ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΠΕΦΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΑΜΟΥΘ...



ΣτΕ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ 17,5 ΣΤΡΕΜ. ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
\

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 21.10.2010

«Πέφτει» ο νόμος για τις ΠΟΤΑ (Περιοχές Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης) και ακυρώνεται η «τουριστική» απαλλοτρίωση έκτασης 17,5 στρεμμάτων στο νομό Μεσσηνίας. Απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που δημοσιεύθηκε σχεδόν τρία χρόνια μετά τη διάσκεψη των μελών του δικαστηρίου, κρίνει αντισυνταγματικές βασικές διατάξεις του νομοθετήματος.

Τα 17,5 στρέμματα αποτελούν μέρος μεγάλης έκτασης, 260 στρεμμάτων, στις περιοχές Ρωμανού και Πύλου στη Μεσσηνία που έχει χαρακτηριστεί ως ΠΟΤΑ και στην οποία έχουν κατασκευαστεί από την εταιρεία «Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε.», συμφερόντων του εφοπλιστή Βασ. Κωνσταντακόπουλου, δύο ξενοδοχειακές μονάδες με γήπεδο γκολφ κ.λπ. Οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις των εκτάσεων με δαπάνες της εταιρείας έγιναν με αποφάσεις των υπουργών Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης το 2004 που άναψαν το πράσινο φως για την τουριστική επένδυση.

Οι δικαστές εξέτασαν την υπόθεση με αφορμή προσφυγή ιδιοκτητών οι οποίοι υποχρεώθηκαν σε αναγκαστική απαλλοτρίωση των ακινήτων τους (17,5 στρ.) και τώρα πρέπει να αποζημιωθούν. Σύμφωνα με την απόφαση, η νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 28 του Ν.2545/97) που δίνει τη δυνατότητα να χαρακτηριστεί μια περιοχή ΠΟΤΑ ακόμη και αν είναι εκτός σχεδίου, χωρίς να έχει προηγηθεί συνολικός χωροταξικός σχεδιασμός, παραβιάζει το Σύνταγμα. Και αυτό διότι προβλέπει τον κατ' εξαίρεση χαρακτηρισμό μιας περιοχής ως ΠΟΤΑ, υπό την προϋπόθεση να έχουν εγκριθεί απλώς κάποιες γενικές κατευθύνσεις τουριστικής πολιτικής σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο, παρά το γεγονός ότι το Σύνταγμα επιτάσσει να υπάρχει ευρύτερη χωροταξική μελέτη. Τονίζουν δε ότι όταν ο καθορισμός για τη δημιουργία ΠΟΤΑ γίνεται σε περιοχές με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον (είναι παράκτιες κ.λπ.) μπορεί από την κατασκευή τουριστικών εγκαταστάσεων να προκληθούν επιπτώσεις στο περιβάλλον, οι οποίες θα είναι δύσκολο ή αδύνατο να αντιμετωπιστούν.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έκταση συνορεύει με περιοχή η οποία είναι καταφύγιο σπάνιων πουλιών και τόπος ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα και γι' αυτό είναι υποψήφια για ένταξη στο οικολογικό δίκτυο Natura 2000. * 

** ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΤΟ 2004 ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ? :)))))  :)))  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ