ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ...


ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΣ


http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=19/10/2010&id=215081 

Σοβαρές καταγγελίες, που αφορούν τη γενικότερη εικόνα της διαχείρισης και της λειτουργίας του ΤΕΙ Πάτρας, κάνει η καθηγήτρια δρ Πληροφορικής του Ιδρύματος Βασιλική Σωτηροπούλου.

Στην επτασέλιδη αναφορά της προς την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου (βρίσκεται στη διάθεση της «Ε») που παρελήφθη από την υπουργό στις 13.9.2010 η κ. Σωτηροπούλου καταγγέλλει: ατιμωρησία των εμπλεκομένων προσώπων του ΤΕΙ Πάτρας στο σκάνδαλο της χορήγησης πτυχίων με πλαστογραφημένες βαθμολογίες, παράνομο παραγκωνισμό της, οικονομικές ατασθαλίες που παραμένουν ατιμώρητες καθώς και τους υπόδικους καθηγητές που συμμετέχουν παράνομα στο υπηρεσιακό πειθαρχικό συμβούλιο. 

Αναλυτικά η κ. Σωτηροπούλου στην αναφορά της επισημαίνει:

1 Την παράνομη -όπως τη χαρακτηρίζει- πράξη της υπογραφής πτυχίων από τον προϊστάμενο του Τμήματος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων και πρώην πρόεδρο του ΤΕΙ Πάτρας, για τα οποία χρησιμοποιήθηκαν πλαστογραφημένες βαθμολογίες. Οπως αναφέρει, το συγκεκριμένο πρόσωπο αν και συμμετείχε ως μάρτυρας στη σχετική δίκη και γνώριζε το θέμα προέβη στην υπογραφή των πτυχίων.

2 Τον παραγκωνισμό της στο ΤΕΙ, καθώς ενώ είχε εκλεγεί στις 6.10.2006 και είχε ανακηρυχθεί προϊσταμένη του τμήματός της, με ψήφους 4-0, το Συμβούλιο του Τμήματος αποφάσισε να τοποθετήσει παράνομα στη θέση προϊσταμένου άλλο πρόσωπο. Για το θέμα αυτό έχει καταθέσει αγωγή και ζητεί αποζημίωση για επαγγελματική και ηθική βλάβη.

3 Τη συμμετοχή υπόδικων καθηγητών στο υπηρεσιακό συμβούλιο καθηγητών και στη διοίκηση του ΤΕΙ. Οπως καταγγέλλει, δύο καθηγητές που είναι υπόδικοι για παράβαση καθήκοντος με βάση το κλητήριο θέσπισμα Θ06-38/16.7.2008 συμμετέχουν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙ Πάτρας. Επίσης ένας ακόμη καθηγητής υπόδικος για παράβαση καθήκοντος από κοινού έχει εκλεγεί από το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2009-2010 ως διευθυντής σε σχολή του ΤΕΙ.

4 Την παράνομη διαχείριση κονδυλίων από τον ειδικό λογαριασμό του ΤΕΙ Πάτρας. Οπως καταγγέλλει, ειδικοί ελεγκτές του υπουργείου Παιδείας πήγαν το καλοκαίρι του 2004 στο ΤΕΙ Πάτρας και ανακάλυψαν ότι η διαχείριση των κονδυλίων του Ειδικού Λογαριασμού του Ιδρύματος δεν ήταν σύμφωνη με τον νόμο γιατί δεν πραγματοποιούνταν από τη νόμιμα εκλεγμένη επιτροπή ερευνών αλλά από μια αυθαίρετη επιτροπή που είχε οριστεί από την τότε διοίκηση.

* Η «Ε» απευθύνθηκε στον πρόεδρο του ΤΕΙ Πάτρας Σωκράτη Καπλάνη ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Η υπόθεση με τις πλαστές βαθμολογίες φαίνεται ότι είναι υπαρκτή. Ομως το δικαστήριο, όπου οδηγήθηκε η υπόθεση, αποφάσισε ότι η αλλοίωση των βαθμολογιών δεν προκάλεσε ζημία στο ελληνικό Δημόσιο και γι' αυτό έπαυσε προσωρινά υφ' όρον την ποινική δίωξη στους εμπλεκόμενους.
Προσωπικά έχω προβεί στην ανάκληση 4 πτυχίων γιατί οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φοιτητές είχαν δώσει επιτυχώς ξανά εξετάσεις. Η κ. Σωτηροπούλου είχε εκλεγεί, απ' όσα έχω πληροφορηθεί, αλλά για κάποιους λόγους που δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω δεν ανακηρύχθηκε προϊσταμένη.
Οι κατηγορούμενοι καθηγητές για παράβαση καθήκοντος απαλλάχθηκαν από το Πειθαρχικό Συμβούλιο. Σε ό,τι αφορά την κακή διαχείριση των κονδυλίων στο ΤΕΙ, εγώ ήμουν από τους πρώτους που το είχα επισημάνει πριν από μερικά χρόνια. Μάλιστα για το θέμα αυτό γίνεται έλεγχος σε όλα τα εντάλματα που πληρώθηκαν από το 2003 μέχρι σήμερα από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και θα υπάρξει σχετικό πόρισμα. Πράγματι η τότε διοίκηση του ΤΕΙ δεν είχε εξετάσει το πόρισμα του δημοσιονομικού ελέγχου ώστε να θεραπεύσει τα πρόβλημα που υπήρχαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ