ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Σάββατο, 16 Απριλίου 2011

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΤΥ… ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΣΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ !


Η ΗΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ...

...ΚΑΙ ΤΗΣ  ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ...

ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΔΕΝ  ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ...

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 16.4.2011

   Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και τριών μηνών με αναστολή, καταδίκασε χθές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας, μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία, τον πρώην προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας Νικόλαο Σιάνη, στέλνοντας μήνυμα μηδενικής ανοχής στην γενικότερη παραβατική συμπεριφορά δημοσίων προσώπων και υπαλλήλων που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην Ηλεία.

  Στα αξιοπερίεργα της χθεσινής δίκης σημειώνεται η απουσία του δικαστικού αντιπροσώπου υπέρ του Ελληνικού δημοσίου!

   Ο πρώην προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας, παραπέμφθηκε να δικαστεί για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και απείθεια στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος που ελέγχεται από την Δικαιοσύνη και για άλλες υποθέσεις παραβατικότητας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο παρέβη το καθήκον του σε 22 συνολικά περιπτώσεις παράνομης λήψης αδρανών υλικών από τοπικούς εργολάβους, στα ποτάμια της Ηλείας Πηνειακό Λάδωνα και Αλφειό την χρονική περίοδο 2005-2007. Κατηγορείται επίσης ότι δεν χορήγησε στις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου τα στοιχεία που του ζήτησαν, με αποτέλεσμα η έρευνα να καθυστερήσει.

  Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 352/Α/2008 Εκθεση Ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που υπογράφουν οι επιθεωρητές - ελεγκτές Λάμπρος Χρανιώτης και Παντελής Αναστάσιος, ένα «αμαρτωλό πάρτι» μεγαλοεργολάβων είχε στηθεί στα δύο ποτάμια της Ηλείας με την σιωπή και την ανοχή του κ. Σιάνη.

   Η συγκεκριμένη έκθεση, λόγω της σοβαρότητας των στοιχείων της, διαβιβάστηκε αρχικά στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και στο 12ο Προανακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών κατόπιν του υπ' αριθ. 339/23.10.2007 αιτήματός του.

   «Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, από πλευράς του δεν υπήρξε ανταπόκριση, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει αντίστοιχα και η ολοκλήρωση του ελέγχου» - αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και σημειώνει ότι ο κ. Σιάνης ως προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας, δεν επιλήφθηκε για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων και προστίμων, μετά την κοινοποίηση σε αυτή εγγράφων των αστυνομικών τμημάτων του νομού για παράνομες δραστηριότητες στους δύο ποταμούς από τις εταιρείες εξόρυξης αδρανών υλικών.

                               nodaros@enet.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΜΟΧΑΛΙΚΟΛΗΨΙΕΣ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΝΕΔΑΣ (ΚΕΡΚΕΤΕΥΣ-ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ) ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ