ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΤΑ ΑΜΑΡΤΩΛΑ ... ΣΑΜΑΡΕΪΚΑ ΚΑΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΛΕΙΑΣ

Ο Δασάρχης κατά του Νομάρχη Ηλείας για τα Σαμαρέικα Εκτύπωση E-mail
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΙΠΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Εξελίξεις είχαμε στο θέμα των αυθαιρέτων κτισμάτων στα Σαμαρέικα της Στροφυλιάς μετά την επιστολή του δασαρχείου Πατρών στους ιδιοκτήτες τους να τα κατεδαφίσουν. Ο Νομάρχης Ηλείας απέστειλε (προκλητικότατη) επιστολή στον Περιφερειάρχη με την οποία του ζητεί (ούτε λίγο ούτε πολύ) να «αναγκάσει» το Δασαρχείο να ανακαλέσει την απόφασή του. 

Ο Δασάρχης Πατρών κ. Αντώνης Κανταρτζόπουλος ζήτησε να επέμβει ο Εισαγγελέας για τα Σαμαρέϊκα».  Με δηλώσεις του στο τοπικό  attacktv, ο κ. Καταρτζόπουλος χαρακτηρίζει προκλητικές τις δηλώσεις του Νομάρχη Ηλείας κ. Καφύρα και διαβλέπει πίσω από αυτές πρόθεση «προστασίας» των καταπατητών στα Σαμαρέϊκα.


«Ας έρθουν να δουν ανά πάσα στιγμή τις αεροφωτογραφίες του 1945, τί ήταν τα Σαμαρέϊκα, τί επεμβάσεις και εκχερσώσεις έχουν γίνει μέχρι το 1960, το 1987, το 2010, όπου φαίνεται η σταδιακή αποξήλωση του Δάσους  της Στροφιλιάς, στα Σαμαρέϊκα» είπε ο κ. Κανταρτζόπουλος και συνέχισε «Βέβαια, πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι όλο αυτό το «όψιμο» ενδιαφέρον κινείται στη λογική να ακυρωθούν οι αποφάσεις του Δασάρχη Πατρών, ο οποίος στηρίζεται σε τελεσίδικες  αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας. Και ο  κ. Κανταρτζόπουλος  καταλήγει: «επίσημο έγγραφο στη Δασική Υπηρεσία από το Νομάρχη Ηλείας κ. Καφύρα,  δεν έχει σταλεί ποτέ. Ως προς την παράβαση καθήκοντος, που αναφέρεται, ας επέμβει ο Εισαγγελέας και να ερευνήσει γιατί αυτό το όψιμο ενδιαφέρον του Νομάρχη.»
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΙΠΑ

Η ΟΙΚΙΠΑ με εκτενή επιστολή της προς το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάσο Αποστολόπουλο και κοινοποίηση στον Γεν. Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, στο Νομάρχη Ηλείας κ. Χαραλαμπο Καφύρα και στο Δασαρχείο Πατρών ζητά:  
Από το Γενικό Γραμματέα α) να μη κάνει δεκτό το αίτημα του Νομάρχη Ηλείας για ανάκληση των νόμιμων ενεργειών (εγγράφων) του Δασάρχη Πατρών και β) να ακυρώσει την διαδικασία της Επιτροπής Σπυρίδωνα που όρισε νέα όρια και περιέλαβε τα «Σαμαρέϊκα» στο Νομό Ηλείας παράνομα (Αριθ. Αποφ. 82420/20924 /24-11-2008).
Από το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης όπως επιληφθεί του σοβαρού αυτού θέματος, που τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει αναστάτωση στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών που έχουν ως αποστολή την προστασία του μοναδικού αυτού οικοσυστήματος (Προστατευόμενη Περιοχή, Εθνικό Πάρκο, Natura 2000, Συνθήκη Ramsar), όπου κατά καιρούς έχουν εκχερσωθεί και καταπατηθεί από ιδιώτες (750) περίπου στρεμμάτων του μοναδικού δάσους της Στροφυλιάς Αχαΐας. Όταν μας ζητηθεί, θα σας προσκομίσουμε το πλήθος των εγγράφων που έχουμε στο αρχείο μας, για το θέμα αυτό.
Από το Νομάρχη Ηλείας κύριο Χαραλ. Καφύρα να πάψει να θεωρεί τον Νομό Ηλείας ως κάτι ξεχωριστό και να αποφασίζει κατά βούληση ποιοι νόμοι του κράτους και πως θα εφαρμόζονται κατά περίπτωση και να καταργεί διαταγές της κεντρικής Κυβέρνησης και Δικαστικές Αποφάσεις. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ