ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΜΠΟΧΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ


ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΑΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 13.3.2010

Ραγδαίες εξελίξεις παίρνει η υπόθεση των παρανομιών, για τις οποίες κατηγορείται ο δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος.

Χθες την παρέμβαση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου προκάλεσε η δημοσιοποίηση τμήματος μέσω του Διαδικτύου http://www.youtube.com/watch?v=9ZnioOVtH58 από το νέο ντοκιμαντέρ του Κίμωνα Τσακίρη: «Sugar Town, η επόμενη μέρα», μέσα στο οποίο εμφανίζεται ο δήμαρχος της Ζαχάρως να απειλεί ευθέως δημοτικούς συμβούλους και δημοσιογράφους που αντιτίθενται στα σχέδιά του για την ...ανάπτυξη της περιοχής και να πυροβολεί με το όπλο δημόσια.

«Οποιος θα φέρει εμπόδιο για την ανάπτυξη της Ζαχάρως θα του λιώσω το κεφάλι μέσα στην πλατεία», αναφέρει στη διάρκεια δημοτικού συμβουλίου που κατέγραψε η κάμερα και στη συνέχεια, αναφερόμενους σε δύο δημοτικούς συμβούλους που κατήγγειλαν τις παρανομίες του, λέει επί λέξει: «Προχθές είχα φτάσει σε ένα σημείο να βγω έξω να τους βρω και τους δύο και να τους εκτελέσω επί τόπου μέσα στην πλατεία». Ο δήμαρχος της Ζαχάρως απειλεί μέσω τηλεφώνου, μπροστά στην κάμερα, πολίτη που έχει μηνύσει τον αντιδήμαρχό του, ότι αν δεν αποσύρει τη μήνυση «θα του φτιάξει τη μούρη»... Απειλές εκτοξεύει και κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, που αποκάλυψε τις παρανομίες του πριν από περίπου δύο χρόνια μέσα από την εκπομπή του «Το Κουτί της Πανδώρας».

Χθες το πρωί ο δημοσιογράφος, αφού ενημέρωσε την ΕΣΗΕΑ, έστειλε επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στους υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη.

Οπως αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Στην περιοχή, πια, έχει διαμορφωθεί ένα ιδιότυπο κράτος Φαρ Ουέστ. Προχθές ήρθε στην κατοχή μου ένα ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Κίμωνα Τσακίρη (Sugar Town, Η Επόμενη μέρα), το οποίο καταγράφει τη ζωή στην Ζαχάρω μετά τις φωτιές. Στο ντοκιμαντέρ ο δήμαρχος, μπροστά στην κάμερα, βέβαιος για την ατιμωρησία του, απειλεί πως θα σκοτώσει ανθρώπους, πως θα τους λιώσει το κεφάλι, πως σκοπεύει να τους εκτελέσει. Ανάμεσά τους κι εγώ (έχω στείλει το ντοκιμαντέρ στην Εισαγγελία Πύργου). Το θέμα δεν είναι οι απειλές στο πρόσωπό μου, αλλά η σιγουριά με την οποία τις εξακοντίζει. Η πίστη του πως αυτός είναι το Κράτος και πως οι θεσμοί είναι ανίσχυροι μπροστά του».

Ο δημοσιογράφος τονίζει επίσης: «Ποιος μηχανισμός καλύπτει τον δήμαρχο Ζαχάρως; Ποιοι είναι αυτοί που σήμερα στην Ελληνική Δημοκρατία έχουν ανάγκη δημάρχους παράνομους και κουμπουροφόρους. Πώς γίνεται όλες οι υπηρεσίες και οι θεσμοί, ακόμη και όταν κάποιος καταφεύγει στη Δικαιοσύνη, να γίνονται ανίσχυροι και αυτιστικοί; Η δημοσιογραφική έρευνα θα το αποκαλύψει, αλλά το θέμα είναι να μην είναι αργά. Και σε αυτό μπορεί να παρέμβει η Δικαιοσύνη».

Χθες για το θέμα κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης και Φώτης Κουβέλης, ζητώντας από τον υπουργό Εσωτερικών να διευκρινίσει για ποιο λόγο ο δήμαρχος της Ζαχάρως δεν εξέπεσε του αξιώματός του τουλάχιστον από τις 5/9 του 2008, όταν δημοσιεύτηκε η τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση και αν σκοπεύει να διερευνήσει πιθανές ευθύνες για την καθυστέρηση αυτή.

***********************************************************************


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: Διατήρηση του αξιώματος του Δημάρχου παρά τις τελεσίδικες καταδίκες από τον Άρειο Πάγο

Με την 124/125/25.2.2010 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών ο Δήμαρχος της Ζαχάρως καταδικάστηκε τελεσίδικα σε φυλάκιση 10 μηνών για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση.
Βάσει του κατηγορητηρίου, αντί να ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες επιλογής των ατόμων που είχαν καταθέσει σχετική αίτηση, τοποθέτησε αυθαίρετα στο ΚΕΠ τρία άτομα της δικής του επιλογής, απορρίπτοντας εκείνους που είχαν πτυχίο πανεπιστημιακής σχολής και όλα τα νόμιμα προσόντα, σύμφωνα με την εγκύκλιο 12700/2-7-2002 του υπουργείου Εσωτερικών.
Ο νέος γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εξέφρασε πλήρη άγνοια για τις πιο πάνω καταδικαστικές αποφάσεις.
Κατόπιν τούτου ερωτάται ο κ. Υπουργός:
- Για ποιο λόγο ο προαναφερόμενος Δήμαρχος δεν εξέπεσε του αξιώματός του τουλάχιστον από τις 5/9 του 2008, όταν δημοσιεύτηκε η πιο πάνω απόφαση του Αρείου Πάγου και αν σκοπεύει να διερευνήσει πιθανές ευθύνες για την καθυστέρηση αυτή.
- Πότε προτίθεται να εφαρμοστεί η διάταξη του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων για την έκπτωση του Δημάρχου;

11.3.2010

Οι ερωτώντες βουλευτές


Νίκος Τσούκαλης

Φώτης Κουβέλης



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμ δεν έχει γίνει καμιά συγκέντρωση κραξίματος... απ έξω απο το σπίτι του η στο δημαρχείο και παίρνουν τα μυαλά του κάθε σαλεμένου αέρα. Για να μαζευτούμε και μετά να δούμε αν θα το παίζει τζον γουέιν ο δήμαρχος.

Να γκρεμίσει άμεσα ο λαός το ξενοδοχείο στου Καϊάφα

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ