ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΣΤΙΣ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ 6 ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ



ΣΕ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΟΥ 2007 Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΦΥΡΑΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ , Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΤΟΜΑ.


125 ΜΑΡΤΥΡΕΣ ... 217 ΕΓΓΡΑΦΑ  !

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 14.4.2011
Για τις 2 Ιουνίου 2011 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πύργου προσδιορίστηκε η δίκη των φερόμενων ως υπαιτίων για καταστροφικές και φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία τον Αύγουστο του 2007. Σε αυτή έχουν κληθεί να καταθέσουν συνολικά 125 μάρτυρες και να αναγνωστούν 217 έγγραφα !

Τέσσερα χρόνια μετά τον πύρινο όλεθρο και την καταστροφή και μετά εξονυχιστικές έρευνες και έντονες διαβουλεύσεις, οι δικαστικές αρχές της Ηλείας παραπέμπουν οριστικά σε δίκη έξι συνολικά πρόσωπα:

Τον νυν αντιπερειφεριάρχη και πρώην νομάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα, την συνταξιούχο του ΟΓΑ Σοφία Νικολοπούλου, τον ευρισκόμενο σε αργία λόγω της παραβατικής του συμπεριφοράς πρώην δήμαρχο Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο, τον Νικόλαο Μιχαλόπουλο, προϊστάμενο του πυροσβεστικού κλιμακίου Κρεστένων, τον Παναγιώτη Τσούρα εποχικό πυροφύλακα και τον Φώτιο Παππά, πρώην υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ολοι οι κατηγορούμενοι στα απολογητικά τους υπομνήματα αναφέρουν κατηγορηματικά ότι δεν φέρουν καμιά ευθύνη για τις πυρκαγιές και τον θάνατο των δεκάδων συμπολιτών τους.

Με βάση τα κλητήρια θεσπίσματα που άρχισαν να επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες στους εμπλεκόμενους στην υπόθεση , οι δικαστικές αρχές της Ηλείας υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας Παναγιώτη Μεϊδάνη και το υπ' αριθμ. 4/2011 πολυσέλιδο βούλευμά που εκδόθηκε στις 14.1.2011, παραπέμπουν στον ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πύργου τους ανωτέρω με τις κατηγορίες του εμπρησμού δάσους από αμέλεια, εμπρησμού πραγμάτων από αμέλεια και ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή.

Οπως είχε αποκαλύψει η «Ε» για τα 26 θύματα στην Αρτέμιδα Ζαχάρως (τα υπόλοιπα θύματα κάηκαν σε άλλα σημεία της Ηλείας ) η πρώην αντεισαγγελέας Πύργου είχε αποφασίσει να τεθεί η υπόθεση, με σχετική διάταξή της, στο αρχείο . Ομως κατά της διάταξης, οι Γεώργιος Παρασκευόπουλος (πατέρας, σύζυγος και υιός των 6 τραγικών θυμάτων μελών της οικογένειάς του) και η Χριστίνα Δρακοπούλου, αδελφή του εποχικού πυροσβέστη Ιωάννη Δρακόπουλου, άσκησαν σχετικές προσφυγές ενώπιον του Εισαγγελέως Εφετών Πατρών οι οποίες έγιναν δεκτές και η υπόθεση κατέληξε τελικά στο ακροατήριο.

« Περιμένουμε με αγωνία το αποτέλεσμα της δίκης έχοντας εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Ελπίζουμε μέσα από την δίκη να αναδειχθούν τα αίτια της καταστροφής και να καταδικαστούν εκείνοι που με τις ενέργειές τους και τις παραλείψεις τους προκάλεσαν την καταστροφή και μας διέλυσαν τις οικογένειές μας . Εχουμε την αίσθηση δίπλα στα πρόσωπα που θα δικαστούν θα έπρεπε να βρίσκονται και άλλοι που ευθύνονται για το μεγάλο κακό που μας βρήκε» - δήλωσαν χθές στην «Ε» ο τραγικός πατέρας Γιώργος Παρασκευόπουλος και η Χριστίνα Δρακοπούλου.


nodaros@enet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ