ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Νίκος Τσούκαλης
Βουλευτής Αχαΐας
Κανάρη 20 26222 Πάτρα
Τηλ. 2610 341 123 fax 328 179
e-mail n.tsoukalis@gmail.com ΠΑΤΡΑ, 14-6-2010
http://ntsoukalis.blogspot.com

Δελτίο τύπου

Στέγαση προσφύγων που διαβιούν σε αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στην Πάτρα
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Το θέμα της στέγασης των προσφύγων, που ζουν στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ πίσω από τον Αγ. Ανδρέα, εν όψει της μετατροπής του χώρου σε παρκινγκ, θέτει με ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Τσούκαλης.
Ο κ. Τσούκαλης στην ερώτησή του αναφέρει πως η πιθανή εκδίωξη των προσφύγων απ’ το συγκεκριμένο χώρο, χωρίς προηγούμενα να βρεθεί χώρος φιλοξενίας, θα προκαλέσει νέα ανθρωπιστική κρίση, παρόμοια με αυτή που δημιουργήθηκε στην πόλη μετά την κατεδάφιση του αυτοσχέδιου καταυλισμού της Ηρώων Πολυτεχνείου και ερωτά τον αρμόδιο υπουργό εάν προτίθεται να προχωρήσει στην υλοποίηση των εξαγγελιών για τη δημιουργία Κέντρου Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) στην πόλη της Πάτρας.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης ζουν στην πόλη της Πάτρας πρόσφυγες απ’ το Σουδάν, τη Σομαλία, το Μαρόκο, την Τυνησία κλπ και έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο στα παλιά τρένα του ΟΣΕ στο αμαξοστάσιο πίσω από τον Αγ. Ανδρέα.
Ο συγκεκριμένος χώρος, που προφύλαξε στοιχειωδώς του πρόσφυγες απ’ τη βροχή και το κρύο του χειμώνα, πρόκειται να μετατραπεί σε Δημοτικό Παρκινγκ, σύμφωνα με εξαγγελίες της Δημοτικής Αρχής.
Η πιθανή εκδίωξη των προσφύγων απ το συγκεκριμένο χώρο χωρίς προηγούμενα να βρεθεί χώρος φιλοξενίας θα προκαλέσει νέα ανθρωπιστική κρίση, παρόμοια με αυτή που δημιουργήθηκε στην πόλη μετά την κατεδάφιση του αυτοσχέδιου καταυλισμού της Ηρώων Πολυτεχνείου.

Είναι σαφές ότι βεβιασμένες ενέργειες αστυνομικού τύπου δεν λύνουν το πρόβλημα και προσβάλουν τον πολιτισμό μας, την ώρα που πολλοί από τους διαμένοντες στα τρένα επιθυμούν να παραμείνουν στην πόλη γι’ αυτό και συμμετέχουν καθημερινά στα μαθήματα Ελληνικής γλώσσας στο σχολείο της Κίνησης Υπεράσπισης Προσφύγων και Μεταναστών.
Δεδομένου ότι τα προβλήματα των συγκεκριμένων προσφύγων είναι επείγοντα και κρίσιμα και η τυχόν εκδίωξή τους απ’ το αμαξοστάσιο θα τα επιτείνει,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Τι προτίθεστε να κάνετε για την αντιμετώπιση της στέγασης των προσφύγων που διαβιούν στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ εν όψει της μετατροπής του σε Δημοτικό Παρκινγκ;

2. Προτίθεστε να προχωρήσετε στην υλοποίηση των εξαγγελιών σας για τη δημιουργία Κέντρων Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) στην πόλη της Πάτρας.


Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ