ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 28 Αυγούστου 2007

ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ



ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ


Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Μεσημέρι Σαββάτου, στην οδό που βρίσκεται περιμετρικά της λιμνοθάλασσας του Καϊάφα στην Ηλεία βρισκόμαστε αποκλεισμένοι μαζί με τους οδηγούς και τους επιβάτες εκατοντάδων αυτοκινήτων.Μόλις έχουμε τελειώσει το οδοιπορικό μας στα καμένα χωριά της Ζαχάρως και πουθενά δεν έχουμε συναντήσει έστω ένα πυροσβεστικό όχημα ή κάποιο αεροσκάφος.
Πυκνοί καπνοί καλύπτουν την περιοχή. Αναπνέουμε με δυσκολία. Το πανέμορφο δάσος μπροστά μας καίγεται. Η φωτιά έχει φτάσει μέχρι χαμηλά και αγγίζει τα πρώτα σπίτια στο χωριό Σαμικό.Μανάδες προσπαθούν να προφυλάξουν από τους καπνούς και τη θερμοκρασία τα παιδιά τους και τα σκεπάζουν με υγρές πετσέτες. Κάποιοι αρχίζουν να ανησυχούν. Κάποιοι άλλοι προσπαθούν να γυρίσουν πίσω μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Ξαφνικά επικρατεί αναστάτωση.
Κόσμος τρέχει δεξιά και αριστερά και αστυνομικοί απωθούν τους πολίτες που θέλουν να μάθουν τι συμβαίνει. Δευτερόλεπτα αργότερα εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος πηγαίνει πεζός προς τη μαύρη λιμουζίνα που βρίσκεται μερικά μέτρα πίσω από το δικό μας Ι.Χ. Από το πουθενά... εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Ακολουθεί θερμός χαιρετισμός μεταξύ των δύο πολιτικών ανδρών και λόγια συμπάθειας για τους πυρόπληκτους της Ηλείας. Εκείνη τη στιγμή ο θόρυβος από ένα τεράστιο αεροσκάφος μάς κάνει όλους να γυρίσουμε το κεφάλι μας στον ουρανό. Το τεράστιο ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος αφήνει μεγάλες ποσότητες νερού πάνω από την εστία της φωτιάς μπροστά μας και χάνεται μέσα στους καπνούς. Δευτερόλεπτα αργότερα στον ορίζοντα εμφανίζονται δύο Καναντέρ και αμέσως μετά ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.
Το μέτωπο της πυρκαγιάς στο συγκεκριμένο σημείο γίνεται «κόσκινο» και σβήνει και ο δρόμος ύστερα από μερικά λεπτά ανοίγει.Μπαίνουμε στο αυτοκίνητό μας και αποχωρούμε ακολουθώντας την αυτοκινητοπομπή.
Κάποιοι δίπλα μας φωνάζουν οργισμένοι για την υποκρισία της πολιτείας. «Στα χωριά μας που κάηκαν οι συνάνθρωποί μας, δεν πέταξε ποτέ όταν έπρεπε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος. Εδώ όμως που βρέθηκαν οι πολιτικοί τα έφεραν οι αρμόδιοι της κυβέρνησης για να ρίξουν στάχτη στα μάτια τους... Ντροπή τους!» λένε και αναρωτιούνται για τη διαβολική σύμπτωση να βρεθούν ξαφνικά στον χώρο όπου βρίσκονταν οι δύο πολιτικοί άνδρες, τόσες πολλές εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις όσες δεν είδαν ποτέ τους οι άμοιροι κάτοικοι των χωριών της συμφοράς στην Ηλεία...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 27/08/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ