ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΑ ΛΕΧΑΙΝΑ ΗΛΕΙΑΣ



ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΧΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


ΝΕΡΟ ΦΑΡΜΑΚΙ !

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΙΝΟΥΝ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΚΟΠΡΑΝΩΝ !

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ  
ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 19.4. 2011

Ακατάλληλο νερό επιβαρυμένο με επικίνδυνα κολοβακτηρίδια και μολυσμένο με κατάλοιπα κοπράνων (!) καταναλώνουν οι πολίτες της πόλης των Λεχαινών με συνέπεια να κινδυνεύει άμεσα η υγεία τους.

Στην απίστευτη καταγγελία προέβη χθές το μεσημέρι επίσημα η Ενωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον Ηλείας (ΕΠΟΠ) παραθέτοντας τις επίσημες αναλύσεις από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Την ίδια ώρα οι αρμόδιοι του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης επικαλούμενοι αναλύσεις σε ιδιωτικά εργαστήρια αναφέρουν ότι το νερό είναι κατάλληλο και δεν παρουσιάζει προβλήματα.

« Απευθυνθήκαμε στο Γενικό Χημείο του Κράτους για την ανάλυση δείγματος νερού σύμφωνα με τις οδηγίες λήψης και αποστολής του δείγματος που μας έδωσε. Το δείγμα ελήφθη και παραδόθηκε αυθημερόν την 22/3 τρέχοντος έτους. Η γνωμάτευση του ΓΧΚ αναφέρει ότι : «Σύμφωνα με τις νομοθετικές απαιτήσεις της ΚΥΑ Υ2/2600/2001 (ΦΕΚ 892/Β/11.7.2001) περί νερού ανθρώπινης κατανάλωσης όπως αυτή τροποποιήθηκε από τη ΔΥΓ2/Γ.Π. οικ.38295 (ΦΕΚ 630/Β/26.4.2007), το δείγμα είναι μη –σύμφωνο όσον αφορά τις παραμέτρους των ολικών κολοβακτηριοειδών, E coli(κολοβακτηρίδιο), εντερόκοκκων και Clostindium perfingens ,δεικτών κοπρανώδους μόλυνσης του νερού». – ανάφεραν τα μέλη της ΕΠΟΠ Διονύσης Κράγκαρης, Τάκης Λαϊνάς , Νίκος Αντίοχος και Ντίνος Σινίτος.

Τα μέλη της οικολογικής οργάνωσης κατήγγειλαν ότι επικοινώνησαν με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης ο οποίος τους έδωσε αναλύσεις που έχει κάνει ο δήμος σε ιδιωτικό (!) εργαστήριο, σύμφωνα με τις οποίες το νερό των Λεχαινών δεν εμφανίζει ανάλογα προβλήματα και είναι κατάλληλο για κατανάλωση.

Η ΕΠΟΠ με επιστολές της ενημέρωσε για την ανάλυση και γνωμάτευση του ΓΧΚ τόσο τον Δήμο όσο και τη Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ