ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ...ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ !


ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΛΗΣΤΕΥΑΝ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 


ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Η γνωστή λαϊκή παροιμία που λέει «έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα» ταιριάζει «γάντι» στους δύο νεαρούς λιμενικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών , που συνελήφθησαν χθές από την αστυνομία επειδή μαζί με δύο ιδιώτες , λήστευαν τους κατατρεγμένους Αφγανούς πρόσφυγες που βιώνουν την εξαθλίωση στα σκοτεινά σοκάκια της λιμενικής ζώνης .

Σοκαρισμένη η ηγεσία των Λιμενικών και Αστυνομικών της πόλης προσπαθεί να συνέλθει από την απίστευτη ιστορία ένστολης διαφθοράς που αγγίζει τα όρια του παραλόγου. Το ξέπλυμα της ντροπής – όπως έλεγαν χθές οργισμένοι στους δημοσιογράφους – είναι μόνο η βαριά τιμωρία των εμπλεκομένων στην υπόθεση. Με εντολή του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχου Αθανασιου Μπούσιου οι δύο ένστολοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ενώ διατάχθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ προκειμένου να εντοπιστούν οι πειθαρχικές και ποινικές τους ευθύνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ασφάλειας Πατρών το κουβάρι της απίστευτης ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται από προχθές το μεσημέρι όταν οι δύο 25χρόνοι Λιμενικοί ευρισκόμενοι εκτός υπηρεσίας μετέβησαν με πολιτικά ρούχα στην περιοχή της Μαρίνας του Λιμένα Πατρών.

Εκεί προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, με την απειλή όπλου και μαχαιριών, άσκησαν σε αυτούς βία, τους δέσμευσαν με πλαστικούς σφικτήρες και τους αφαίρεσαν 3 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 295 ευρώ. Στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση.

Για κακή τους τύχη όμως οι Αφγανοί μετανάστες συγκράτησαν τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, το οποίο όπως διαπιστώθηκε ανήκε στην αρραβωνιαστικιά του ενός δράστη. Ετσι οι αστυνομικοί εξιχνίασαν την υπόθεση και συνέλαβαν τους δύο λιμενικούς και τον 27χρόνο ελαιοχρωματιστή φίλο και συνεργό τους.

Όμως μετά από έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι οι δύο Λιμενικοί έχοντας παρέα ένας ακόμη ιδιώτη που αναζητείται από τις διωκτικές Αρχές στις 8 Οκτωβρίου 2010, μετέβησαν στην περιοχή του Δασυλλίου Πατρών και με τον ίδιο τρόπο, διέπραξαν και άλλη ληστεία σε βάρος 8 αλλοδαπών οι οποίοι διέμεναν προσωρινά σε εγκαταλελειμμένη οικία τους οποίους αφού έδεσαν, τους αφαίρεσαν με την απειλή όπλων 5 κινητά τηλέφωνα και 110 ευρώ…

Μτά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από την αστυνομία στις οικίες και τα οχήματα των δύο λιμενικών και του ιδιώτη βρέθηκαν είκοσι εννέα (29) ! κινητά τηλέφωνα, εκ των οποίων τα πέντε (5) αναγνωρίσθηκαν από τους παθόντες και αποδόθηκαν σε αυτούς. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 63 πλαστικοί σφικτήρες, 1 μαχαίρι, 1 πτυσσόμενη ράβδος,1 σιδερογροθιά, 1 αεροβόλο όπλο (περίστροφο), 1 αυτοσχέδια ράβδος, τύπου καλωδίου και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν χθές στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή , όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την 22-10-2010. Μέχρι τότε αποφασίστηκε η κράτησή τους. Οι δύο λιμενικοί και ο ιδιώτης κατηγορούνται για «ληστεία κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία και αντιποίηση αρχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ