ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007

"ΓΑΛΑΖΙΕΣ" ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΚΑΪΔΙΑ


Εστησαν γαλάζιο μαγαζάκι
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
«Μαγαζάκι» εξυπηρέτησης... ημετέρων εν όψει των εκλογών, στήθηκε από νωρίς χθες το πρωί εντός και εκτός του νοσοκομείου του Πύργου, από κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Π. Αδρακτάς, με τους Χ. Δέλγα και Μ. Παπασωτηρίου, έξω από το νοσοκομείο του Πύργου...


Χωρίς κανέναν έλεγχο και παρακάμπτοντας τη νομοθεσία που αναφέρει ρητά ότι η διαδικασία παραλαβής των αιτήσεων για τη χορήγηση των αποζημιώσεων γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τους δήμους και τη νομαρχία, κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας συμπλήρωναν αιτήσεις για λογαριασμό κατοίκων που υπέστησαν ζημιά από την πυρκαγιά. Μεταξύ των άλλων στους χώρους του νοσοκομείου εθεάθησαν ο βουλευτής της Ν.Δ. Π. Αδρακτάς, ο Μ. Παπασωτηρίου πρόεδρος ΝΟΔΕ, ο πρώην δήμαρχος Αλιφείρας Χ. Δέλγας, και ο υπεύθυνος οργανωτικού ΝΟΔΕ Σ. Παναγιωτάρας.Το παράδοξο είναι ότι μεταξύ εκείνων που προσήλθαν για το σχετικό βοήθημα ήταν και δεκάδες Τσιγγάνοι του Πύργου(!).


Μάλιστα όταν τους ρωτήσαμε παρουσία και άλλων συναδέλφων, από ποια περιοχή είναι και αν καταστράφηκαν οι περιουσίες τους, μας απάντησαν πως είναι από τον Πύργο! Δηλαδή, την πόλη που ευτυχώς παρότι κινδύνευσε, δεν υπέστη καμία ζημιά!Η απίστευτη αυτή εικόνα, που καταγγέλθηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και από τον νομάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα, προκάλεσε ακόμη και την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Υγείας Γιώργου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος μόλις ενημερώθηκε για το τι συνέβαινε, ζήτησε από τον ιδιαίτερό του, σε έντονο ύφος να απομακρυνθούν όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ. και τα τοπικά στελέχη -ακόμη και με τη συνδρομή της Αστυνομίας αν χρειαζόταν!Την ίδια ώρα στον χώρο του νοσοκομείου επικρατούσε ένα απίστευτο αλαλούμ.


Η αρχική γκάφα με τις αυτοσχέδιες αιτήσεις και δηλώσεις που ζητούσαν οι αρμόδιοι από τους πολίτες, αντικαταστάθηκε μερικές ώρες αργότερα από Υπεύθυνη Δήλωση (άρθρο 8 Ν.1599/1985), την οποία συνέταξαν οι Νομικοί Σύμβουλοι των τριών τραπεζών (Εθνική, Αγροτική και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) που θα χορηγούν τις αποζημιώσεις από σήμερα το πρωί.Ο υφυπουργός Υγείας κ. Κωνσταντόπουλος με δηλώσεις του λίγο μετά τις 2 χθες το μεσημέρι, ξεκαθάρισε πως οι αυτοσχέδιες αιτήσεις και δηλώσεις που κυκλοφόρησαν στην αρχή δεν ισχύουν και πως από τις τράπεζες θα γίνονται αποδεκτές μόνο οι νέες Υπεύθυνες Δηλώσεις, οι οποίες έχουν ενσωματωθεί στα λογισμικά των τραπεζών και οι οποίες θα διατίθενται από όλους τους δήμους.


Απαντώντας στο ερώτημα, γιατί οι αιτήσεις γίνονται στο νοσοκομείο και όχι στους δήμους ανέφερε ότι από το βράδυ κιόλας η διαδικασία θα πραγματοποιείται στους κατά τόπους δήμους και πως εναλλακτικά έγινε στο νοσοκομείο του Πύργου επειδή εκεί στήθηκε το κέντρο επιχειρήσεων.«Είναι πρωτοφανές και παραπέμπει σε άλλου είδους σκέψεις αυτή η εμμονή των αρμοδίων να δέχονται δικαιολογητικά και να δίνουν την βοήθεια στους πληγέντες συνανθρώπους μας από το νοσοκομείο του Πύργου και όχι από τη νομαρχία ή τους δήμους.


Κάποιοι δυστυχώς φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο εν όψει των εκλογών. Η ενέργεια αυτή, εκτός από το ότι προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του νοσοκομείου του Πύργου, αποσκοπεί και στην εξαγορά της σιωπής των ανθρώπων που έχουν πληγεί από τη φωτιά» - δήλωσε στην «Ε» ο νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας.«Καταγγέλλω ότι στον χώρο του νοσοκομείου κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας "έστησαν" σήμερα προκλητικά ένα "μαγαζάκι" εξυπηρέτησης των δικών τους ανθρώπων, πολλοί εκ των οποίων δεν είχαν σχέση με τις πρόσφατες φονικές πυρκαγιές.


Είδα με τα μάτια μου ανθρώπους της Νέας Δημοκρατίας να συμπληρώνουν και να διακινούν αιτήσεις πολιτών και να μπαινοβγαίνουν μέσα στο ειδικό γραφείο. Αυτά τα πράγματα είναι καταδικαστέα. Είναι πρόκληση και ντροπή κάποιοι να λειτουργούν ψηφοθηρικά πάνω από το καμένο κουφάρι της Ηλείας πριν ακόμη κηδευτούν οι νεκροί», δήλωσε οργισμένος στην «Ε» ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τάκης Αντωνακόπουλος.«Η δημιουργία παραδιοικητικών μηχανισμών, έξω από τις θεσμοθετημένες, νόμιμες και κοινωνικά αποδεκτές αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης (νομαρχία και δήμος) για τη διανομή του επιδόματος προνοίας μέσα από παρεμβάσεις των κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και οι εικόνες ντροπής στο Νοσοκομείο του Πύργου σήμερα δεν προσβάλλουν μόνο τους πληγέντες, αλλά αποτελούν και σαφή ένδειξη της κυβερνητικής προσπάθειας να αποκομίσει κομματικά οφέλη πάνω στις στάχτες που δημιούργησαν», δήλωσε στην «Ε» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 29/08/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ