ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΣΤΑ ΦΡΑΟΥΛΟΧΩΡΑΦΑ ΤΗΣ ΒΟΥΠΡΑΣΙΑΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ?

ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΚΟΥΣΕΙ...ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ?









 ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ"  ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ 

ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΒΕΛΕΠΑΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΑ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 

ΠΟΙΟΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΠΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ?  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.   
http://www.astinomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=5329&Itemid=528&lang=

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 15 Απριλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεσημβρινές ώρες της 14-4-2011, στην περιοχή Κουρτέσι του Νομού Ηλείας, από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./Υποδιεύθυνση Aντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος/Τμήμα 3ο Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, συνελήφθησαν ένας (1) ημεδαπός, ηλικίας 32 ετών και δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 32 και 30 ετών, κατηγορούμενοι για «εμπορία ανθρώπων» και παράβαση του Ν. «Περί όπλων», ενώ αναζητούνται δυο (2) ακόμη αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας.
Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, ότι αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, κρατούνται παράνομα από Έλληνα και ομοεθνείς τους, σε περιοχή της Ηλείας, που τους εξαναγκάζουν να εργάζονται, κάτω από άθλιες συνθήκες, ομάδα Αστυνομικών της ανωτέρω υπηρεσίας εντόπισαν την περιοχή και διαπίστωσαν ότι κάτω από την επίβλεψη των συλληφθέντων, εργάζονταν δέκα (10) αλλοδαποί, ενώ πλησίον υπήρχαν παραπήγματα στα οποία τους υποχρέωναν να διαμένουν. Στο ίδιο σημείο βρέθηκαν είκοσι πέντε (25) ακόμα αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας.
Ο 30χρονος συλληφθείς αλλοδαπός, τους είχε προσεγγίσει, πριν από δύο (2) εβδομάδες, στη Ρουμανία και εκμεταλλευόμενος την δεινή οικονομική τους κατάσταση, τους υποσχέθηκε νόμιμη εργασία, σε αγροτικές καλλιέργειες, στη Χώρα μας, με αμοιβή -25- ευρώ την ημέρα και εξασφάλιση διαμονής σε δωμάτια.
Με την άφιξή τους στην περιοχή της Ηλείας, ο 32χρονος ημεδαπός τους εγκατέστησε σε αυτοσχέδια παραπήγματα και την επόμενη μέρα αφού άρχισαν να εργάζονται στην συγκομιδή φράουλας, παραλάμβανε ο ίδιος την αμοιβή τους από του ιδιοκτήτες των θερμοκηπίων, χωρίς να τους την αποδίδει. Ταυτόχρονα τους υποχρέωνε να εφοδιάζονται από τον ίδιο, τα απαραίτητα για την διατροφή τους, χρεώνοντάς τους μεγάλα ποσά, απαγορεύοντάς τους παράλληλα να απομακρυνθούν από τον χώρο των παραπηγμάτων.
Οι συλληφθέντες με συνεχείς ξυλοδαρμούς, έντονη άσκηση ψυχολογικής βίας και χρήση κυνηγετικού όπλου, με το οποίο πυροβολούσαν στον αέρα κατά διαστήματα για εκφοβισμό, τους υποχρέωναν να συνεχίζουν να εργάζονται.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Ένα (1) κυνηγετικό όπλο.
  • Ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
  • Πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων με ονόματα και αντίστοιχα ποσά.
  • Τέσσερις (4) κάρτες αναλήψεων.
  • Το χρηματικό ποσό των -1.045- ευρώ.
Στους παθόντες οι οποίοι βρίσκονται σε πολύ κακή ψυχολογική και σωματική κατάσταση, παρασχέθηκε βοήθεια και προστασία από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολλά τα λεφτά, Μάκη...

Ανώνυμος είπε...

Να δείτε τι γίνεται στη Νέα Μανολάδα !!!!!!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ