ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2007

Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ...ΜΙΖΑΣ


Συνεχίζουν το πάρτι οι επιτήδειοι
Ο Πύργος της... μίζας
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Καραβάνια Τσιγγάνων από όλη την Ελλάδα και άλλοι αετονύχηδες κατέκλυσαν και χθες την πόλη του Πύργου και την ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να κάνουν την ...εύκολη αρπαχτή του οικονομικού βοηθήματος που δίνει η κυβέρνηση, χωρίς κανέναν περιορισμό και με δικαιολογητικά του αέρα...

Θα μπορούσε να τραβάει τα μαλλιά της με όσα συμβαίνουν στην Εθνική Τράπεζα Πύργου. Φυσικά η «Κόρη» του γλύπτη Θ. Παπαγιάννη δεν έχει σχέση με όλα αυτάΤα εκατοντάδες «Ντάτσουν» παρκαρισμένα στους δρόμους του Πύργου από τη μία και τα παιδιά των Τσιγγάνων, που έστησαν ποδοσφαιρικό αγώνα στην κεντρική πλατεία της πόλης, πυροδότησαν τις έντονες αντιδράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και των πυροπλήκτων της Ηλείας, οι οποίοι -όπως κατήγγειλαν και χθες- ήταν οι μόνοι που δεν είχαν προλάβει να πάρουν την οικονομική βοήθεια.
Οι πυρόπληκτοι κάτοικοι κατήγγειλαν επίσης ότι διάφορα «λαμόγια» φερμένα από όλη τη χώρα αλλά και «γαλάζιοι» κομματάρχες κρυμμένοι στα στενά του Πύργου είχαν στήσει «μαγαζάκια» και έναντι αμοιβής 250 ευρώ αναλάμβαναν την περαίωση της υπόθεσης οικονομικής ενίσχυσης από τις τράπεζες, για όποιον ενδιαφερόταν. Ομως επίσημα η Αστυνομία λέει ότι δεν έχει στοιχεία γι' αυτούς. Η παρουσία των Τσιγγάνων, και χθες, έξω από τις τράπεζες προκάλεσε τη δυναμική επέμβαση της Αστυνομίας, η οποία με ειδικές δυνάμεις προσπάθησε να ελέγξει την κατάσταση και να τους απομακρύνει.
Οι αστυνομικοί με βάση το χρώμα, την εμφάνιση και το ντύσιμο έκαναν 60 προσαγωγές και τελικά -σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας- συνέλαβαν 15 Ρομ σε Πύργο και Αμαλιάδα. Οι συλληφθέντες ήταν από διάφορα μέρη της χώρας, δεν είχαν καμιά σχέση με τις πυρκαγιές στην Ηλεία και οι 5 από αυτούς εισέπραξαν την οικονομική ενίσχυση, ενώ οι υπόλοιποι δεν πρόλαβαν να κάνουν την απάτη.
Ο πρόεδρος των Ελλήνων Τσιγγάνων Γιάννης Χαλιλόπουλος δήλωσε στην «Ε» για την εισβολή των Τσιγγάνων στον Πύργο ότι πρόκειται μάλλον για παρεξήγηση και υπογράμμισε ότι κακώς αυτοί διώκονται καθώς, όπως είπε, έχασαν και αυτοί μέσα στη φωτιά τα υπάρχοντά τους. Μέσα στο γενικό μπάχαλο και στις κωμικοτραγικές εικόνες, δεν έλειψαν ούτε χθες οι συμπλοκές, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις που κάποιοι απείλησαν κόσμο με μαχαίρια και έριξαν ακόμα και ξύλο σε πυροπαθείς, οι οποίοι μόλις είχαν εισπράξει την αποζημίωση που δικαιούνται.
«Η επιλογή της κυβέρνησης να μη χρησιμοποιήσει τους μηχανισμούς των δήμων για την καταβολή της προσωρινής οικονομικής ενίσχυσης στους πυρόπληκτους, πάνω στην ολοκληρωτική καταστροφή πρόσθεσε και την καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Απευθύνομαι στους δημότες του Πύργου και στους πολίτες ολόκληρης της Ελλάδας. Ο Πύργος μας δεν είναι η εικόνα που βλέπετε στους δέκτες σας. »Η διαδικασία που προτείναμε, και που ίσχυε μέχρι προχθές, ήταν πολύ απλή: στα τοπικά δημοτικά καταστήματα, δηλαδή σε κάθε χωριό, και στο κεντρικό δημαρχείο στον Πύργο, εγκαθίστανται υπάλληλοι του δήμου ή της νομαρχίας και της περιφέρειας και, σε συνεργασία με τους τοπικούς προέδρους, συμπληρώνουν και παραλαμβάνουν τις αιτήσεις, όπου αναφέρεται και αριθμός τραπεζικού λογαριασμού, καταγράφονται όλοι σε καταστάσεις που, στη συνέχεια, διαβιβάζονται μαζί με τις αιτήσεις στις τράπεζες και αυτόματα πιστώνεται ο λογαριασμός του δικαιούχου. Με τη διαδικασία αυτή θα ολοκληρωνόταν χωρίς παρατράγουδα η καταβολή των ενισχύσεων στους πραγματικούς δικαιούχους, στους ανθρώπους που επλήγησαν και πόνεσαν, μέσα σε ελάχιστες μέρες, με απόλυτο σεβασμό της αξιοπρέπειάς τους. Με την άποψη αυτή συντάχθηκαν όλοι οι δήμαρχοι των πυρόπληκτων νομών. Η διαδικασία, όμως, που αδικαιολόγητα επιλέχθηκε, οδήγησε στο αδιέξοδο και την απαξίωση», δήλωσε ο δήμαρχος του Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος και πρόσθεσε: «Σήμερα, δυστυχώς, αντί να συζητάμε τα σχέδια της αποκατάστασης, έχουμε εμπλακεί σε αντιδικίες που αποπροσανατολίζουν και ευτελίζουν. Οι υπεύθυνοι ας αναλάβουν για μια φορά τις ευθύνες τους και ας ζητήσουν συγγνώμη. Η φτηνή προσπάθεια να αποδοθούν στον δήμο ευθύνες για τη μη λήψη μέτρων, ώστε να αποφευχθούν οι καταστάσεις αυτές, αποτελεί τουλάχιστον προσβολή και παγερή αδιαφορία απέναντι στην τραγωδία και ταιριάζει στους ξένους και τους απόντες. Το μέγεθος της καταστροφής και της τραγωδίας δεν θα μας επέτρεπε ποτέ να εμπλακούμε σε προεκλογικά και κομματικά παιχνίδια. Το μόνο που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι η στήριξη του ηθικού και η προστασία της αξιοπρέπειας των ανθρώπων μας. Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να βαδίσουμε τον δύσκολο δρόμο της ανασυγκρότησης».
Για μηχανισμό λεηλασίας που στήθηκε με την ανοχή της κυβέρνησης έκανε λόγο ο Στάθης Καννής, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου: «Μια απλή βόλτα σήμερα έξω από τα υποκαταστήματα των τραπεζών στον Πύργο πείθει και τον πλέον δύσπιστο συμπολίτη μας ότι, με την ανοχή της πολιτείας, έχει στηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός λεηλασίας της κρατικής αρωγής από μη δικαιούχους. Τα χρήματα που δίνονται, ανεξέλεγκτα, με απλές υπεύθυνες δηλώσεις δεν καταλήγουν στους πραγματικά πυρόπληκτους. Τα τεράστια αυτά ποσά θα λείψουν από όσους έχουν πραγματικά πληγεί και θα έπρεπε να τροφοδοτήσουν ένα γενναίο σχέδιο ανασυγκρότησης και ανασύστασης του παραγωγικού ιστού του νομού μας. Η κατάσταση που ζήσαμε αποδεικνύει περίτρανα ότι το κράτος είχε την οικονομική δυνατότητα να δώσει πολύ περισσότερα χρήματα στους πραγματικά πληγέντες, αντί να θυσιάζει συνειδητά, στον βωμό των εκλογών, τεράστια ποσά σε επιτήδειους που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την καταστροφή του νομού μας».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 31/08/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ