) και ο υπήκοος Μπαγκλαντές (…) .Παρατηρήθηκε επίσης ότι αρκετοί από τους αλλοδαπούς αυτούς μετά την επαφή τους με τον (υπεύθυνο του γραφείου) και τους συνεργάτες του , αποχωρούσαν με αυτοκίνητα που έφεραν πινακίδες άλλων περιοχών με κατεύθυνση προ της Πάτρα…»
Όπως αναφέρεται στην έκθεση «…πολλοί αλλοδαποί παρέμειναν σε ουρά μπροστά από την κλειστή πόρτα του γραφείου αλλοδαπών του Δημαρχείου Βουπρασίας , προκειμένου να λάβουν άδεια εισόδου !!! από τον (…) ή τους συνεργάτες τους. Ο μόνος που είχε άμεση πρόσβαση στο γραφείο ήταν ο Αλβανός υπήκοος (…»»)»
Μάλιστα μετά από ειδική έρευνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του συγκεκριμένου ατόμου βρέθηκαν σημαντικά χρηματικά ποσά δυσανάλογα της φορολογικής του δήλωσης και της ιδιότητας του εργάτη που δήλωνε.

Εκοβαν και εισιτήριο !!!

Σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση των αλλοδαπών εργατών στους άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων , ο υπεύθυνος του γραφείου των αλλοδαπών χρηματιζόταν καθώς λάμβανε από τον κάθε προσερχόμενο στο γραφείο αλλοδαπών το ποσό των 20 ευρώ ως εισιτήριο (!!!) και στην συνέχεια λάμβανε πολλαπλάσια ποσά για όσες περιπτώσεις προχωρούσε στην κατάρτιση του φακέλου με τα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας διαμονής.
Οι αλλοδαποί κατέθεσαν επίσης ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος «…ακολουθεί μια πρακτική σκόπιμης καθυστέρησης στη λήψη ή διεκπεραίωση των εγγράφων και λοιπών δικαιολογητικών των αλλοδαπών με σκοπό αυτοί να εξαναγκαστούν να του δώσουν τα χρηματικά ποσά που απαιτεί και ότι σε αυτή την δραστηριότητά του τον βοηθούν αλλοδαποί συνεργάτες που μεσολαβούν σε ομοεθνείς τους, με αντίστοιχη αμοιβή».

Σκοτεινές συναντήσεις στο γήπεδο της Βάρδας

Διαπιστώθηκε ακόμα ότι : « Ο (…) και ο (…) κατά την διάρκεια των καθηκόντων τους στην παραλαβή των δικαιολογητικών αλλοδαπών για την έκδοση αδειών διαμονής , χρηματίζονταν με ποσά από 50 εως 1.500 ευρώ για κάθε περίπτωση. Επίσης παραλάμβαναν δικαιολογητικά αλλοδαπών , παρότι οι αλλοδαποί δεν ήταν αποδεδειγμένα κάτοικοι του δήμου Βουπρασίας , αλλά άλλων περιοχών της Ελλάδος , συμπληρώνοντας τους φακέλους τους με πλαστογραφημένα δικαιολογητικά»
« Σε κάποιες περιπτώσεις ο (…) εντόπιζε από τους αλλοδαπούς που περίμεναν έξωθεν του γραφείου αλλοδαπών του δήμου Βουπρασίας αλλοδαπούς – Αλβανούς οι οποίοι δεν είχαν απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας διαμονής και αφού τους επιβίβαζε στο δίκυκλο μοτοποδήλατό του , τους οδηγούσε πλησίον του γηπέδου και εκεί τους έπαιρνε τα χρήματα που παρανόμως ζητούσε, για να τους χορηγήσει στην συνέχεια ο (…) ως αρμόδιος υπάλληλος την μπλε βεβαίωση.»


«Καίει» και το πόρισμα του ΟΓΑ

Καταπέλτης είναι και το Πόρισμα του ΟΓΑ / ΚΛΑΔΟΣ Ε ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ που συμπεριλαμβάνεται στην σχετική έκθεση καθώς μετά την κατάσχεση 8 βιβλίων πρωτοκόλλου διαπιστώθηκαν σημεία και τέρατα !
Μερικές από τις επισημάνσεις του ΟΓΑ αναφέρουν :
· Στην Βουπρασία απασχολήθηκε τεράστιος αριθμός αλλοδαπών αγρεργατών , τόσο σε σχέση με τον αριθμό των εργοδοτών όσο και με τις καλλιεργούμενες εκτάσεις.
· Κάποιοι εργοδότες δηλώνουν ότι απασχολούν υπερβολικό αριθμό αλλοδαπών αγρεργατών κατ έτος σε σχέση με τις δηλούμενες στο έντυπο φορολογικής τους δήλωσης κτηματικές περιουσίες.
· Για μεγάλο αριθμό εγγραφών στα επίσημα βιβλία πρωτοκόλλων δεν βρέθηκαν στο αρχείο πρωτότυπα ή αντίγραφα των περιγραφόμενων εγγράφων.
· Ενας μεγάλος αριθμός αλλοδαπών αγρεργατών δηλώνει κατοικία εκτός Νομού Ηλείας (Αττική , Πάτρα κλπ).
· Από τους αριθμούς πρωτοκόλλων των τηρουμένων βιβλίων του ΟΓΑ που κατασχέθηκαν προκύπτει ότι ο αριθμός των αλλοδαπών που φέρεται να απασχολήθηκαν από την 7.12.2000 εως 30.12.2006 ξεπερνάει τα 6.200 !!! άτομα.

Βόλτες με αλλοδαπή και διακοπές στην Αλβανία

Στην δικογραφία περιγράφεται και το απίστευτο περιστατικό στην Βάρδα με τον υπάλληλο της Υπηρεσίας Αλλοδαπών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος του γραφείου του Πύργου , ο οποίος (όπως πρώτη είχε αποκαλύψει η ΠΡΩΤΗ) κατελήφθη από τους αστυνομικούς να βρίσκεται με τον εγκέφαλο του κυκλώματος σε ένα Ι.Χ με μια αλλοδαπή η οποία είχε νομιμοποιηθεί παράνομα !
Όπως αναφέρεται στην έκθεση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων :
« Ο (…υπεύθυνος του γραφείου αλλοδαπών στην Βάρδα ) δέχθηκε την επίσκεψη του (…) υπαλλήλου ΤΑΚΑΜ Ηλείας Υπηρεσίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην οποία ο (…) έστελνε τα δικαιολογητικά των αλλοδαπών και από εκεί εκδιδόταν, αν υπήρχαν προυποθέσεις η άδεια διαμονής. Αυτός έμεινε για λίγο μέσα στο γραφείο και στην συνέχεια μαζί με την αλλοδαπή (…) η οποία είχε μεταβεί από την Αθήνα το ίδιο πρωί και περίμενε στο εν λόγω γραφείο για να παραλάβει την άδεια διαμονής της , επιβιβάσθηκαν σε ΙΧΕ και κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της Βάρδας όπου και ακινητοποιήθηκαν από άνδρες της Υπηρεσίας μας. Στην ένορκη εξέτασή της η παραπάνω αλλοδαπή , κατέθεσε ότι ποτέ δεν ασχολήθηκε στην αγροτική οικονομία στην Βάρδα και ότι τα έγγραφα βάσει των οποίων εφοδιάστηκε με μπλε βεβαίωση –ισοδύναμη με άδεια διαμονής – τα συνέταξε ο (…υπεύθυνος του γραφείου αλλοδαπών στην Βάρδα) προφανώς πλαστογραφώντας τα αφού η ίδια τα υπέγραψε μεν χωρίς όμως να γνωρίζει τι είχε γράψει εκείνος σε αυτά…Μετά από αυτά η Α.0224601 βεβαίωση που έφερε κατασχέθηκε ως παράνομα εκδοθείσα.»
Η εμπλοκή όμως του συγκεκριμένου υπαλλήλου στην υπόθεση δεν σταματάει εδώ καθώς οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ επισημαίνουν ότι μεταξύ των κατασχεθέντων αντικειμένων από το γραφείο αλλοδαπών στο Δημαρχείο της Βουπρασίας ήταν και κάποιες αποκαλυπτικές φωτογραφίες !!! που απεικόνιζαν τον εγκέφαλο του κυκλώματος και τον υπάλληλο του ΤΑΚΑΜ Πύργου σε διακοπές στην Αλβανία !!!

Παράνομες νομιμοποιήσεις και μέσω
αλληλογραφίας !

Στην έκθεση περιγράφεται και το κόλπο της νομιμοποίησης αλλοδαπών μέσω αλληλογραφίας !!! που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα στον δήμο της Βουπρασίας.
Όπως αναφέρεται, κατά την έρευνα στο σπίτι του Μπαγκλαντέζου μεσάζοντα , βρέθηκε ένας φάκελος αλληλογραφίας προερχόμενος από το Μπαγκλαντές εντός του οποίου υπήρχαν φ/α διαβατηρίων δύο ατόμων και φωτογραφίες.
« Πρόκειται για πρακτική που ακολουθείται στις περιπτώσεις παράνομης τακτοποίησης στην χώρα μας ατόμων που ζουν στο εξωτερικό . Σε αυτές τις περιπτώσεις μόλις εκδιδόταν η μπλε βεβαίωση επ ονόματι αυτών των αλλοδαπών, την απέστελλαν ταχυδρομικά στο Μπαγκλαντες και έτσι με αεροπορική πτήση οι αλλοδαποί αυτοί έρχονταν πλέον νόμιμα στην Ελλάδα.»
Οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ επισημαίνουν ότι η τακτοποίηση αυτή κόστιζε στους αλλοδαπούς 4-5 χιλιάδες ευρώ …Μάλιστα σε έρευνα βρέθηκε και λογιστικό βιβλίο !!! με τα ονόματα των αλλοδαπών και δίπλα τα χρηματικά ποσά που αντιστοιχούσαν στον καθένα για την τακτοποίησή τους…

«ΠΡΩΤΗ» 13.8.2007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ