ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ...

«Απελευθέρωση» της Ακρόπολης με χημικά και βία

Τελευταία ενημέρωση: 14:59 Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟ : www.enet.gr


Με μια «καταδρομική» κίνηση οι δυνάμεις των ΜΑΤ κατάφεραν να μπουν μέσα στο χώρο της Ακροπόλεως και δια της βίας, αφού πρώτα άνοιξαν την κεντρική είσοδο, έβγαλαν τους συμβασιούχους που είχαν οχυρωθεί από χθες μέσα σε αυτόν. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν και σε χρήση βίας και χημικών εναντίον των δημοσιογράφων που κάλυπταν την κινητοποίηση.
 

Παραμένουν στον χώρο της Ακροπόλεως αυτή την ώρα οι έκτακτοι και συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι αποφάσισαν να επιστρέψουν αύριο το πρωί στο χώρο του μνημείου.
Η είσοδος του Ιερού Βράχου, πάντως, παρέμεινε κλειστή για τους τουρίστες, ενώ εξαιρετικά πιθανό είναι το ενδεχόμενο ο αρχαιολογικός χώρος να παραμείνει κλειστός και αύριο, Παρασκευή.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στόχος των αστυνομικών δυνάμεων έγιναν και δημοσιογράφοι και μέλη τηλεοπτικών συνεργείων, τους οποίους τα ΜΑΤ απώθησαν βίαια.
 

Νωρίτερα, οι άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να σπάσουν το λουκέτο που κρατούσε την πόρτα στην είσοδο της Ακροπόλεως κλειστή, εν μέσω αποδοκιμασιών από τους συμβασιούχους και μπροστά στα έκπληκτα βλέμματα των τουριστών.
Σημειώνεται ότι της επέμβασης της αστυνομίας είχε προηγηθεί εισαγγελική εντολή.
Το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως είχε αναλάβει από χθες τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Η κατάθεση του εφόρου αρχαιοτήτων της Ακρόπολης. σύμφωνα με την οποία η κινητοποίηση των συμβασιούχων παρακωλύει τη λειτουργία του χώρου, άνοιξε το δρόμο για την επέμβαση.
 
Συνεχίζουν οι συμβασιούχοι

"Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν. Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες στην πολιτική ηγεσία. Σήμερα κατέστρεψαν τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης", δήλωσε ο πρόεδρος των συμβασιούχων Νίκος Χασομέρης.
"Το κράτος που είναι σύμφωνα με το σύνταγμα ο άριστος εργοδότης αφήνει τους εργαζόμενους απλήρωτους για 24 μήνες και απειλεί να τους συλλάβει" δήλωσε, εκφράζοντας την οργή του  στην τηλεόραση του Σκάι ο εργατολόγος και νομικός εκπρόσωπος των εργαζομένων Χρήστος Νικολιτσόπουλος.
Νωρίτερα ο πρόεδρός των συμβασιούχων, Ν. Χασομέρης,δήλωσε ότι η υπόθεση αυτή με τους συμβασιούχους στο υπουργείο Πολιτισμού αγγίζει 800 ανθρώπους και κατήγγειλε ότι τα τελευταία χρόνια δουλεύουν με δικαστικές αποφάσεις και πως αυτή τη στιγμή η πολιτική ηγεσία βάζει χέρι στις δικαστικές αποφάσεις.
"Οι εικόνες αυτές είναι απαράδεκτες, όπως και όσοι δυσφημίζουν έτσι τη χώρα μας" δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τ. Χυτήρης απάντησε ότι σύμφωνα με το νόμο Ραγκούση μετά το τέλος της σύμβασης δεν υπάρχει περίπτωση ανανέωσής της και στις 31 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι  πρέπει να φύγουν.
Χθες οι έκτακτοι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού,  οποίοι απέκλεισαν την είσοδο του μνημείου, διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους και  διανυκτέρευσαν στην είσοδο του μνημείου της Ακρόπολης.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεδρίαζαν σήμερα το πρωί προκειμένου να δουν εάν θα συνεχίσουν τις επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Χθες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ν. Γύζης, και μικρή αστυνομική δύναμη μετέβησαν στον χώρο της Ακροπόλεως, προκειμένου να πεισθούν οι διαμαρτυρόμενοι υπάλληλοι να «απελευθερώσουν» το μνημείο για τους τουρίστες, γεγονός, που δεν κατέστη εφικτό.
Αποδοκιμάζει την επέμβαση η ΑΔΕΔΥ

Την έντονη έντονη αποδοκιμασία της για τη σημερινή επέμβαση των ΜΑΤ στην Ακρόπολη που συνοδεύτηκε από άσκηση βίας και συλλήψεις εργαζόμενων - συμβασιούχων που απεργούσαν διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων του εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.
"Είναι άξιο απορίας όλοι όσοι κόπτονται για την πολιτιστική εικόνα της χώρας, χρεώνοντας στους εργαζόμενους την "κλειστή" Ακρόπολη, αν είναι υπερήφανοι για τη σημερινή εικόνα εισβολής των ΜΑΤ στον ιστορικό χώρο που θα "ταξιδέψει" από τις τηλεοράσεις σε όλες τις χώρες του κόσμου".
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. τάσσεται στο πλευρό των συμβασιούχων που διεκδικούν τη συνέχιση της εργασίας τους, διεκδικώντας τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, αλλά και την καταβολή των δεδουλευμένων τους που καθυστερούν τους τελευταίους 22 μήνες και καλεί την κυβέρνηση "να αντιμετωπίσει σοβαρά και άμεσα το θέμα των συμβασιούχων, αναλογιζόμενη τις οδυνηρές επιπτώσεις στην απασχόληση, αλλά και το πλήγμα που θα υποστούν οι Δημόσιες Υπηρεσίες, αρκετές από τις οποίες στην περίπτωση απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων - συμβασιούχων, θα παρουσιάζουν κυριολεκτικά εικόνα διάλυσης". 

Το ΠΑΜΕ

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τη σημερινή "άνανδρη επίθεση με χημικά, γκλομπς και συλλήψεις ενάντια στους εργαζόμενους συμβασιούχους του Υπουργείου Πολιτισμού στην Ακρόπολη". Προσθέτει ότι στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων συμβασιούχων και τους καλεί "να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στη βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εφαρμόζουν με ευλάβεια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα του Ευρωμονόδρομου. Τους καλεί να συνεχίσουν πιο μαζικά , πιο αποφασιστικά τον αγώνα τους μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους".

ΓΣΕΕ: Απαράδεκτη η χρήση βίας κατά εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού

Ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει τη χρήση αστυνομικής βίας που έγινε κατά εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού στην Ακρόπολη εξέδωσε η ΓΣΕΕ.
Όπως αναφέρει:

Τα τεράστια κοινωνικά και εργασιακά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με βία και αυθαιρεσία πολύ περισσότερο όταν απευθύνεται κατά νέων ανθρώπων που είναι διαχρονικά θύματα ενός πελατειακού και ρουσφετολογικού κράτους. Ο παγκόσμιος συμβολισμός του μνημείου της Ακρόπολης επιβάλει σ’ ΟΛΟΥΣ και ειδικότερα στο Κράτος και την Πολιτεία, τον απόλυτο σεβασμό του μνημείου αλλά και των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων.

Καταγγέλει τα επεισόδια στην Ακροπόλη η ένωση ανταποκριτών ξένου τύπου

Σε καταγγελία κατά της βίαιης συμπεριφοράς της αστυνομίας απέναντι σε εργαζόμενους στα ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης που κάλυπταν την κινητοποίηση των συμβασιούχων στην Ακρόπολη, προχώρησε η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος και η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ιδιότητα των δημοσιογράφων ήταν φανερή λόγω των μηχανημάτων που είχαν μαζί τους, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την αστυνομία να επιτεθεί "αναίτια με μοναδικό σκοπό να κακοποιήσουν σωματικά συναδέλφους και να προκαλέσουν ζημιές στον εξοπλισμό τους".
Στη συνέχεια η ένωση ζητάει από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ